|
|
|
... (amely ekkorra már egészen besűrűsödik) a tetejét be... |
2010-06-25 13:58:36 |
|
|
|
|
|
|
... ekkorra már egészen besűrűsödik) bekenjük a tetejét. Csak annyi időre toljuk vissza a sütőbe, amíg szép ropogósra nem pirul. Vigyázzunk, nehogy túlsüssük, mert kiszárad, és rágós lesz. Zsemlegombóc vagy bármilyen körettészta illik hozzá
#823
2009. június 9. 18:04
Válaszolj!
Üzenet törlése
Felhasználó kitiltása
|... |
|
2010-06-10 12:24:24 |
|
|
|
|
|
|
Vadas marhaszelet zsemlegombóccal
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg vegyes leveszöldség (répa, zöldség, karalábé, zeller)
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
60 dkg stefánia (fartő, hátszín)
4+2 evőkanál olaj
1 babérlevél
1 csipet szárított kakukkfű
1 dl száraz, testes vörösbor
2 evőkanál liszt
1 evőkanál cukor
3... |
2010-05-04 15:35:38 |
|
|
|
|
|
|
... kiforraltad, sz... |
|
2010-03-28 16:42:53 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
2 szikkadt zsemle,
2 tojás,
kb 10 dkg liszt,
1 ek zsír,
1 kk só + 1 ek só a főzővízhez.
Elkészítése:
A zsemléket kis kockákra vágom, a zsíron megpirítom, majd félreteszem. A tojásból, a lisztből, 1 deci vízból és a kiskanálnyi sóból tésztát készítek és belekeverem a pirított zsemlekockákat. Vizes kézzel gombócokat formálok be... |
|
2010-03-25 11:03:36 |
|
|
|
|
|
|
... zöldségeket és összekeverem.
- Szétterítem a zöldségen a húst és jól összefőzöm. (Ha kell, még ízesítem.)
- Belekeverem a tejfölt és felforralom.
- Kifőtt makarónival vagy zsemlegombóccal tálalom.
Zsemlegombóc:
- 2 szelet kenyeret apró kockákra vágok és olajon megpirítom.
- Keverek egy híg galuska tésztát: Liszt, 1 tojás, só, 1 ek apríto... |
2010-01-25 16:34:37 |
|
|
|
|
|
|
... Mindenfajta száraz húsféléhe... |
2010-01-10 12:06:03 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselymet beleszórj... |
2009-12-22 14:48:03 |
|
|
|
|
|
|
... vízbe mártott evőkanál... |
2009-12-13 16:56:06 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselymet beleszórjuk, megsózzuk, megborsozzuk, az elősütött halat ráfektetjük. Lefedve, kis lángon kb. 15 percig pároljuk, de közepesen forró sütőben is süthetjük ugyanennyi ideig. Zsemlegombóc az igazi mellé.
____________________________________ ____
Elkészítési idő: 50 perc.
Egy adag: 675 kcal / 2840 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor (Tihanyi kékfrankos ... |
2009-11-28 21:33:10 |
|
|
|
|