|
|
|
... páchoz:
* olívaolaj
* só
* bors (őrölt és szemes)
* babérlevél
* borókabogyó
* mustár
* hagyma
* fokhagyma
* A zsemlegombóchoz:
* 5-6 db szikkadt zsemle
* tej
* só
* őrölt bors
* liszt
* 1-2 tojás
* pici olaj
Elkészítés:
A ... |
2010-09-01 15:54:08 |
|
|
|
|
|
|
... Vadas marhaszelet zsemlegombóccal
Hozzávalók 4 személyre:
* 60 dkg vegyes leveszöldség (répa, zöldség, karalábé, zeller)
* 1 nagy fej hagyma
* 2 gerezd fokhagyma
* 60 dkg stefánia (fartő, hátszín)
* 4+2 evőkanál olaj
* 1 babérlevél
* 1 csipet szárított kakukkfű
* 1 dl száraz, testes vörösb... |
|
2010-09-01 15:49:04 |
|
|
|
|
|
|
... pirítunk, felengedjük vízzel, és a mártáshoz öntjük. Beletesszük a tejfölt, jól elkeverjük, közben a sóval, citromlével, porcukorral és a mustárral ízlésünknek megfelelően ízesítjük. Zsemlegombóccal, szalonnás zsemlegombóccal vagy csőtésztával tálalhatjuk. A szalonnás zsemlegombóc elkészítése annyiban különbözik a hagyományostól, hogy egy kevés apróra vágott petrezselymet és apró ... |
2010-09-01 14:06:37 |
|
|
|
|
|
|
... használunk fel, hogy hígabb mártás legyen az egészből), megsózzuk, babérlevelet teszünk bele, felforraljuk, citrommal (esetleg ecettel) megsavanyítjuk. Tálalás előtt beleöntjük a tejfölt, és zsemlegombócot adunk hozzá. Aki édeskésen szereti, tehet bele két evőkanál cukrot is.
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Energiatartalom: 3557 kJ/ 847 kcal
Italajánlat: furmint, ásv... |
|
2010-08-28 17:23:08 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 3 zsemle, 3 evőkanál olaj, 35 dkg liszt, 1 tojás, 1 burgonya, 2, 5 dl tej
Elkészítés: Az élesztőt kevés tejben megkelesztjük, és úgy adjuk a zsemlegombóc tésztájához. Kizsírozzunk egy tiszta konyharuhát, egy darabban, henger alakban becsomagoljuk a tésztát, két végén átkötjük és forró, sós vízbe eresztve, 30 percig főzzük. A ruhából kibontva, cérnával 1 cm... |
|
2010-08-25 20:47:49 |
|
|
|
|
|
|
... barnára pirítunk, vízzel felhígítjuk és a mártásra öntjük. Ezután a mártást összeturmixoljuk. Ízesítjük mustárral és tejföllel. Ribizli lekvárral és mustárral tálaljuk.
Zsemlegombóc:
Hozzávalók:
10 db zsemle, 4 tojás, liszt (amennyit fölvesz), margarin, tej.
Elkészítés:
A zsemléket kockára vágjuk, a felét margarinban megpirítjuk, a m... |
2010-08-13 10:01:33 |
|
|
|
|
|
|
... pirítunk, felengedjük vízzel, és a mártáshoz öntjük. Beletesszük a tejfölt, jól elkeverjük, közben a sóval, citromlével, porcukorral és a mustárral ízlésünknek megfelelően ízesítjük. Zsemlegombóccal, szalonnás zsemlegombóccal vagy csőtésztával tálalhatjuk. A szalonnás zsemlegombóc elkészítése annyiban különbözik a hagyományostól, hogy egy kevés apróra vágott petrezselymet és apró ... |
2010-08-13 09:59:28 |
|
|
|
|
|
|
... bors
* 4-5 ek étolaj
* fél cs friss petrezselyemzöldje
* 40-50 dkg liszt
* kevés víz
elkészítés
1. A zsemlét apró kockákra vágjuk, és egy tálba tesszük.
2. Egy másik tálba a liszt kerül, a finomra vágott petrezselyemzöldje,... |
2010-08-02 19:53:18 |
|
|
|
|
|
|
... * 4-5 ek étolaj
* fél cs friss petrezselyemzöldje
* 40-50 dkg liszt
* kevés víz
elkészítés
1. A zsemlét apró kockákra vágjuk, és egy tálba tesszük.
2. Egy másik tálba a liszt kerül, a finomra vágott petrezselyemzöldje, ... |
2010-08-02 19:52:43 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál házi baracklekvárt). Annyi vizet adunk hozzá, hogy éppen ellepje. A babot puhára főzzük. Ha kissé kihűlt, simára kevert tejfölt adunk hozzá és felforraljuk.
Zsemlegombóc
Hozzávalók: 8 zsemle, 5 tojás, petrezselyem, 1,5 dl tejszín, 2,5 dl víz, só, szerecsendió.
Elkészítés: A zsemléket apró kockára vágva kevés olajon... |
2010-07-02 06:23:38 |
|
|
|
|