|
|
|
... lévő használati utasítás szerint beáztatjuk, és félretesszük. A pudingot a tasakon lévő használati utasítás szerint, de 375 ml bor és 4 evőkanál cukor hozzáadásával elkészítjük. A zselatinlapokat kinyomkodjuk, a még forró pudinghoz keverjük, majd közvetlenül a pudingot alufóliával letakarjuk. A tojásokat egy keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgép legmagasabb fokozatán 1 percig... |
2010-12-16 13:50:23 |
|
|
|
|
|
|
... ,,tésztát" lapogassuk bele egy kapcsos tortaformába, és tegyük hűtőbe.
Törjük kockára a fehér csokoládét. A tejszínt forraljuk fel, egyenként keverjük el benne a zselatinlapokat, majd adjuk hozzá a fehér csokoládét, és folyamatosan kevergessük, míg elolvad. Ha sima a krém, keverjük el a ricottával, és adjuk hozzá a cukrot. Kenjük a krémet a megszilárdult kekszalapr... |
|
2010-12-14 22:50:00 |
|
|
|
|
|
|
... díszítéshez félreteszünk, a többivel a piskótalapokat vékonyan megkenjük, és a nagyobbikat óvatosan az őzgerincformába simítjuk. Ezt követően a párolt birsalmával megtöltjük. A zselatinlapokat egyesével a gyümölcs leszűrt főzőlevébe rakjuk, és addig melegítjük, amíg teljesen felolvadnak. Utána a birsalmára merjük, de mielőtt megdermedne, a félretett piskótát krémes oldalával lefel... |
2010-12-14 05:55:12 |
|
|
|
|
|
|
... díszítéshez félreteszünk, a többivel a piskótalapokat vékonyan megkenjük, és a nagyobbikat óvatosan az őzgerincformába simítjuk. Ezt követően a párolt birsalmával megtöltjük. A zselatinlapokat egyesével a gyümölcs leszűrt főzőlevébe rakjuk, és addig melegítjük, amíg teljesen felolvadnak. Utána a birsalmára merjük, de mielőtt megdermedne, a félretett piskótát krémes oldalával lefel... |
|
2010-12-06 19:30:05 |
|
|
|
|
|
|
... díszítéshez félreteszünk, a többivel a piskótalapokat vékonyan megkenjük, és a nagyobbikat óvatosan az őzgerincformába simítjuk. Ezt követően a párolt birsalmával megtöltjük. A zselatinlapokat egyesével a gyümölcs leszűrt főzőlevébe rakjuk, és addig melegítjük, amíg teljesen felolvadnak. Utána a birsalmára merjük, de mielőtt megdermedne, a félretett piskótát krémes oldalával lefel... |
|
2010-12-04 23:20:04 |
|
|
|
|
|
|
... lábosba, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliarúd kikapart magjait és magát a rudat, majd forraljuk fel. Kapcsoljuk le alatta a gázt, vegyük ki belőle a vaníliarudat. Keverjük el benne a zselatinlapokat. Várjuk meg, míg kicsit kihűl, majd alaposan keverjük össze, és öntsük poharakba. Tegyük a hűtőbe kb. 1 órára.
Közben készítsük el a kávészirupot. A cukrot forraljuk fel 2 dl ... |
2010-11-26 17:14:51 |
|
|
|
|
|
|
... díszítéshez félreteszünk, a többivel a piskótalapokat vékonyan megkenjük, és a nagyobbikat óvatosan az őzgerincformába simítjuk. Ezt követően a párolt birsalmával megtöltjük. A zselatinlapokat egyesével a gyümölcs leszűrt főzőlevébe rakjuk, és addig melegítjük, amíg teljesen felolvadnak. Utána a birsalmára merjük, de mielőtt megdermedne, a félretett piskótát krémes oldalával lefel... |
2010-11-26 05:10:34 |
|
|
|
|
|
|
... díszítéshez félreteszünk, a többivel a piskótalapokat vékonyan megkenjük, és a nagyobbikat óvatosan az őzgerincformába simítjuk. Ezt követően a párolt birsalmával megtöltjük. A zselatinlapokat egyesével a gyümölcs leszűrt főzőlevébe rakjuk, és addig melegítjük, amíg teljesen felolvadnak. Utána a birsalmára merjük, de mielőtt megdermedne, a félretett piskótát krémes oldalával lefel... |
2010-11-15 21:35:45 |
|
|
|
|
|
|
...
Juhászné Szunyogh Mária [Mar...
Dobostorta
Hozzávalók:
A piskótához:
15 tojás,
15 evőkanál cukor,
15 evőkanál liszt.
A krémhez:
5 tojás,
30 dkg porcukor,
2 Rama,
pici kakaó
A tetejére kb 20 dkg cukor.
Elkészítés:
Kerek tortaformában 5 lap... |
2010-11-10 16:58:59 |
|
|
|
|
|
|
... díszítéshez félreteszünk, a többivel a piskótalapokat vékonyan megkenjük és a nagyobbikkal óvatosan az őzgerincformát kibéleljük.
Ezt követően a párolt birsalmával megtöltjük. A zselatinlapokat egyesével a gyümölcs leszűrt főzőlevébe rakjuk és addig melegítjük, amíg teljesen fölolvadnak (ha zselatinport használunk, akkor azt kevergetve 1-2 percig forralni kell a főzőlével). ... |
2010-11-07 10:27:08 |
|
|
|
|