Belépés
Mustban fõtt sütõtök
Mustban főtt sütőtök húsok mellé
................................

A sütőtököt felszeleteljük, belső magos részét és külső héját levágjuk
úgy, hogy csak a sárga bele maradjon. Ezt kb. két ujjnyi kockákra
daraboljuk, és 15 percre meszes vízbe rakjuk (3 liter vízbe egy diónyi
meszet teszünk). Ezután többször váltott hidegvízbe...
2010-11-04 05:37:30
Hagymás uborka
Hagymás uborka
..............

Középnagyságú friss uborkákat leforrázunk, a vízben hagyunk kihûlni,
majd hámozatlanul meggyalulunk. Az üvegbe egy sor gyalult uborkát, egy
kávéskanálnyi sót, egy réteg karikára vágott vöröshagymát, majd ismét
uborkát, sót és hagymát teszünk, amíg az üveg meg nem telik. Közben
tehetünk egy-egy sor metéltre vá...
2010-11-04 05:36:49
Befõzési tanácsok
... Befőzési tanácsok
=================

A befőzés megkezdése előtt mindent gondosan készítsünk elő. Vegyük
számba, hogy mire lesz szükségünk: befőző lábasra, tálra, fakanálra,
merőkanálra - esetleg gyümölcspasszírozóra -, tiszta üvegekre,
tetőkre, celofánra vagy pergamenpapírra, gumig...
2010-11-04 05:35:05
Töltött fácán
Töltött fácán
.............

Hozzávalók: 2-3 db fácán, 400 g borjúhús, só, őrölt bors, majoránna,
bazsalikom, 20 g vaj, 50 g mogyoróhagyma, 4 db tojás, 200 g füstölt
marhanyelv, 200 g liba- (vagy csirke-) máj, 100 g szarvasgomba, 30 g
pisztácia, 2 cl citromlé, 200 g füstölt szalonna. A főzőléhez: 250 g
vegyes zöldség, 50 g vörösh...
2010-11-04 05:17:01
Gesztenyés gombás pulykatekerc
Gesztenyés gombás pulykatekercs
...............................

Hozzávalók: 30 dkg pulykamell-filé (2 vékony, nagy szeletre vágva),
20 dkg gesztenyemassza, 20 dkg gomba, 1 tojás, 1 kis fej vöröshagyma,
1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és
őrölt bors, 1 evőkanál konyak, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál z...
2010-11-04 05:13:01
Gesztenyés kacsasült
Gesztenyés kacsasült
....................

Hozzávalók: 1 fiatal kacsa, fél kg szelídgesztenye, 1 fej hagyma,
3 dkg vaj, 25 cl felfőzött leveskocka, tárkony, turbolyalevél,
kakukkfû, majoránna, só, bors.

Elkészítés: Szedjük le a gesztenye héját. Dobjuk forrásban lévő vízbe.
3 perc múlva szedjük ki, csöpögtessük le és hámozzu...
2010-11-04 05:11:35
Füstölt májas hurka
Füstölt májas hurka
...................

Hozzávalók: 1 kg disznómáj, 1 kg tokaszalonna, 60 dkg tarja, 25 dkg
vöröshagyma, 10 dkg zsír, 1 dkg törött fekete bors, 1 dkg őrölt
szegfûbors, só, 1 mokkáskanálnyi majoránna.

Elkészítése: A húsféléket - tokaszalonnát, tarját - sós vízben puhára
főzzük és levéből kiemelve hû...
2010-11-04 04:58:38
Köleskásás hurka
Köleskásás hurka
................

Hozzávalók: 60 dkg köleskása, 80 dkg véres, zsíros hús, 1 liter
disznóvér, 2 dkg törött bors, késhegynyi köménymag őrlemény, 1 dkg
szegfûbors őrlemény, kevés majoránna, só.

Elkészítése: A megtisztított, megmosott kölest puhára főzzük, mégpedig
úgy, hogy a szemek szétrepedjenek. Ezután...
2010-11-04 04:57:52
Rizses-májas hurka
Rizses-májas hurka
..................

Hozzávalók: (kb. 4 kg kész hurkához) 1 kg disznómáj, 80 dkg húsos
tokaszalonna, 1 kg disznótüdő, 40 dkg rizs, 15 dkg zsír, 25 dkg
vöröshagyma, 2 dkg őrölt fekete bors, 1 dkg őrölt szegfûbors,
1 csapott evőkanál majoránna, 3 dkg pirospaprika, só.

Elkészítése: A tokaszalonnát é...
2010-11-04 04:57:31
Zsemlés májas hurka
Zsemlés májas hurka
...................

Hozzávalók: (kb. 5 kg-hoz) 1 kg tokaszalonna-nyesedék, 1 kg disznómáj,
75 dkg véres apróhús, 25 dkg zsír, 30 dkg vöröshagyma, 10 dkg zsemle,
fél liter tej, 1 g törött szegfûbors, 2 dkg törött fekete bors, 1
evőkanálnyi majoránna, só.

Elkészítése: A tokaszalonnát, szalonnafélét, az apróhús...
2010-11-04 04:57:09
1 2 3 ......24 25 .30 31 32 .36 37 ...48 49 50 
Címkék: sárga bele, vízben hagyunk, réteg karikára, gesztenye héját, szemek szétrepedjenek, petrezselyemzöld, gesztenyemassza, szelídgesztenye, pergamenpapírra, szétrepedjenek, felszeleteljük, mokkáskanálnyi, pulykatekercs, kávéskanálnyi, turbolyalevél, tokaszalonnát, középnagyságú, megtisztított, mogyoróhagyma, szalonnafélét, tokaszalonna, pulykatekerc, szarvasgomba, csöpögtessük, vöröshagymát, pirospaprika, hámozatlanul, meggyalulunk, vöröshagyma, elkészítése, leforrázunk, daraboljuk, hozzávalók, gesztenyés, hidegvízbe, köleskásás, bazsalikom, húsféléket, megkezdése, készítsünk, leveskocka, elkészítés, pulykamell, marhanyelv, késhegynyi, szükségünk, uborkákat, disznómáj, majoránna, pisztácia, kacsasült, köleskása, celofánra, köménymag, gesztenye, disznóvér, forrásban, disznótüd, fokhagyma, megmosott, fakanálra, tanácsok, gondosan, kiemelve, üvegekre, karikára, borjúhús, tehetünk, metéltre, mégpedig, kockákra,
© 2013 TVN.HU Kft.