Belépés
x
... sütőben süssük 20 percig.
#3002
2012. január 22. 13:48
Válaszolj!






Máthé Györgyné Rozália [Huga...


Zsemlegombóc
Kell hozzá: 4-5 db zsemle, tojás, liszt, só, őrölt bors, petrezselyem zöldje.
Az apró kockára vágott zsemlét sütőben (kevergetve néha) pirítsd meg kicsit. Két t...
2010-12-03 21:03:05
FŐTT libaHÚS MANDULÁS TORMÁBAN
... visszateszem a sűrű mártásba. Ezután keverem hozzá a mandulát és a res...
2010-12-03 05:47:33
FŐTT libaHÚS MANDULÁS TORMÁBAN
... visszateszem a sűrű mártásba. Ezután keverem hozzá a mandulát és ...
2010-12-01 05:42:16
Sörben sült csülök
... az összes fűszert és ráöntöm a sört meg...
2010-11-27 17:51:08
Tyúkhúsleves zsemlegombóccal
... csontjáról, és kockákra vágjuk. A zöldséget szintén kockára vágjuk. A visszamaradt levest sóval, borssal ízesítjük, leszűrjük, és ismét felforraljuk. Ekkor a petrezselymet belekeverjük a zsemlegombóc tésztába, szerecsendióval ízesítjük, és egy kevés zsemlemorzsával megkötjük. Apró gombóckákat formálunk a masszából, s a forrásban lévő húslevesbe téve kb. 10-15 percig főzzük. Ekkor ...
2010-11-16 20:49:58
Kertész muffin
... várni az első borsótermést, abból lesz az igazán finom a ...
2010-11-12 15:05:36
Tyúkhúsleves zsemlegombóccal
Tyúkhúsleves zsemlegombóccal
............................

Hozzávalók: 1 tyúk, 2 l víz, leveszöldség, (sárgarépa, zeller, stb.)
2 evőkanál zöldborsó, egy kis fej hagyma, só, bors, csirkeaprólék
(zúza, máj, és szív), 2 csokor petrezselyem, 2 szikkadt zsemle, 2
tojás, őrölt szerecsendió, tej a zsemle áztatásához, zsemlemorzsa.

El&...
2010-11-04 04:34:06
Zsemlegombóc másképpen
...

Hozzávalók:
5 db száraz zsemle
3 db friss tyúktojás
2 db felkockázott kemény tojás
1 csokor petrezselyem zöld
2 dl étolaj
só, bors

=A zsemléket beáztatom, majd kifacsarom, és egy keverőtálba teszem. Beleütöm a tojásokat, hozzáadom az apróra vágott petrezselyem zöldet, sóval, borssal fûszerezem és összegyúrom. Pár per...
2010-10-28 06:13:33
Zsemlegombóc
...

Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
3 friss tyúktojás
3 db száraz zsemle
3 db főtt krumpli
1 evőkanál étolaj
1 dl tej


=A lisztből a tojásokkal, nokedli keménységû tésztát készítek. Hozzáadom az áttört krumplit, a zsemlekockákat. Jól összekeverem, majd lisztbe mártva kis gömböket formázok belőle és fo...
2010-10-28 06:13:12
FŐTT LibaHÚS MANDULÁS TORMÁBAN
... visszateszem a sűrű mártásba. Ezután keverem hozzá a mandulát és ...
2010-10-27 06:05:30
1 2 3 6 7 8 9 10 11 12 13 14 
Címkék: MANDULÁS TORMÁBAN, FŐTT LibaHÚS MANDULÁS TORMÁBAN, Máthé Györgyné Rozália, apró kockára, sűrű mártásba, összes fűszert, zöldséget szintén, visszamaradt levest, petrezselymet belekeverjük, zsemlegombóc tésztába, kevés zsemlemorzsával, forrásban lévő, első borsótermést, igazán finom, zsemle áztatásához, apróra vágott, áttört krumplit, zsemlemorzsával, zsemlegombóccal, szerecsendióval, zsemlekockákat, petrezselymet, csirkeaprólék, petrezselyem, zsemlegombóc, visszateszem, összekeverem, tyúkhúsleves, felkockázott, szerecsendió, zsemlemorzsa, felforraljuk, visszamaradt, borsótermést, leveszöldség, belekeverjük, összegyúrom, gombóckákat, áztatásához, kifacsarom, húslevesbe, hozzávalók, finomliszt, kevergetve, tojásokkal, csontjáról, ízesítjük, beáztatom, leszűrjük, sárgarépa, forrásban, hozzáadom, masszából, zöldborsó, formálunk, megkötjük, zsemléket, másképpen, zöldséget, tyúktojás, tojásokat, válaszolj, keménység, kockákra, mandulás, készítek, mandulát, mártásba, szikkadt, tormában, formázok,
© 2013 TVN.HU Kft.