Belépés
Lángos
... sütjük.

Gombával töltött krumplilángos

Hozzávalók: 750 g burgonya, 200 g féldarás liszt, só, zsír a lángosok megkenéséhez.
A töltelékhez: 400 g friss gomba, 40 g zsír, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 40 g hagyma, só,őrölt köménymag, törött bors.
A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, áttörjük vagy megreszeljük. Megsózzuk, és a liszttel együtt sima tésztát g...
2016-11-14 07:04:02
Spenótos-ricottás cannelloni
Hozzávalók 14 db-hoz
1 doboz készen kapható cannelloni tészta
A töltelékhez
300 g spenót
250 g ricotta
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 tojás

bors
pici fokhagyma
A besamelhez
50 g vaj
4 csapott evőkanál liszt
700 ml tej
só, bors, szerecsendió
A tetejére
100 g trappista sajt
10 g parmezán
A spenót...
2015-05-31 17:39:18
Miért a Reg-Enor?
... csirkehússal
Hozzávalók: 6 db csirkecombról levágott farrész, 2 nagy szál sárgarépa, 2 kisebb fehérrépa, 5-6 kisebb krumpli, 25 dkg zöldborsó, pici hagyma, 10 dkg kenőmájas, 1 tojás, zsemlemorzsa, só, bors, petrezselyem, majoránna.
Elkészítés: A farrészeket zsíron fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk és felengedjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Félpuhára pároljuk, m...
2015-04-24 07:57:24
Kacsamell erdei gyümölcsös-ribizlis chutney-val és krokettel
... burgonyakroketthez:
1 kg főtt áttört burgonya
3 db tojás
30 dkg liszt

őrölt szerecsendió
A panírhoz:
2 tojásfehérje
zsemlemorzsa

Elkészítés:

A kacsamellek bőrös felét szépen bekockázom egy éles késsel. Egy nagyobb serpenyőt szárazon a tűzhelyre teszek, felforrósítom, és a kacsamelleket...
2015-03-14 23:33:02
x
...




Gelle Lászlóné Dr. [Marcsi,M...


Töltött karfiol
Hozzávalók:
* kb. 1 kg-os karfiol
* 15dkg sonka
* 1 dl tejföl
* vaj
* zsemlemorzsa
Elkészítése:
A karfiolt sós vízben majdnem készre főzzük, és vigyázva,széltében ketté vágjuk és kanállal kikapargatjuk a belsejét. Az alsó részét jól ki...
2014-06-08 03:20:08
x
...


Spárgaszezon!!!!!!:) Nagyon szeretem!:D
Egy nagyon egyszerü recept:)
Spárga magyar módra
Hozzávalók: 50 dkg spárga, 1 dl tejföl, 25 dkg vaj, 25 gr zsemlemorzsa, 4 gr piros paprika.
Fél kg spárgát megtisztítunk, és sós-cukros vízben megfözzünk. Leszürjük és a tüzálló tálat kivajazzuk. Az 1 dl tejfölben elkevert, 25 dkg vajban megpirított ...
2014-05-30 17:43:28
x
...-





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...


ALMAHÉJTEA
Elkészítése: hámozzunk meg 2 db almát és a héját dobjuk bele 1/2 liter forró vízbe. Fedjük le, és hagyjuk állni kb. 15 percig. Ízesíthetjük barnacukorral, nádcukorral, mézzel, de ihatjuk magában is.
Az áztatás során az almahéj felpuhul, így könnyebben lehet elrágcsálni....
2014-05-28 10:28:11
Sajtfelfújt gombamártással
...
Hozzávalók 6 db-hoz : 10 dkg sajt, 4 dkg vaj, 4 dl tej, 2 evőkanál liszt, 3 tojás, só, bors:
a formák kikenéséhez: 2 dkg vaj, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa;
a gombamártáshoz: 15 dkg gomba, 3 dkg vaj, 1 kis fej hagyma, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejszín, 2 evőkanál tejföl, só, bors, petrezselyemzöld

Elkészítése: A vajat habzásig hevítjük, hozzáadjuk a lisztet és...
2013-07-29 14:39:47
túróval kolbásszal töltött táska !
... szerint
1 csésze búzaliszt

töltelék:
kolbász
100g ricotta
2 kanál tej
1 kanál apritott petrezselyemzöld
Só és bors
1 tojás,
1 csésze zsemlemorzsa

a tejet, levest, sót, borst, vajat felforralom , egyszerre hozzáadom a lisztet, kevergetem .
addig keverem , mig elválik az edény falától.
hagyom kihülni.
a t...
2013-07-21 09:32:07
túrós sárgabarackos gombóc
... )


Hozzávalók:

7-8 Sárgabarack
250 g túró
70 g búzaliszt
70 g kukoricaliszt
70 g olvasztott vaj
1 tojás

szerecsendió

olvasztott vaj
zsemlemorzsa
cukor
fahéj


a túrót, liszteket, vajat, tojást sót, szerecsendiót összekeverem .
legalább 2 órát pihentetem .
fél cm v...
2013-04-13 17:37:24
1 2 3 4 5 6 
Címkék: Gelle Lászlóné Dr, Juhászné Szunyogh Mária, lángosok megkenéséhez, héjában főtt, liszttel együtt, farrészeket zsíron, kacsamellek bőrös, éles késsel, nagyobb serpenyőt, tűzhelyre teszek, alsó részét, nagyon egyszerü, tüzálló tálat, héját dobjuk, áztatás során, almahéj felpuhul, formák kikenéséhez, vajat habzásig, edény falától, petrezselyemzöld, gombamártással, gombamártáshoz, kikapargatjuk, kukoricaliszt, sárgabarackos, csirkecombról, kacsamelleket, barnacukorral, felforrósítom, krumplilángos, szerecsendiót, megtisztítunk, összekeverem, megkenéséhez, szerecsendió, petrezselyem, zsemlemorzsa, megreszeljük, csirkehússal, ízesíthetjük, spárgaszezon, tojásfehérje, kikenéséhez, fehéredésig, elkészítése, megpirított, farrészeket, meghámozzuk, sajtfelfújt, nádcukorral, sárgabarack, elrágcsálni, töltelékhez, felforralom, kacsamellek, felengedjük, cannelloni, kivajazzuk, könnyebben, hozzávalók, megfözzünk, besamelhez, almahéjtea, elkészítés, gyümölcsös, kolbásszal, olvasztott, pihentetem, bekockázom, kevergetem, hozzáadjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.