|
|
|
A kocsonyát, vagy zselatintartalmú készítményeket már elég régóta alkalmazza az emberiség eledelnek és gyógyszernek egyaránt. Hildegard Bingen, a XII században úgy írta le a borjúbőrből és porcokból készült főzőlét (a kocsonyát), mint egy olyan gyógyszert ami alkalmas... |
2019-06-07 18:35:46 |
|
|
|
|
|
|
... mellé. Ilyenek a csontleves vagy a húsleves, a halak és sovány húsok, a piros bogyós gyümölcsök és a fokhagyma, melyekben egyaránt van kollagén.
A főzött húsok zselatintartalma kiemelkedően magas, ahogy a kocsonyáé is.A sötét leveles zöldségek, mint a spenót és kelkáposzta, óvnak a szabad gyökök ellen, melyek lebontják a kollagént.
A narancsszínű zölds... |
|
2018-04-20 10:13:36 |
|
|
|
|
|
|
... kezelésének legjobb módszere a háztartási vagy étkezési zselatinból készült pakolás. A módszer logikusnak tűnhet, ráadásul olcsó is, érdemes kipróbálni.
A zselatint vagy zselatintartalmú készítményeket már meglehetősen régóta alkalmazza gyógyhatású anyagként az emberiség. Már a XII. században Hildegard Bingen úgy írta le borjúbőrből és porcokból készült főzőlét (mi talá... |
2016-01-05 15:52:11 |
|
|
|
|
|
|
... kezelésének legjobb módszere a háztartási vagy étkezési zselatinból készült pakolás. A módszer logikusnak tűnhet, ráadásul olcsó is, érdemes kipróbálni.
A zselatint vagy zselatintartalmú készítményeket már meglehetősen régóta alkalmazza gyógyhatású anyagként az emberiség. Már a XII. században Hildegard Bingen úgy írta le borjúbőrből és porcokból készült főzőlét (mi talá... |
|
2016-01-03 11:08:30 |
|
|
|
|
|
|
... kezelésének legjobb módszere a háztartási vagy étkezési zselatinból készült pakolás. A módszer logikusnak tűnhet, ráadásul olcsó is, érdemes kipróbálni.
A zselatint vagy zselatintartalmú készítményeket már meglehetősen régóta alkalmazza gyógyhatású anyagként az emberiség. Már a XII. században Hildegard Bingen úgy írta le borjúbőrből és porcokból készült főzőlét (mi talá... |
|
2014-10-05 15:52:35 |
|
|
|
|
|
|
... szeletben vagy egyben sütésre jó, hosszan főzésre nem jó részeket, a fehér és fekete pecsenyét, vagy gömbölyű felsált, bélszínt, hátszínt. A pörköltnek lassan elkészülő, cubákos, magas zselatintartalmú részek kellenek, -kisebb állat esetén a csontosa is, sőt, birkapörköltnél az egész állat belekerül- marha estében a legjobb a pofa, lábszár, vagy a nyak.
A pörköltfőzés z... |
2012-07-14 09:30:32 |
|
|
|
|
|
|
... szeletben vagy egyben sütésre jó, hosszan főzésre nem jó részeket, a fehér és fekete pecsenyét, vagy gömbölyű felsált, bélszínt, hátszínt. A pörköltnek lassan elkészülő, cubákos, magas zselatintartalmú részek kellenek, -kisebb állat esetén a csontosa is, sőt, birkapörköltnél az egész állat belekerül- marha estében a legjobb a pofa, lábszár, vagy a nyak.
A pörköltfőzés ... |
2012-07-14 09:09:35 |
|
|
|
|
|
|
...-
Szűcs Dezsőné [Vera]
Gyümölcsös kavart
4 egész tojást kikavarunk 30 dkg cukorral, 3 evőkanál forró vízzel. Belerakunk egy vaníliás cukrot vagy reszelt citromhéjat, vagy mindkettőt, 1 csomag sütőport citromlével felfuttatva, 30 dkg lisztet. Ezt kikavarjuk, a végén hozzákavarunk 1 dl olajat. Zsírozott, lisztezett tepsib... |
2011-05-10 21:11:49 |
|
|
|
|