|
|
|
Máktorta citrommázzal
.....................
Hozzávalók: 4 db tojás, 2 dl tej, fél csomag sütőpor, 6 evőkanál
liszt, 5 dkg darált mák, 8 evőkanál vaj, 2 evőkanál citromlé,
késhegynyi só.
Elkészítése: A lisztet kikeverjük a tejjel, 4 evőkanál cukorral,
a sóval, a tojássárgákkal és a darált mákkal, majd beletesszük ... |
2010-10-25 05:43:57 |
|
|
|
|
|
|
Mandulás túrókrém
.................
Hozzávalók: 40-50 dkg tehéntúró, 5 dkg mandula, 1 evőkanál kakaó,
1 pohár tejszín, 15 dkg porcukor, 10 dkg tortabevonó csokoládé,
1 kávéskanál vaj, 1 dl feketekávé, 1 evőkanál kakaó.
Elkészítése: A tehéntúrót burgonyanyomón áttörjük, és simára keverjük
a cukorral. A mandulát ledaráljuk, a tej... |
|
2010-10-25 05:43:34 |
|
|
|
|
|
|
Csokoládés hajócskák
....................
10 deka vajat 5 deka cukorral és 2 egész tojással jól kikeverünk,
azután 6 deka tisztított őrölt mandulát, fél csomag vaníliás cukrot,
fél citrom reszelt héját és 20 deka liszttel kevert fél csomag
sütőport gyúrunk hozzá. Ujjnyi vastagra nyújtjuk s tégla alakú
szeletekre vágjuk. A tésztadarab... |
2010-10-25 05:37:26 |
|
|
|
|
|
|
...
30 deka porcukrot 2 evőkanál vízzel megnedvesítünk és a tûzre téve,
világosbarna grillage-t készítünk. A tûzről levéve azonnal 20 deka
őrölt mandulát keverünk hozzá s zsírozott papírívre vagy márványlapra
kiöntve hûlni hagyjuk. A lepirított grillage-hoz 30 deka vajat és fél
csomag vaníliás cukrot keverünk. Az ostyalap... |
|
2010-10-24 13:52:33 |
|
|
|
|
|
|
...
15 deka őrölt diót 6 tojás sárgájával, 15 deka cukorral és fél csomag
vaníliás cukorral kikeverünk, beleteszünk két marék zsemlemorzsát és
utoljára a 6 tojásfehérje keményre vert habját adjuk hozzá. Zsírral
kikent és liszttel behintett tepsiben közepes erősségû tûznél gyengén
kisütjük. Sütés után a meleg tésztát cukorral behintett de... |
|
2010-10-24 12:12:44 |
|
|
|
|
|
|
...
20 deka cukrot 4 tojássárgájával és fél csomag vaníliás cukorral fél
óráig keverünk, majd folytonos keverés közben 20 deka liszttel kevert
fél csomag sütőport és legvégül a 4 tojás kemény habját adjuk hozzá.
A félujjnyi vastag tésztát fehér papírral bélelt tepsiben lassú tûzön
sütjük. Sütés után a tepsiből óvatosan kiemelt tésztát megford... |
2010-10-24 10:59:54 |
|
|
|
|
|
|
...
6 deka vajat (5 deka zsírt) 7 deka cukorral és 1 tojással negyedóráig
keverünk, majd egy citrom reszelt héját és 15 deka liszttel kevert
fél csomag sütőport lassan, keverés közben hozzáadunk. Zsírozott és
lisztezett tepsiben sütjük. A tésztát kihûlés után a következő krémmel
vastagon bevonjuk: 2 csomag citrom-krémport, 6 deka lisztet és 2... |
2010-10-24 10:53:42 |
|
|
|
|
|
|
...
12 deka lisztet 2 deka vajjal, 1 késhegynyi sóval, 1 kávéskanálnyi
ecettel és szükséges mennyiségû vízzel rétestésztává eldolgozunk. A
tésztát bevagdosva 10 percig félretesszük, azután kinyújtva 10 deka
hideg vajat csomagolunk bele. Ismételt nyújtás és összehajtás után kb.
10 percre hideg helyre tesszük. Pihentetés után még kétszer nyújtjuk... |
2010-10-24 10:52:48 |
|
|
|
|
|
|
...
2 csomag mokka vagy csokoládé krémport, 4 deka lisztet és 30 deka
cukrot 1 liter hideg tejben csomómentesen elkeverünk, azután
tejeslábasba öntve, állandó keverés mellett sûrûre főzzük. A forró
krémet hideg helyen, néha-néha megkeverve, hûlni hagyjuk. Ha kihûlt,
3-4 tojás fehérjének keményre vert habját könnyen hozzákeverj... |
2010-10-24 10:51:55 |
|
|
|
|
|
|
...
Szükséges anyagok: fél liter tej, 2-3 evőkanál (10-12 deka) cukor
és 1 csomag Váncza féle krémpor bármely ízzel. A krémport fél l
hideg tejjel és ízlés szerint 2-3 tetézett evőkanál cukorral hidegen
elkeverjük, azután gyenge tûzön állandó keverés mellett főzzük és a
forrás megkezdésétől még 2-3 percig forraljuk. A meleg sûr... |
2010-10-24 10:38:24 |
|
|
|
|