Belépés
Bocuse d'Or - Norvégia nyerte az európai döntőt
...
A világ legrangosabb gasztronómiai megmérettetésének tartott szakácsverseny kontinensdöntőjén két nap alatt Európa tíz-tíz országának egy-egy szakácsa mérte össze tudását, közülük tízen jutottak tovább a 2019-es lyoni világdöntőbe: a három dobogós és Magyarország mellett Finnország, Franciaország, Belgium, Izland, Nagy-Britannia és Olaszország csapata. Különdíjat a finn és a ...
2018-06-12 19:13:06
pórés sonkás quiche
Póréhagymás-sonkás quiche


Hozzávalók:

16 dkg finomliszt, 6 dkg vaj, 1 tojássárgája, 5 dkg ementáli sajt; a töltelékhez: 2 dkg vaj darabokban, 2 póréhagyma, 20 dkg főtt sonka, 1 kaliforniai paprika vagy zöldpaprika, 2 tojás és egy fehérje, 1,5 dl tejszín, 1 dl tej, reszelt ementáli sajt, összevagdalt snidling


A lisztet átszitáljuk, maj...
2012-01-08 12:22:24
x
...-





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...


Almás-gesztenyés rakottas
Hozzávalók:
25 dkg gesztenyemassza
3 dl tej
2 tojás
4 ek. cukor
2 púpos ek. vaníliás pudingpor
2 közepes alma
3 ek. rum
kb. 15 db babapiskóta
A gesztenyemasszát 2 tojássárgájával, 3 ek. cukorral, a pudingporr...
2011-11-04 16:13:12
sajtos pórés muffin
...1 bögre tej
két db tojás
1,5 bögre sajt
2 bögre finomliszt
4 teáskanál sütőpor
1 / 4 teáskanál só
feketebors
1 gerezd fokhagyma
kevés mustár
ízlés szerint sonka

elkészitése:
a hozzávalókat kikeverem , s masszát elosztom a formákban.180 fokon 18-20 percig sütöm.

krémhez:

natur ömlesztett sajt |...
2011-06-03 12:02:43
Receptek
...
Nagydobosi sütőtökkrém
Félkilós darab sütőtök magját kikaparjuk, majd a tököt féltenyérnyi darabokra vágva, enyhén kristálycukorral megszórva sütőben megsütjük. (Vigyázzunk, hogy a tök szélei ne égjenek meg, ezért a sütés felétől takarjuk alufóliával). Közben 4 dl tejet, 3-4 szegfűszeggel, kis darabka fahéjjal felforralunk. 2 tojás sárgáját 2 evőkanál liszttel kikeverjü...
2011-01-31 17:34:32
Pórés krumplileves
...
 
Hozzávalók: 1 szál póréhagyma, 50 dkg burgonya, 2 dl tejföl, 3 evőkanál olaj, 2 db marhahúsleves-kocka, 1 késhegynyi reszelt szerecsendió, ugyanennyi törött fehér bors, kevés só.
A póréhagymát megtisztítom a külső fonnyadt, sérült részétől, majd zöldjével együtt hajszálvékony karikákra vágom. A burgonyát megtisztítom, és ugyancsak felkarikázom. Az olajat megfor...
2010-11-12 05:11:40
Pórés krumplileves
Pórés krumplileves
 
Hozzávalók: 1 szál póréhagyma, 50 dkg burgonya, 2 dl tejföl, 3 evőkanál olaj, 2 db marhahúsleves-kocka, 1 késhegynyi reszelt szerecsendió, ugyanennyi törött fehér bors, kevés só.
A póréhagymát megtisztítom a külső fonnyadt, sérült részétől, majd zöldjével együtt hajszálvékony karikákra vágom. A burgonyát megtisztítom, és ugyancsak felkarikázom...
2010-10-12 05:47:41
Pórés-baconos csirkenyársak
Pórés-baconos csirkenyársak

Hozzávalók:

2 db nagy csirkemell
1 póré
20-25 vékony szelet bacon
olaj


Elkészítés:

A csirkemellfiléket hosszú csíkokra, a pórét pedig karikákra vágom, beleteszem egy mély tálba, kevés olajat öntök rá és megsózom. Ebben pácolom kb. fél órát. Ezt követően a csirkecsíkokat hoss...
2010-02-26 18:43:01
Magyar Recepttár
...


DPG Recepttár 271.




















Barangolás Nagy-Magyarországon






















Tartalomjegyzék

DPG Recepttár 271. 1
B...
2009-07-10 17:49:01
24 óra hírei
...24 óra hírei /origo/
Részletesen az origo.hu-n

Szerda 15:17Járványokról tanácskoznak a szegedi múzeumban
2009-ben a szegedi Móra Ferenc Múzeumban tartja nemzetközi kongresszusát a Frankofón Paleopatológus Társaság, ahol a hazai régészeti feltárások során előkerült leletek orvostörténeti jelentőségéről tanácskoznak majd.

Szerda 15:14Zsidó, meleg, ro...
2009-04-29 15:31:45
1 2 
Címkék: Magyar Recepttár, Lovász Ágnes, Barangolás Nagy-Magyarországon, Móra Ferenc Múzeumban, Frankofón Paleopatológus Társaság, európai döntőt, világ legrangosabb, 2019-es lyoni, három dobogós, lisztet átszitáljuk, hozzávalókat kikeverem, tököt féltenyérnyi, sütés felétől, póréhagymát megtisztítom, külső fonnyadt, burgonyát megtisztítom, olajat megfor, csirkemellfiléket hosszú, pórét pedig, mély tálba, csirkecsíkokat hoss, szegedi múzeumban, szegedi Móra, hazai régészeti, gesztenyemasszát, kristálycukorral, gesztenyemassza, tartalomjegyzék, tojássárgájával, csirkecsíkokat, paleopatológus, magyarországon, jelentőségéről, szakácsverseny, orvostörténeti, csirkenyársak, marhahúsleves, franciaország, hajszálvékony, kongresszusát, szegfűszeggel, gasztronómiai, megtisztítom, felkarikázom, világdöntőbe, felforralunk, krumplileves, összevagdalt, féltenyérnyi, hozzávalókat, szerecsendió, tojássárgája, magyarország, járványokról, tanácskoznak, legrangosabb, póréhagymát, töltelékhez, átszitáljuk, részletesen, zöldpaprika,
© 2013 TVN.HU Kft.