|
|
|
CSODÁS KÍVÁNSÁG
CSODÁS KÍVÁNSÁG
Csak dolgozunk keményem, hajtjuk a pénzt, S az alagút végén nem látjuk a fényt.
Még több kell belőle, mert jobban akarunk élni, Csak közben megváltozunk és ettől kell félni... |
2021-02-09 19:00:29 |
|
|
|
|
|
|
... Elkészítése:
A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk ,kiolvasszuk,a zsírját leszűrjük róla.A szalonnazsírban felhevítjük a kaprot,hozzákeverjük a tejfölt,majd a kifőzött galuskát.megsózzuk,átforrósítjuk.
Tálra halmozzuk,vagy egyenesen a tányérokba tesszük,tetejére rámorzsoljuk a juhtúrót és meghíntjük a melegen tartott kisütött szalonnával.
Jó étvágyat hozzá!Nagy... |
|
2010-06-10 12:24:24 |
|
|
|
|
|
|
... málnát szokás egy tálcán egy rétegben a gyorsfagyasztóban gurulósra hűteni, és csak fagyás után zacskózni. A zöldségféléket vagy blansírozva előfőzve vagy a kívánt méretre darabolva fagyaszthatjuk le, mert a paradicsom kivételével kis savtartalmúak, ezért üvegben kevésbé tartósíthatóak, mint a gyümölcsök.
2. Aszalás
Lényege a lassú szárítás, amely során a... |
2008-11-29 16:53:53 |
|
|
|
|
|
|
... származik, Európába pedig a XVI. században került. Ekkor kapta a "batata" nevet.
Lehet, hogy megtörtént, de lehet, hogy csupán legenda: a spanyol királyi udvarban az amerikai útjukról éppen akkor visszatért hajósok bemutatták az előkelő társaságnak a burgonyanövényt, a lombját, a fehér virágait és a zöld bogyóit. A főurak kóstolgatták, és bizony nem találták ehetőnek, ... |
|
2007-04-22 14:08:29 |
|
|
|
|