|
|
|
... többi tejet feltesszük forrni, és a vége felé belekeverjük a narancsleves keveréket. Olyan lesz, mint egy puding. Jégen lehűtjük, és ha hideg, hozzákeverjük a mascarpone sajtot és a zselatinfixet meg a rumaromát. Géppel pár percig keverjük.
2. Az alsó lapra rákanalazzuk a mascarponés krém felét, és beborítjuk a kandírozott narancshéjakkal. (Díszítésre pár darabot meghagyun... |
2010-08-26 16:47:10 |
|
|
|
|
|
|
... többi tejet feltesszük forrni, és a vége felé belekeverjük a narancsleves keveréket. Olyan lesz, mint egy puding. Jégen lehűtjük, és ha hideg, hozzákeverjük a mascarpone sajtot és a zselatinfixet meg a rumaromát. Géppel pár percig keverjük.
2. Az alsó lapra rákanalazzuk a mascarponés krém felét, és beborítjuk a kandírozott narancshéjakkal. (Díszítésre pár darabot meghagyun... |
|
2010-08-26 15:39:46 |
|
|
|
|
|
|
... zselatinfix
* 40 dkg ribizli
* A tetejére:
* 2 csomag gyümölcszselé
Elkészítés:
A joghurtot a porcukorral elkeverjük, a tejszínt felverjük, és a zselatinfixet beletesszük. A joghurtot és a tejszínhabot összekeverjük, majd a ribizlit is beletesszük. Pár órára a hűtőbe tesszük.
A tésztához a tojásfehérjét a cukorral és a va... |
2010-07-27 19:28:56 |
|
|
|
|
|
|
... elkészítése:
1. A ribizlit megtisztítjuk a száruktól, majd egy tálban villával szétnyomkodjuk (nem kell teljesen).
2. A tejszínt mixerrel elkezdjük habbá verni, majd hozzáadjuk a zselatinfixet, kemény habbá verjük, és a legvégén hozzáadjuk a cukrot, és jól elkeverjük.
3. Ezután lazán belekeverjük a ribizlit. Nem muszáj teljesen homogénnek lennie, szép... |
|
2010-07-14 11:09:22 |
|
|
|
|
|
|
... elkészítése:
1. A ribizlit megtisztítjuk a száruktól, majd egy tálban villával szétnyomkodjuk (nem kell teljesen).
2. A tejszínt mixerrel elkezdjük habbá verni, majd hozzáadjuk a zselatinfixet, kemény habbá verjük, és a legvégén hozzáadjuk a cukrot, és jól elkeverjük.
3. Ezután lazán belekeverjük a ribizlit. Nem muszáj teljesen homogénnek lennie, szép... |
|
2010-07-14 09:59:06 |
|
|
|
|
|
|
... összegyúrom, és fél órára hűtőbe teszem, míg a krémeket elkészítem.
Az epres krémhez az eperszemeket botmixerrel pürésítem, hozzáadom a joghurt felét, 4 dkg cukrot és 1 csomag zselatinfixet, összekeverem.
A mákos-mentás krémhez a mákot és a mentaleveleket ledarálom. Az 1 dl tejet felforralom, ráöntöm a keverékre, belereszelem a citrom héját, hozzáadom a vaníl... |
2010-07-10 19:14:56 |
|
|
|
|
|
|
... villával összetörjük, összekeverjük a porcukorral, a reszelt
citromhéjjal, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel, amihez, miután félig felverünk, hozzáadjuk a 1/2 csomag zselatinfixet, és tovább verjük kemény habbá, majd rásimítjuk a keksztésztára.
A krémport a tejjel jó sokáig keverjük. Minél tovább keverjük,
annál keményebb krém lesz belőle. Ezt ... |
2010-04-19 14:38:01 |
|
|
|
|
|
|
... villával összetörjük, összekeverjük a porcukorral, a reszelt
citromhéjjal, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel, amihez, miután félig felverünk, hozzáadjuk a 1/2 csomag zselatinfixet, és tovább verjük kemény habbá, majd rásimítjuk a keksztésztára.
A krémport a tejjel jó sokáig keverjük. Minél tovább keverjük,
annál keményebb krém lesz belőle. Ezt ... |
2010-04-02 08:54:23 |
|
|
|
|
|
|
... Félretesszük, hagyjuk kicsit hűlni. Ha langyos, a felét a megsült kihűlt piskótára kenjük. A túrós krémhez a túrót, a tejfölt, a van.cukrot, és a porcukrot kikeverjük, belekeverjük az egyik zselatinfixet. A tejszínt kemény habbá verjük, a túrós krémhez adjuk, és beledolgozzuk a másik zselatinfixet. A körtés piskótánkra, ha már megdermedt rajta a körtés massza, rásimítjuk a túrós k... |
2010-03-24 21:54:42 |
|
|
|
|
|
|
... előmelegített, 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütöm. Hűlés után kettévágom. A habot keményre verem, a sűrített tejet kissé megmelegítem, majd csomómentesre keverem benne a zselatinfixet. Beleöntöm a felvert habba, majd turmixszal ismét jól összekeverem. A tortabevonót felolvasztom 10-15 dkg margarinnal. Az egyik tésztára rákenem a hab felét, villával végigcsíkozom, majd a ... |
2010-03-11 13:10:13 |
|
|
|
|