Belépés
Fahéjas-tejszínes almatorta sütés nélkül
... keverjük, amíg a zselatin fel nem oldódik. A tejfölt a vanília- és fahéjas cukorral, ízlés szerinti cukorral és a maradék tejjel elkeverjük. Pár kanálnyi tejes keveréket hozzáadunk a zselatinhoz (ami meleg, de nem forr!), alaposan elkeverjük, majd hozzáöntjük a maradék tejes keveréket is. Beledolgozzuk a habbá vert habtejszínt.
A tejszínes-tejfölös krémet belekanalazzuk a...
2018-12-03 20:25:35
Kakaós-krémes-csokoládés banános szelet
... barnul meg.
A zselatinlapot vízbe tesszük (a csomagoláson szereplő útmutató szerint járunk el). A túrót a cukorral és citromlével eldolgozzuk. Egy kevés túrós masszát teszünk a zselatinhoz, elkeverjük, majd az egészet hozzákeverjük a túrós krémhez. A habtejszínt kemény habbá verjük. majd ezt is óvatosan beleforgatjuk a túrós krémbe.
A banánt megkenjük a túrós kré...
2018-07-26 13:46:59
Tejszínes gesztenyetorta - sütés nélkül
... kikenéséhez)

A töltelékhez

50 dkg gesztenyemassza (cukrozott)
0.5 dl rum (vagy rumaroma)
5 dl habtejszín (cukrozott)
20 g zselatin
1.5 dl gyümölcslé (a zselatinhoz)

A díszítéshez
15 dkg piros ribizli (vagy áfonya,sárgabarackbefőtt)
5 ek csokoládéforgács

Elkészítés
Az alaphoz valókat egy tálban összegyúr...
2018-03-23 16:13:34
Zebra torta barackkal és citromkrémmel
... tejszínt kemény habbá. A zselatinlapokat lecsepegtetve tegyük lábosba és kezdjük el felmelegíteni alacsony lángon. Ne forraljuk fel, mert a zselatin tönkremegy. Adjuk az olvasztott zselatinhoz a citromlevet és citromhéjat. Amikor elkezdett kihűlni, adjuk hozzá a kemény habbá vert tejszínhez. Aki szeretné, hozzáadhat kevés cukrot, de nem szükséges.
Tipp

Sütőpapírt t...
2017-05-22 19:58:12
Epres-barackos túrótorta
... csomómentesre keverjük, majd amikor elolvadt, levesszük a tűzről.
Közben a tejszínt a hideg krémporral habbá verjük (ügyeljünk, hogy ne verjük túl, különben könnyen kicsapódik). A zselatinhoz óvatosan és apránként hozzákeverjük a túrókrémet. Hozzáadjuk a felvert tejszínhabot, és összekeverjük.
A piskótalapot visszatesszük a formába. A felkockázott gyümöl...
2016-08-19 22:48:43
Áfonyás lila puding
... tejszín
150 g áfonyás joghurt
5 evőkanál cukor
10 dkg áfonyalekvár

Elkészítés:
A zselatint a csomagoláson olvasható utasítás szerint beáztatjuk 4 ek. vízbe.
A zselatinhoz öntünk 1 dl vizet, felforraljuk, és kissé hűlni hagyjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük. A joghurtot összekeverjük a cukorral, a lekvárral, beleforgatjuk a tejszínhabot és...
2016-01-15 08:54:16
Tejszínes gesztenyetorta sütés nélkül
... töltelékhez

50 dkg gesztenyemassza (cukrozott)
0.5 dl rum (vagy rumaroma)
5 dl habtejszín (cukrozott)
20 g zselatin
1.5 dl gyümölcslé (a zselatinhoz)

A díszítéshez

15 dkg piros ribizli (vagy áfonya, sárgabarackbefőtt)
5 k csokoládéforgács


elkészítés

Az alaphoz való...
2015-03-11 16:49:54
Epres sztracsatella torta
... hűtött tejszínt kemény habbá verjük.
A zselatinlapokat kifacsarjuk, és egy kis lábasban alacsony hőmérsékleten felolvasztjuk. Kb. 5 evőkanál eperpürét és a maradék cukrot a forró zselatinhoz keverjük, összeforraljuk.

A tűzről levéve a többi gyümölcspüréhez öntjük, és a tejföllel együtt alaposan összekeverjük - a tálat hűtőbe tesszük, és időnként megkeverjük, ...
2014-05-13 23:23:41
Babapiskótás banános túrótorta
... tejbe áztatjuk.
Közben a margarint a cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, és az áttört túrót, és jól összedolgozzuk.
A beáztatott zselatinhoz 2 dl forró tejet öntünk, majd belekeverjük a túrós masszába.
Egy kapcsos tortaformába lerakunk babapiskótát, rá a banán karikák, és a túrókrém, megszórjuk mazsolával.
...
2014-03-29 09:58:32
Év végi finomságok
... mustár
1 teáskanál szárított majoránna
8 levél saláta
8 teáskanál ribizlilekvár

Előkészítés: A zselatin 2 evőkanál vízbe beáztatjuk. A tejszínt felmelegítjük, a zselatinhoz öntjük, egyet forralunk rajta. Hagyjuk kihűlni.

Elkészítés: A kenőmájast összedolgozzuk a tejszínnel, a borral, a mustárral, a majoránnával. Sóval, borssal ízesítjük, és 3 ó...
2013-12-29 20:40:24
1 2 3 4 5 7 8 9 10 
Címkék: maradék tejjel, maradék tejes, habbá vert, zselatinlapot vízbe, csomagoláson szereplő, kevés túrós, egészet hozzákeverjük, túrós krémhez, habtejszínt kemény, túrós krémbe, banánt megkenjük, alaphoz valókat, tálban összegyúr, zselatinlapokat lecsepegtetve, zselatin tönkremegy, olvasztott zselatinhoz, kemény habbá, hideg krémporral, zselatinhoz óvatosan, felvert tejszínhabot, piskótalapot visszatesszük, felkockázott gyümöl, csomagoláson olvasható, zselatinhoz öntünk, tejszínt kemény, joghurtot összekeverjük, alaphoz való, zselatinlapokat kifacsarjuk, maradék cukrot, forró zselatinhoz, tűzről levéve, többi gyümölcspüréhez, tejföllel együtt, tálat hűtőbe, áttört túrót, beáztatott zselatinhoz, túrós masszába, kapcsos tortaformába, banán karikák, tejszínt felmelegítjük, zselatinhoz öntjük, kenőmájast összedolgozzuk, csokoládéforgács, gyümölcspüréhez, zselatinlapokat, gesztenyemassza, gesztenyetorta, összeforraljuk, összedolgozzuk, belekanalazzuk, beledolgozzuk, sztracsatella, összekeverjük, beleforgatjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.