|
|
|
... sütjük.
Gombával töltött krumplilángos
Hozzávalók: 750 g burgonya, 200 g féldarás liszt, só, zsír a lángosok megkenéséhez.
A töltelékhez: 400 g friss gomba, 40 g zsír, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 40 g hagyma, só,őrölt köménymag, törött bors.
A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, áttörjük vagy megreszeljük. Megsózzuk, és a liszttel együtt sima tésztát g... |
2016-11-14 07:04:02 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 14 db-hoz
1 doboz készen kapható cannelloni tészta
A töltelékhez
300 g spenót
250 g ricotta
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 tojás
só
bors
pici fokhagyma
A besamelhez
50 g vaj
4 csapott evőkanál liszt
700 ml tej
só, bors, szerecsendió
A tetejére
100 g trappista sajt
10 g parmezán
A spenót... |
|
2015-05-31 17:39:18 |
|
|
|
|
|
|
... csirkehússal
Hozzávalók: 6 db csirkecombról levágott farrész, 2 nagy szál sárgarépa, 2 kisebb fehérrépa, 5-6 kisebb krumpli, 25 dkg zöldborsó, pici hagyma, 10 dkg kenőmájas, 1 tojás, zsemlemorzsa, só, bors, petrezselyem, majoránna.
Elkészítés: A farrészeket zsíron fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk és felengedjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Félpuhára pároljuk, m... |
2015-04-24 07:57:24 |
|
|
|
|
|
|
... burgonyakroketthez:
1 kg főtt áttört burgonya
3 db tojás
30 dkg liszt
só
őrölt szerecsendió
A panírhoz:
2 tojásfehérje
zsemlemorzsa
Elkészítés:
A kacsamellek bőrös felét szépen bekockázom egy éles késsel. Egy nagyobb serpenyőt szárazon a tűzhelyre teszek, felforrósítom, és a kacsamelleket... |
|
2015-03-14 23:33:02 |
|
|
|
|
|
|
...
Gelle Lászlóné Dr. [Marcsi,M...
Töltött karfiol
Hozzávalók:
* kb. 1 kg-os karfiol
* 15dkg sonka
* 1 dl tejföl
* vaj
* zsemlemorzsa
Elkészítése:
A karfiolt sós vízben majdnem készre főzzük, és vigyázva,széltében ketté vágjuk és kanállal kikapargatjuk a belsejét. Az alsó részét jól ki... |
|
2014-06-08 03:20:08 |
|
|
|
|
|
|
...
Spárgaszezon!!!!!!:) Nagyon szeretem!:D
Egy nagyon egyszerü recept:)
Spárga magyar módra
Hozzávalók: 50 dkg spárga, 1 dl tejföl, 25 dkg vaj, 25 gr zsemlemorzsa, 4 gr piros paprika.
Fél kg spárgát megtisztítunk, és sós-cukros vízben megfözzünk. Leszürjük és a tüzálló tálat kivajazzuk. Az 1 dl tejfölben elkevert, 25 dkg vajban megpirított ... |
2014-05-30 17:43:28 |
|
|
|
|
|
|
...-
Juhászné Szunyogh Mária [Mar...
ALMAHÉJTEA
Elkészítése: hámozzunk meg 2 db almát és a héját dobjuk bele 1/2 liter forró vízbe. Fedjük le, és hagyjuk állni kb. 15 percig. Ízesíthetjük barnacukorral, nádcukorral, mézzel, de ihatjuk magában is.
Az áztatás során az almahéj felpuhul, így könnyebben lehet elrágcsálni.... |
2014-05-28 10:28:11 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók 6 db-hoz : 10 dkg sajt, 4 dkg vaj, 4 dl tej, 2 evőkanál liszt, 3 tojás, só, bors:
a formák kikenéséhez: 2 dkg vaj, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa;
a gombamártáshoz: 15 dkg gomba, 3 dkg vaj, 1 kis fej hagyma, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejszín, 2 evőkanál tejföl, só, bors, petrezselyemzöld
Elkészítése: A vajat habzásig hevítjük, hozzáadjuk a lisztet és... |
2013-07-29 14:39:47 |
|
|
|
|
|
|
... szerint
1 csésze búzaliszt
töltelék:
kolbász
100g ricotta
2 kanál tej
1 kanál apritott petrezselyemzöld
Só és bors
1 tojás,
1 csésze zsemlemorzsa
a tejet, levest, sót, borst, vajat felforralom , egyszerre hozzáadom a lisztet, kevergetem .
addig keverem , mig elválik az edény falától.
hagyom kihülni.
a t... |
2013-07-21 09:32:07 |
|
|
|
|
|
|
... )
Hozzávalók:
7-8 Sárgabarack
250 g túró
70 g búzaliszt
70 g kukoricaliszt
70 g olvasztott vaj
1 tojás
só
szerecsendió
olvasztott vaj
zsemlemorzsa
cukor
fahéj
a túrót, liszteket, vajat, tojást sót, szerecsendiót összekeverem .
legalább 2 órát pihentetem .
fél cm v... |
2013-04-13 17:37:24 |
|
|
|
|