Belépés
Epres mandulaálom
... sziruphoz 1 dl vizet a cukorral felforralunk. 2 percig kislángon főzzük, majd a tűzről levéve belekeverjük a pálinkát. A krémhez a megtisztított eper felét a narancslével turmixoljuk. A zselatinlapokat 10 percig hideg vízben áztatjuk. A tejet felforraljuk. Keverőtálban habosra keverjük a tojást, a tojássárgáját és a cukrot. Hozzáadjuk a keményítőt, és ezzel is simára keverjük. Áll...
2006-09-12 07:39:45
Eperzselé
HOZZÁVALÓK:

6 zselatinlap
2,5 dl muskotályos bor
10 dkg cukor
5 citromfűág
50 dkg eper



ELKÉSZÍTÉS

A zselatinlapokat 10 percig hideg vízben áztatjuk. A bort felforraljuk, majd 10 percig főzzük. Külön 1,5 dl vizet a cukorral kevergetve felforralunk. A tűzről levéve hozzáadjuk a citromfűágakat, a kinyomkodott zselati...
2006-09-12 07:35:12
Epertorta
... készre sütjük. Az eper felét pürésítjük, majd átpasszírozzuk, és összekeverjük a krémsajttal. Hozzáadjuk a cukrot, és azzal is jól elkeverjük. Kevés hideg vízbe mártva meglágyítjuk a zselatinlapokat, majd a felmelegített narancslében egyenként feloldjuk a zselatinlapokat, és a krémsajthoz keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk. Rásimítjuk a tésztára, é...
2006-09-12 07:29:16
Epercharlotte
... evőkanál narancsszörp
50 dkg eper
2 dl tejszín
60 dkg krémsajt
4 csepp vaníliaaroma
7,5 dkg mandula (őrölt)



ELKÉSZÍTÉS

A zselatinlapokat 10 percig hideg vízben áztatjuk.1 dl vizet a porcukorral felforralunk. A tűzről levéve belekeverjük a kinyomkodott zselatint, oldódásig kevergetjük, majd langyosra hűtjük. A babapiskótákr...
2006-09-12 07:22:49
Dinnyés ricotta
... citromlé
12 vékony szelet nyers sonka
őrölt bors


A díszítéshez:
1 sárgadinnye (zöld)
mentalevelek



ELKÉSZÍTÉS

A zselatinlapokat néhány percre hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és a tejszínbe keverjük. A ricottát és 2 apróra vágott mentalevelet is beledolgozunk. Sóval, borssal ízesítjük. A dinnyét meghám...
2006-09-11 07:25:35
Bajor csokis körtetorta
... kakaó
csokoládéreszelék



ELKÉSZÍTÉS

Vastag falú lábasban a cukorszirupban, a kettévágott vaníliarúddal együtt, 10 percig főzzük a körtéket. A levükben hagyjuk kihűlni, majd lecsöpögtetjük, és másnapig hűtőbe tesszük. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A tejet felforraljuk. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig verjük. Lassanként hozzáönt...
2006-09-06 07:01:20
1 2 3 .9 10 13 14 .17 18 19 
Címkék: cukorral felforralunk, tűzről levéve, megtisztított eper, narancslével turmixoljuk, tejet felforraljuk, bort felforraljuk, cukorral kevergetve, kinyomkodott zselati, eper felét, felmelegített narancslében, krémsajthoz keverjük, tejszínt kemény, porcukorral felforralunk, kinyomkodott zselatint, zselatinlapokat néhány, tejszínbe keverjük, dinnyét meghám, kettévágott vaníliarúddal, levükben hagyjuk, zselatinlapokat hideg, cukorral fehéredésig, zselatinlapokat, átpasszírozzuk, citromfűágakat, lecsöpögtetjük, cukorszirupban, epercharlotte, összekeverjük, beleforgatjuk, beledolgozunk, tojássárgáját, vaníliarúddal, megtisztított, tojássárgákat, babapiskótákr, felmelegített, meglágyítjuk, mentalevelek, felforraljuk, kinyomkodjuk, felforralunk, kinyomkodott, keverőtálban, narancslében, narancslével, vaníliaaroma, narancsszörp, belekeverjük, mentalevelet, muskotályos, zselatinlap, mandulaálom, kevergetjük, sárgadinnye, díszítéshez, porcukorral, fehéredésig, kettévágott, turmixoljuk, krémsajthoz, krémsajttal, elkészítés,
© 2013 TVN.HU Kft.