Belépés
Vadas, ahogy Nani késziti
... páchoz:
* olívaolaj
* só
* bors (őrölt és szemes)
* babérlevél
* borókabogyó
* mustár
* hagyma
* fokhagyma
* A zsemlegombóchoz:
* 5-6 db szikkadt zsemle
* tej
* só
* őrölt bors
* liszt
* 1-2 tojás
* pici olaj
Elkészítés:

A ...
2010-09-01 15:54:08
Vadas marhaszelet zsemlegombóc
... Vadas marhaszelet zsemlegombóccal

Hozzávalók 4 személyre:

* 60 dkg vegyes leveszöldség (répa, zöldség, karalábé, zeller)
* 1 nagy fej hagyma
* 2 gerezd fokhagyma
* 60 dkg stefánia (fartő, hátszín)
* 4+2 evőkanál olaj
* 1 babérlevél
* 1 csipet szárított kakukkfű
* 1 dl száraz, testes vörösb...
2010-09-01 15:49:04
Vadas marha
... pirítunk, felengedjük vízzel, és a mártáshoz öntjük. Beletesszük a tejfölt, jól elkeverjük, közben a sóval, citromlével, porcukorral és a mustárral ízlésünknek megfelelően ízesítjük. Zsemlegombóccal, szalonnás zsemlegombóccal vagy csőtésztával tálalhatjuk. A szalonnás zsemlegombóc elkészítése annyiban különbözik a hagyományostól, hogy egy kevés apróra vágott petrezselymet és apró ...
2010-09-01 14:06:37
Savanyú tüdő zsemlegombóccal
... használunk fel, hogy hígabb mártás legyen az egészből), megsózzuk, babérlevelet teszünk bele, felforraljuk, citrommal (esetleg ecettel) megsavanyítjuk. Tálalás előtt beleöntjük a tejfölt, és zsemlegombócot adunk hozzá. Aki édeskésen szereti, tehet bele két evőkanál cukrot is.
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Energiatartalom: 3557 kJ/ 847 kcal
Italajánlat: furmint, ásv...
2010-08-28 17:23:08
Cseh gombóc 1.
...
Hozzávalók: 3 zsemle, 3 evőkanál olaj, 35 dkg liszt, 1 tojás, 1 burgonya, 2, 5 dl tej
Elkészítés: Az élesztőt kevés tejben megkelesztjük, és úgy adjuk a zsemlegombóc tésztájához. Kizsírozzunk egy tiszta konyharuhát, egy darabban, henger alakban becsomagoljuk a tésztát, két végén átkötjük és forró, sós vízbe eresztve, 30 percig főzzük. A ruhából kibontva, cérnával 1 cm...
2010-08-25 20:47:49
Vadas marha zsemlegombóccal
... barnára pirítunk, vízzel felhígítjuk és a mártásra öntjük. Ezután a mártást összeturmixoljuk. Ízesítjük mustárral és tejföllel. Ribizli lekvárral és mustárral tálaljuk.


Zsemlegombóc:
Hozzávalók:
10 db zsemle, 4 tojás, liszt (amennyit fölvesz), margarin, tej.

Elkészítés:
A zsemléket kockára vágjuk, a felét margarinban megpirítjuk, a m...
2010-08-13 10:01:33
Vadas marha
... pirítunk, felengedjük vízzel, és a mártáshoz öntjük. Beletesszük a tejfölt, jól elkeverjük, közben a sóval, citromlével, porcukorral és a mustárral ízlésünknek megfelelően ízesítjük. Zsemlegombóccal, szalonnás zsemlegombóccal vagy csőtésztával tálalhatjuk. A szalonnás zsemlegombóc elkészítése annyiban különbözik a hagyományostól, hogy egy kevés apróra vágott petrezselymet és apró ...
2010-08-13 09:59:28
Petrezselymes zsemlegombóc
... bors
* 4-5 ek étolaj
* fél cs friss petrezselyemzöldje
* 40-50 dkg liszt
* kevés víz

elkészítés

1. A zsemlét apró kockákra vágjuk, és egy tálba tesszük.
2. Egy másik tálba a liszt kerül, a finomra vágott petrezselyemzöldje,...
2010-08-02 19:53:18
Petrezselymes zsemlegombóc
... * 4-5 ek étolaj
* fél cs friss petrezselyemzöldje
* 40-50 dkg liszt
* kevés víz


elkészítés

1. A zsemlét apró kockákra vágjuk, és egy tálba tesszük.
2. Egy másik tálba a liszt kerül, a finomra vágott petrezselyemzöldje, ...
2010-08-02 19:52:43
Gyors egyszeró vacsi
... evőkanál házi baracklekvárt). Annyi vizet adunk hozzá, hogy éppen ellepje. A babot puhára főzzük. Ha kissé kihűlt, simára kevert tejfölt adunk hozzá és felforraljuk.



Zsemlegombóc




Hozzávalók: 8 zsemle, 5 tojás, petrezselyem, 1,5 dl tejszín, 2,5 dl víz, só, szerecsendió.
Elkészítés: A zsemléket apró kockára vágva kevés olajon...
2010-07-02 06:23:38
1 2 3 6 7 10 11 12 13 14 
Címkék: mártáshoz öntjük, mustárral ízlésünknek, szalonnás zsemlegombóc, kevés apróra, élesztőt kevés, zsemlegombóc tésztájához, tiszta konyharuhát, ruhából kibontva, mártásra öntjük, mártást összeturmixoljuk, zsemléket kockára, felét margarinban, zsemlét apró, tálba tesszük, másik tálba, liszt kerül, finomra vágott, babot puhára, zsemléket apró, összeturmixoljuk, zsemlegombóccal, energiatartalom, zsemlegombóchoz, hagyományostól, zsemlegombócot, megsavanyítjuk, petrezselymes, petrezselymet, becsomagoljuk, megkelesztjük, baracklekvárt, zsemlegombóc, csőtésztával, felforraljuk, kizsírozzunk, babérlevelet, szerecsendió, petrezselyem, leveszöldség, tálalhatjuk, felengedjük, felhígítjuk, margarinban, italajánlat, elkészítése, beletesszük, megfelelően, ízlésünknek, citromlével, elkészítési, tésztájához, porcukorral, konyharuhát, megpirítjuk, marhaszelet, borókabogyó, elkészítés, különbözik, babérlevél, beleöntjük, hozzávalók, használunk, zsemlegomb, elkeverjük, mártáshoz, olívaolaj, mustárral, megsózzuk, fokhagyma, ízesítjük, zsemléket,
© 2013 TVN.HU Kft.