|
|
|
... tepsibe öntjük.
180 fokon 20-25 percig sütjük. A megsült tésztát kihűtjük és lekvárral megkenjük.
A banánt félbevágjuk és rátesszük a lekváros tésztára.
A zselatinlapokat a csomagoláson szereplő útmutató szerint vízbe tesszük. A habtejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a zselatint és még pár percig verjük a tejszínhabot. Főzőkanállal beledolgozzuk a gyümölcs... |
2019-01-06 16:41:59 |
|
|
|
|
|
|
... amíg elkészítjük a krémet.
30 dkg szedret a nádcukorral és a vanília kikapart magjaival egy kis lábasba tesszük, és 8-10 perc alatt sziruposra főzzük.
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, és ha megpuhultak, belekeverjük a meleg szederkrémbe, és hagyjuk kihűlni.
A tejszínhez keverjük a cukrot, és kemény habbá verjük. A joghurtot elkeverjük... |
|
2018-07-25 00:39:22 |
|
|
|
|
|
|
... sütőpapírral kibélelt kör alakú tortaforma aljára kanalazzuk, ujjunkkal lenyomkodjuk. A tortaformát a kekszes alappal hűtőszekrénybe tesszük.
Elkészítjük az 1. réteget: a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk kb. 10 percig. Ezután addig melegítjük, amíg fel nem oldódik (mindig a csomagoláson szereplő útmutató szerint járjunk el!). A túrót cukorral, egy csipet sóval ízesítj... |
2018-07-22 15:56:26 |
|
|
|
|
|
|
... keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a citrom levét, majd az elektromos habverőnkkel összedolgozzuk, végül hozzákeverjük a pudingot is.
A zselatinlapokat kb. 5 percre hideg vízbe áztatjuk, felpuhítjuk, majd egy kis edényben, alacsony lángon felolvasztjuk, a vaníliás túrókrémhez keverjük.
A krémet a kekszalapon egyenletesen elosztju... |
|
2018-06-08 16:08:06 |
|
|
|
|
|
|
... A tejszínt felverjük kemény habbá, az erdei gyümölcsöt megszórjuk cukorral és balzsam ecettel, állni hagyjuk, majd egy levesszűrőn vagy szitán átpasszírozzuk.
A zselatinlapokat 4 ek vízben feloldjuk, majd a gyümölcsléhez keverjük. A tejszínhabhoz keverjük apránként az erdei gyümölcs sűrű levét , így szép rózsaszín lesz a tejszínünk. A kihűlt torta tetejére simítjuk... |
|
2018-03-30 23:52:48 |
|
|
|
|
|
|
... habtejszín
5 dkg kávéízű étcsokoládé
1/2 dl erős presszókávé
csokoládé vagy kávészemek a díszítéshez
Elkészítés
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, és kikaparjuk a belsejét. A csokoládét apró darabokra törjük vagy vágjuk.
A tejszínt kis edénybe öntjük. Hozzáadjuk p... |
2018-03-14 23:25:33 |
|
|
|
|
|
|
... elpárologtattam, kihűtöttem. A fűszert, citromhéjat eltávolítottam, és pépesre turmixoltam. Ennél a fázisnál, megbolondíthatjuk 1/2 dl. narancslikőrrel is, én most kihagytam. A zselatinlapokat beáztattam bő hideg vízben, és amikor meglágyult, felraktam forrni, csak annyi vízben, amit magában szívott, amikor éppen csak felforrt, az almakrémhez kevertem. A lehűtött tejszínt kemény ... |
2018-02-09 16:56:48 |
|
|
|
|
|
|
... amíg elkészítjük a krémet.
30 dkg szedret a nádcukorral és a vanília kikapart magjaival egy kis lábasba tesszük, és 8-10 perc alatt sziruposra főzzük.
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, és ha megpuhultak, belekeverjük a meleg szederkrémbe, és hagyjuk kihűlni.
A tejszínhez keverjük a cukrot, és kemény habbá verjük. A joghurtot elkeverjük... |
2017-10-06 22:17:40 |
|
|
|
|
|
|
... 8,5 dkg porcukor
balzsamecet vagy balzsamecetkrém
Elkészítés
A megmosott, kicsumázott és feldarabolt epret turmixgépben pürésítjük. A zselatinlapokat meleg vízbe áztatjuk.
Az eperpüré 1/3-át egy lábaskában közepes tűzön felmelegítjük. Amikor forrni kezd, hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint, és kevergetve feloldjuk. Ezután b... |
2017-06-08 23:22:53 |
|
|
|
|
|
|
... főzzük. Hozzáadjuk a zöld spárgát, és további kb. 8 percig főzzük. Ezután a sípokat áttesszük egy tál jéghideg vízbe, majd jól lecsepegtetjük. A főzőlét megőrizzük.
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és egy kevés főzőlében feloldjuk. Végül hozzáöntünk 5 dl főzőlét, jól elkeverjük és enyhén megsózzuk.
A spárgasípokat színek szerint ... |
2017-05-26 22:09:15 |
|
|
|
|