|
|
|
Ki verte meg vajon az MSZP szóvivőjét?
2010. november 6. - 12:40
Portálunk eddig méltatlanul elhanyagolt egy botrányos ügyet, mégpedig Török Zsolt szocialista politikus megverését, mely felháborító esemény az egyik budapesti éjszakai buszjáraton következett be. No de hát a történtek óta olyan napok jöttek sorra, mint halottak napja, nemzeti gyásznap, a felvidéki bev... |
2010-11-06 16:18:33 |
|
|
|
|
|
|
Paprikasaláta
.............
A saláta és a szeletelt ecetes paprika készítéséhez is az előbb
elmondottak szerint válogassuk ki a paprikát. Csak fehér húsú,
csípősségmentes, legfeljebb kissé csípős paprikát vegyünk. Az áztató
mosás után két-háromszor még öblítsük át ezt is tiszta vízzel. A
csumáját éles késsel vágjuk ki. A megtisz... |
|
2010-11-05 03:52:03 |
|
|
|
|
|
|
Káposztasavanyítás
..................
Kétféle káposztát lehet savanyítani: korai, és késői fajtákat. A
koraiak a nyár folyamán, szeptember elejéig alkalmasak fogyasztásra.
Ezeket lazább szöveteik, nagyobb víztartalmuk és fajtajellegük
miatt rövidebb ideig lehet eltartani. Nyári vagy őszi fogyasztásra
alkalmasak. Tartós, egészen május... |
2010-11-04 21:38:24 |
|
|
|
|
|
|
Czike László
Kiáltvány a magyarokhoz az államadósságról
Rendszerváltás jelzáloggal
Senki, sohasem látta azt a levezetést, vagy bizonylati alátámasztást, amely hitelt érdemlően megmagyarázta, bizonyította volna: miből keletkezett a + 22 milliárd USD adósság, egyetlen év alatt - közvetlenül az első szabad választások előtt, 1990-ben? Hisze... |
|
2010-11-04 08:22:44 |
|
|
|
|
|
|
Zöldbab nyersen
...............
A friss zöldbabot egészben hagyva - de megtisztítva, szálkátlanítva -
jól megmossuk, lecsurgatva tálba tesszük, meghintjük sóval (1 kg babra
1 evőkanál só) és néhány órát állni hagyjuk. Akkora üvegekbe rakjuk,
amennyibe egy főzéshez való fér, tetejére benzoesavas nátriumot
szórunk, és felöntjük felforr... |
|
2010-11-04 06:43:16 |
|
|
|
|
|
|
Gomba gőzölve
.............
Egy kg gombát (csiperke vagy vargánya) megtisztítunk, megmosunk, és
szeletekre vágva kisebb üvegekbe rakunk. A tetejére egy mokkáskanálnyi
szalicilt szórunk és felöntjük felforralt, majd kihûtött sós vízzel.
Az üvegeket lekötjük és addig gőzöljük, amíg a bennük lévő víz
gyöngyözni nem kezd. A víz... |
2010-11-04 06:42:10 |
|
|
|
|
|
|
Uborkasaláta
............
A meghámozott, meggyalult uborkát gyengén sózva üvegekbe rakjuk,
majd felforralt és kihûtött, hígított borecettel leöntjük úgy, hogy
teljesen ellepje. (Az üveget ne tömjük meg szorosan uborkával, hogy
az ecet jól átjárhassa.) Az üveget lekötjük, és 10-15 percig gőzöljük.... |
2010-11-04 05:37:08 |
|
|
|
|
|
|
Hagymás uborka
..............
Középnagyságú friss uborkákat leforrázunk, a vízben hagyunk kihûlni,
majd hámozatlanul meggyalulunk. Az üvegbe egy sor gyalult uborkát, egy
kávéskanálnyi sót, egy réteg karikára vágott vöröshagymát, majd ismét
uborkát, sót és hagymát teszünk, amíg az üveg meg nem telik. Közben
tehetünk egy-egy sor metéltre vá... |
2010-11-04 05:36:49 |
|
|
|
|
|
|
Francia mustármártás
....................
Hozzávalók: 15 dkg jégbe hûtött vaj, 1 evőkanál víz, 2 tojássárgája,
fél citrom leve, só, őrölt fekete bors, 1 kiskanál mustár, néhány
tárkonylevél.
Elkészítése: Egy nyeles edényben egy evőkanál vajat felolvasztunk,
hozzáadjuk a vizet és habverővel alaposan elkeverjük. Ez... |
2010-11-04 05:23:46 |
|
|
|
|
|
|
......................ITT A KÖLTŐRŐL ÉS VERSEIRŐL SZERETNÉK BESZÉLGETNI!.................
...................Szeretettel köszöntelek! - - ... |
2010-10-29 12:06:33 |
|
|
|
|