|
|
|
... keverjük, amíg a zselatin fel nem oldódik. A tejfölt a vanília- és fahéjas cukorral, ízlés szerinti cukorral és a maradék tejjel elkeverjük. Pár kanálnyi tejes keveréket hozzáadunk a zselatinhoz (ami meleg, de nem forr!), alaposan elkeverjük, majd hozzáöntjük a maradék tejes keveréket is. Beledolgozzuk a habbá vert habtejszínt.
A tejszínes-tejfölös krémet belekanalazzuk a... |
2018-12-03 20:25:35 |
|
|
|
|
|
|
... barnul meg.
A zselatinlapot vízbe tesszük (a csomagoláson szereplő útmutató szerint járunk el). A túrót a cukorral és citromlével eldolgozzuk. Egy kevés túrós masszát teszünk a zselatinhoz, elkeverjük, majd az egészet hozzákeverjük a túrós krémhez. A habtejszínt kemény habbá verjük. majd ezt is óvatosan beleforgatjuk a túrós krémbe.
A banánt megkenjük a túrós kré... |
|
2018-07-26 13:46:59 |
|
|
|
|
|
|
... kikenéséhez)
A töltelékhez
50 dkg gesztenyemassza (cukrozott)
0.5 dl rum (vagy rumaroma)
5 dl habtejszín (cukrozott)
20 g zselatin
1.5 dl gyümölcslé (a zselatinhoz)
A díszítéshez
15 dkg piros ribizli (vagy áfonya,sárgabarackbefőtt)
5 ek csokoládéforgács
Elkészítés
Az alaphoz valókat egy tálban összegyúr... |
2018-03-23 16:13:34 |
|
|
|
|
|
|
... tejszínt kemény habbá. A zselatinlapokat lecsepegtetve tegyük lábosba és kezdjük el felmelegíteni alacsony lángon. Ne forraljuk fel, mert a zselatin tönkremegy. Adjuk az olvasztott zselatinhoz a citromlevet és citromhéjat. Amikor elkezdett kihűlni, adjuk hozzá a kemény habbá vert tejszínhez. Aki szeretné, hozzáadhat kevés cukrot, de nem szükséges.
Tipp
Sütőpapírt t... |
|
2017-05-22 19:58:12 |
|
|
|
|
|
|
... csomómentesre keverjük, majd amikor elolvadt, levesszük a tűzről.
Közben a tejszínt a hideg krémporral habbá verjük (ügyeljünk, hogy ne verjük túl, különben könnyen kicsapódik). A zselatinhoz óvatosan és apránként hozzákeverjük a túrókrémet. Hozzáadjuk a felvert tejszínhabot, és összekeverjük.
A piskótalapot visszatesszük a formába. A felkockázott gyümöl... |
|
2016-08-19 22:48:43 |
|
|
|
|
|
|
... tejszín
150 g áfonyás joghurt
5 evőkanál cukor
10 dkg áfonyalekvár
Elkészítés:
A zselatint a csomagoláson olvasható utasítás szerint beáztatjuk 4 ek. vízbe.
A zselatinhoz öntünk 1 dl vizet, felforraljuk, és kissé hűlni hagyjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük. A joghurtot összekeverjük a cukorral, a lekvárral, beleforgatjuk a tejszínhabot és... |
2016-01-15 08:54:16 |
|
|
|
|
|
|
... töltelékhez
50 dkg gesztenyemassza (cukrozott)
0.5 dl rum (vagy rumaroma)
5 dl habtejszín (cukrozott)
20 g zselatin
1.5 dl gyümölcslé (a zselatinhoz)
A díszítéshez
15 dkg piros ribizli (vagy áfonya, sárgabarackbefőtt)
5 k csokoládéforgács
elkészítés
Az alaphoz való... |
2015-03-11 16:49:54 |
|
|
|
|
|
|
... hűtött tejszínt kemény habbá verjük.
A zselatinlapokat kifacsarjuk, és egy kis lábasban alacsony hőmérsékleten felolvasztjuk. Kb. 5 evőkanál eperpürét és a maradék cukrot a forró zselatinhoz keverjük, összeforraljuk.
A tűzről levéve a többi gyümölcspüréhez öntjük, és a tejföllel együtt alaposan összekeverjük - a tálat hűtőbe tesszük, és időnként megkeverjük, ... |
2014-05-13 23:23:41 |
|
|
|
|
|
|
... tejbe áztatjuk.
Közben a margarint a cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, és az áttört túrót, és jól összedolgozzuk.
A beáztatott zselatinhoz 2 dl forró tejet öntünk, majd belekeverjük a túrós masszába.
Egy kapcsos tortaformába lerakunk babapiskótát, rá a banán karikák, és a túrókrém, megszórjuk mazsolával.
... |
2014-03-29 09:58:32 |
|
|
|
|
|
|
... mustár
1 teáskanál szárított majoránna
8 levél saláta
8 teáskanál ribizlilekvár
Előkészítés: A zselatin 2 evőkanál vízbe beáztatjuk. A tejszínt felmelegítjük, a zselatinhoz öntjük, egyet forralunk rajta. Hagyjuk kihűlni.
Elkészítés: A kenőmájast összedolgozzuk a tejszínnel, a borral, a mustárral, a majoránnával. Sóval, borssal ízesítjük, és 3 ó... |
2013-12-29 20:40:24 |
|
|
|
|