Belépés
Szemünk egészségéért - természetesen
... zöldség lehet például a spenót, amely segíthet megelőzni a makula degeneráció és a szürkehályog kialakulását.

A tojás esszenciális aminosavak tárháza, de tartalmaz vízben és zsírban oldódó vitaminokat is. A tojássárgája zexantinban és luteinben is bővelkedik, éppen ezért jól tesszük, ha rendszeresen fogyasztjuk, ha sokáig szeretnénk megőrizni a szemünk egészségét.
...
2021-04-18 19:20:27
A vitaminhiány jeleiről
... például heves szívdobogás, aggodalom vagy éppen túlzott mértékű izzadás. Kutatások igazolják, hogy a depresszió és a szorongás kialakulását gyakran a D-vitamin-hiány okozza. Ez a vitamin zsírban oldódik, szerepe megkérdőjelezhetetlen, hiszen többek között részt vesz a csontok, a fogazat és az immunrendszer egészségének megőrzésében, de a gyulladás csökkentésében is kiemelt a szere...
2021-03-20 19:29:57
A tüdő egészségének javítása
... Kutatások igazolják, hogy az A-vitamin-hiány összefüggésbe hozható koraszülöttek esetében olyan tüdőbetegséggel, amikor a légzőszerv nem fejlődik ki rendesen.

Az A-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, melyből a felesleg a zsírszövetben tárolódik. Amennyiben nincs elegendő belőle a szervezetünkben, gyakran jelentkező légúti fertőzésekkel kell számolnunk. Az A-vitaminban g...
2021-03-14 22:30:55
A D-vitamin és az egészség
... ami viszont jelentősen csökkenti vagy megakadályozza a tápanyagok felszívódását. A lisztérzékenység még a zsíremésztést is gátolja, ez pedig további gondokat jelent, hiszen a D-vitamin zsírban oldódó vitamin.

Vannak olyan betegségek, amelyek a D-vitamin-hiány fokozott kockázatát rejtik magukban, ilyen például a Crohn-betegség vagy a fekélyes vastagbélgyulladás.
...
2021-03-14 22:26:33
Máriatövissel a máj egészségéért
... A máj ezen kívül szerepet vállal a glükóz tárolásában, ami energiát is biztosít a szervezetnek.

Májunk egyik feladata a zsírok megemésztése, illetve a táplálékokból származó zsírban oldódó vitaminok - az A-, a D- és az E-vitamin - tárolása. A máj különféle anyagokat is termel, melyek részt vesznek a vérrögképződés szabályozásában, illetve a vörösvértestek te...
2021-02-19 22:13:51
Ismerjük fel a vitaminhiányt!
... hölgyek és az idősebb személyekre jellemző ez az állapot. Cikkünkben bemutatunk néhány olyan tünetet, melyek ásványi anyagok és vitaminok hiányához köthetők.

A D-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, amely elsősorban napfény hatására jön létre a szervezetünkben, de a gomba is gazdag forrása ennek a vitaminnak.

Amennyiben nincs elegendő D-vitamin a szervezetünkb...
2021-02-19 22:08:32
Ismerjük fel a vitaminhiányt
... hölgyek és az idősebb személyekre jellemző ez az állapot. Cikkünkben bemutatunk néhány olyan tünetet, melyek ásványi anyagok és vitaminok hiányához köthetők.

A D-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, amely elsősorban napfény hatására jön létre a szervezetünkben, de a gomba is gazdag forrása ennek a vitaminnak.

Amennyiben nincs elegendő D-vitamin a szervezetünkb...
2021-02-19 22:06:42
Vércukorszintet szabályozó táplálékok
... zsírokban is gazdagok, amelyek csökkentik a szívbetegség kialakulásának az esélyét. A diófélék és a magvak több módon is támogathatják az egészségünket, hiszen gazdag forrásai az E-vitaminnak. Zsírban oldódó antioxidáns vitaminról van, amely védelmet jelent a sejtkárosodással szemben, illetve segíthet a szem- és az idegbetegségek megelőzésében is. Mivel a diófélék és a magvak sok ...
2020-11-30 22:43:04
Az immunrendszer legjobb táplálékai
... vitaminként egyfajta védelmet jelent a káros hatású oxidatív stresszel szemben, amely negatívan befolyásolja a szervezetünk működését és számos betegséghez kapcsolódhat.

A D-vitamin zsírban oldódó vitamin, amely szintén kiemelten fontos az immunrendszer védelme és egészsége szempontjából. Segíti a kórokozókkal szembeni küzdelmet, csökkenti a gyulladást és elősegíti a me...
2020-11-23 13:04:30
Az E vitamin jó hatásairól
... okozhatnak ha nagyon elszaporodnak a szervezetünkben. Az E-vitamint tartalmazó táplálékok rendszeres fogyasztása tehát kulcsfontosságú az egészségünkre nézve.

Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, több fajtája, formája létezik, például az alfa-tokoferol, amely kitűnő antioxidánsként működik a szervezetben, így segít a különféle betegségek elleni védekezésben.
...
2020-10-29 21:58:53
1 2 3 ........28 29 ....42 43 ...55 56 57 
Címkék: vitaminhiány jeleiről, tüdő egészségének, immunrendszer legjobb, makula degeneráció, szürkehályog kialakulását, tojás esszenciális, tojássárgája zexantinban, szemünk egészségét, szorongás kialakulását, vitamin zsírban, immunrendszer egészségének, gyulladás csökkentésében, zsírban oldódó, zsírszövetben tárolódik, tápanyagok felszívódását, glükóz tárolásában, zsírok megemésztése, táplálékokból származó, vérrögképződés szabályozásában, idősebb személyekre, szívbetegség kialakulásának, magvak több, sejtkárosodással szemben, idegbetegségek megelőzésében, káros hatású, szervezetünk működését, immunrendszer védelme, kórokozókkal szembeni, egészségünkre nézve, különféle betegségek, sejtkárosodással, lisztérzékenység, szervezetünkben, tüdőbetegséggel, szabályozásában, vércukorszintet, antioxidánsként, kulcsfontosságú, csökkentésében, megakadályozza, vérrögképződés, vörösvértestek, idegbetegségek, kialakulásának, egészségünkre, elszaporodnak, zsírszövetben, összefüggésbe, koraszülöttek, immunrendszer,
© 2013 TVN.HU Kft.