|
|
|
VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg vegyes leveszöldség (répa, zöldség, karalábé, zeller)
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
60 dkg stefánia (fartő, hátszín)
4+2 evőkanál olaj
1 babérlevél
1 csipet szárított kakukkfű
1 dl száraz, testes vörösbor
2 evőkanál liszt
1 evőkanál cukor... |
2009-05-19 14:52:34 |
|
|
|
|
|
|
... egészen besűrűsödik) bekenjük
a tetejét. Cs... |
|
2009-02-22 21:31:54 |
|
|
|
|
|
|
Receptek
Oz = ou = 28,34 gramm
Csésze (CUP) = 2-2,5 dl
Afaranege (Angol-francia)
3 tojás fehérjét 1/4 csésze cukorral keményre verjük. 4 nagy gombócot készítünk és forró vízben (170C) lassan megfőzzük. Cukorból, vízből karamellt főzünk. 6 fél őszibarackot összeturmixolunk kis cukorral, vaníliával, 1 csésze joghurttal, kevés Quantroval.
A barackos massza tet... |
2008-12-01 23:39:20 |
|
|
|
|
|
|
I. FEJEZET
A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro... |
|
2008-12-01 23:35:02 |
|
|
|
|
|
|
... a szétzúzott fokhagymát, meghintjük a fűszerekkel és megsózzuk. Fedő alatt, kis lángon, gyakori kevergetés közben puhára pároljuk. Ha leve idő előtt elfő, kevés vízzel pótoljuk. Apró zsemlegombóccal a legfinomabb.
Ragu Júlia módra
50 perc
50 dkg lapocka vagy comb, 2 ecetes uborka, 10 dkg füstölt kolbász, 1 paradicsompaprika, 1 nagy csokor zöldpetrezselyem, 2 d... |
|
2008-12-01 23:30:51 |
|
|
|
|
|
|
... káposztát, szükség esetén további csülöklét engedünk rá. Zúzott fokhagymával, finomra vágott petrezselyemmel ízesítve puhára főzzük. A csontjáról lefejtett, szeletekre vágott körítésként zsemlegombóccal tálaljuk.
Zsemlegombóc
Hozzávalók: 6 db zsemle, 2 tojás, 2 dkg zsemlemorzsa, 1 dl tej, 1 csomó petrezselyemzöld, só, őrölt bors, 1 kis fej hagyma, 1,5 dkg vaj
... |
2008-12-01 23:28:49 |
|
|
|
|
|
|
Almás csirkefasírt
Hozzávalók (3-4 személyre):
30 dkg csirkemellfilé
20 dkg alma
1,5 zsemle
1 tojás
1 kisebb vöröshagyma
olaj
zsemlemorzsa
tej
borsikafű
só
A csirkét daráld le, az almát gyaluld szálasra, a hagymát vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe és csavard ki. A ledarált húshoz keverd hozzá az almát, a hag... |
2008-11-29 20:06:28 |
|
|
|
|
|
|
Vadas marhaszelet zsemlegombóccal
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg vegyes leveszöldség (répa, zöldség, karalábé, zeller)
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
60 dkg stefánia (fartő, hátszín)
4+2 evőkanál olaj
1 babérlevél
1 csipet szárított kakukkfű
1 dl száraz, testes vörösbor
2 evőkanál liszt
1 evőkanál cuk... |
2008-11-03 18:10:13 |
|
|
|
|
|
|
* 2 db vizes zsemle
* 2 tojás
* 5 dkg kenyérszalonna
* 40 dkg liszt
* 1 mk só
* frissen vágott petrezselyemzöld
1. A zsemlét felkockázzuk.
2. A szalonnát is apró kockára vágjuk.
3. A lisztből a tojással, sóval és vízzel nokedli té... |
2008-10-15 20:53:33 |
|
|
|
|
|
|
... majd visszatesszük a tűzre, s állandó keverés mellett kétszer-háromszor átrotyogtatjuk. Ráöntjük a mártást a húsra, levés tejföllel díszítjük a tetejét, s már találhatjuk is. Köretként zsemlegombóc a legfinomabb hozzá.
Tipp: Ha túl pikánsnak találjuk a mártást, tehetünk hozzá egy kis áfonya, feketeribizli, vagy szeder lekvárt.
Ha nincs kuktánk, jól záródó fed... |
2008-09-28 13:37:46 |
|
|
|
|