|
|
|
... feldarabolt zöldségeket, a babért és a szemes borsot. Felforraljuk, majd közepes tűzön, kb. 1 órát főzzük. A sonkát a fazékból kivesszük és kihűtjük, tetejéről a zsírt leszedjük. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. 3 dl levet felmelegítünk, sóval, borssal és tokajival ízesítjük. Feloldunk benne 4 zselatinlapot, majd hidegre állítjuk. A maradék levet megmelegítjük, és feloldjuk... |
2016-08-02 09:54:10 |
|
|
|
|
|
|
... sima krémet keverünk. Hozzáadjuk a citromot, majd a vaníliás cukorral felvert tejszínhabot. Összedolgozzuk óvatosan, lehetőleg ne törjük össze a tejszínt. A hideg vízbe áztatott zselatinlapokat kicsavarjuk, és kb. 3 evőkanálnyi vízbe tesszük, 15 másodpercre mikroban megmelegítjük. Hozzákeverjük a krémhez. Gyorsan dolgozunk, hogy ne kössön csomósra.
A félbevágott tészt... |
|
2016-06-04 23:09:27 |
|
|
|
|
|
|
... majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, és elkeverjük benne.
Hozzáadjuk az áttört túrót, és eldolgozzuk.
A forró tejhez hozzáadjuk a beáztatott és kinyomkodott zselatinlapokat, elkeverjük benne, és folyamatos keverés mellett, még forrón, a túrós keverékhez adjuk, majd eldolgozzuk.
A kekszes alapra ráöntjük a túrós masszát, elsimítjuk rajta, és visszat... |
2016-05-30 18:53:20 |
|
|
|
|
|
|
... szükséges, hígítsuk fel vízzel) elkészítjük. Hozzákeverjük a meggyet, és hagyjuk kihűlni. Majd az alsó tortalapon egyenletesen elsimítjuk (hagyjunk ki a szélén 1 cm-t). A krémhez a zselatinlapokat a tasakon szereplő útmutató szerint előkészítjük, feloldjuk és langyosra hűtjük. A joghurtot egy keverőedénybe öntjük, a citromlével és porcukorral elkeverjük, majd apránként a zselatint... |
|
2015-11-19 15:58:55 |
|
|
|
|
|
|
... narancslekvár
Csokoládés párizsi krémhez:
20 dkg étcsokoládé2,5 dl tejszín
A kiengedett gesztenyepürét a porcukorral + vaníliás cukorral simára
keverjük. (Közben a zselatinlapokat pici vízben puhulni hagyjuk, majd
kinyomkodjuk, és kevés meleg vízben feloldjuk). A tejszínbö;l kemény
habot verünk, és a zselatinnal együtt a gesztenyema... |
|
2015-11-16 13:57:45 |
|
|
|
|
|
|
... dkg piros és fekete ribizli v. más gyümölcs
Erythritol ízlés szerint
fél dl narancslé
4 lap zselatin
A gyümölcsöket botmixerrel pürésítsd.
A zselatinlapokat áztasd be hideg vízbe 5 percre, majd forrósítsd fel a narancslevet és old fel benne a leszűrt lapokat. Keverd el a gyümölcspürében, majd tedd hűtőbe dermedni.
A banánt szintén pürésí... |
2015-10-03 07:51:39 |
|
|
|
|
|
|
... tej
50 g darált mák
200 ml habtejszín
3 db tojássárgája
1 tk mandulaaroma
Elkészítés:
A marcipánt rakjuk a fagyasztóba. A zselatinlapokat áztassuk egy kevés hideg vízbe. A meggyet tegyük lábasba a 100 g cukorral, továbbá 50 ml vízzel együtt, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a megduzzadt, kissé kinyomkodott zselatint, és olvass... |
2015-09-25 15:04:51 |
|
|
|
|
|
|
... leszűrtem, elosztottam az alsó lapon (friss meggy esetén kimagvalva tesszük az alsó lapra).
A pudingporból, cukorból és tejből a szokott módon sűrű pudingot főztem.
A zselatinlapokat vízbe áztattam, kinyomkodtam, majd egyesével feloldottam a még meleg pudingban.
Kevergetve teljesen kihűtöttem a zselatinos pudingot.
A tejszínből kemény habot vertem, óvatosan bel... |
2015-06-19 20:48:14 |
|
|
|
|
|
|
... kibélelt, 26 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőbe toljuk. 175 fokon kb. 30 percig sütjük. Kb. 15 percig pihentetjük, majd eltávolítjuk a karimát.
A zselatinlapokat 5 percre hideg vízbe ázatjuk. A citromlevet felforraljuk a maradék cukorral, majd levesszük a tűzhelyről, és feloldjuk benne a zselatint. Kevés joghurtot vegyítünk bele aztán az egészet a ma... |
2015-06-10 21:57:08 |
|
|
|
|
|
|
... édesség
Hozzávalók: 5 dl kaukázusi kefir, fél dl víz, 3 evőkanál méz, 2 őszibarack meghámozva, apróra kockázva, 2 citrom reszelt héja, 2 zselatinlap
Elkészítés: A zselatinlapokat tíz percre hideg vízbe áztatjuk. Közben lereszeljük a citromokat, ezt kétszer blansírozzuk, az őszibarackot pedig meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. A vízből és a mézből szirupot főzünk... |
2015-05-14 07:48:07 |
|
|
|
|