Belépés
Idegen szakkifejezések
Alaplé: bizonyos élelmianyagok és fűszerek hosszan tartó kifőzésével előállított ízesítő anyag.
Abálás: kb 90 fokon bő folyadékban 3-5-10 percre belehelyezett élelmianyagok előpuhítása
(füstölt húsok, szalonna, halak, hurkafélék, bevert tojás, ...).
Bardírozás: húsoknak szalonnaszeletekkel való befedése, vagy az edény szalonnával való
kibélelése.
Blansír...
2009-01-06 13:35:25
Karácsonyi és téli receptek

Ételek

Karácsonyi rágcsálni való édesség: Granula

Müzli rizssziruppal, aszalt gyümölcsökkel, durvára tört pirított olajos magvakkal, liszttel keverve és kisütve

Rizstorta:

Tészta

350 g 70% liszt
1 csipet só
150...
2008-12-24 16:25:15
Egészséges ételek ínyenceknek
I. FEJEZET


A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro...
2008-12-01 23:35:02
Húsfélék
Almás csirkefasírt

Hozzávalók (3-4 személyre):
30 dkg csirkemellfilé
20 dkg alma
1,5 zsemle
1 tojás
1 kisebb vöröshagyma
olaj
zsemlemorzsa
tej
borsikafű


A csirkét daráld le, az almát gyaluld szálasra, a hagymát vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe és csavard ki. A ledarált húshoz keverd hozzá az almát, a hag...
2008-11-29 20:06:28
A tartósítás
A tartósítás története dióhéjban

Őseink a leszedett bogyókat, gyümölcsöket napon szárították, majd jégverembe tették, hogy tovább tartósítsák azokat. A görögök és a rómaiak már mézben és mustban tartósították gyümölcseiket, sőt, a cukrozott gyümölcsök receptje is tőlük ered. A befőzve tartósítás alapját egy 18. századi francia cukrászmester teremtette meg azzal, hogy ráj...
2008-11-29 16:53:53
Naspolya-birs zselé
Naspolya-birs zselé
1 rész naspolya, 1 rész birsalma levét (gyümölcscentrifugában ,,átnyomhatjuk"), ami kb. 750 ml, felfőzzük 500 gr zselésítő cukorral. Egy darab fahéjat is főzhetünk bele, amit kiveszünk, miután zselépróbát végeztünk. 4-5 perc főzés után leszedjük a tetején keletkezett habot, majd steril üvegekbe töltjük, és 5 percre a lezárt üvegeket fejre állítju...
2008-11-25 12:55:41
Sétálva megkeresni a - nem..1.
Sétálva megkeresni a - nem mindennapi - betevőt?
Avagy gombaszedés és -evés helyesen
/Házi Patika/

A gombák között találjuk a világ legnagyobb élőlényét és legdrágább ételét. A gomba egészséges, tápláló és kalóriatakarékos. Aki kedveli a változatos étkezést és a karcsúságot megőrző étkeket, tartson velünk az erdőbe és a konyhába...

Ki talál több e...
2008-09-26 15:24:29
Csirke és zöldség
Töltött vegyes zöldség

zöldség vegyesen (nálam most paprika és patlidzsán)
2 ek olívaolaj
1 bögre rizs
vegeta
2 kanál vaj
200 gr szeletelt gomba (mehet konzervből is)
petrezselyemzöld
3 ek sűrített paradicsom
só, bors
1 hagyma
reszelt sajt

Az olívaolajon megpirítod a felaprított hagymát, erre rádobod a rizst, a...
2008-09-17 19:45:53
Csirke ételek
Töltött vegyes zöldség

zöldség vegyesen (nálam most paprika és patlidzsán)
2 ek olívaolaj
1 bögre rizs
vegeta2 kanál vaj200 gr szeletelt gomba (mehet konzervből is)
petrezselyemzöld
3 ek sűrített paradicsom
só, bors
1 hagyma
reszelt sajt

Az olívaolajon megpirítod a felaprított hagymát, erre rádobod a rizst, amikor kezd b...
2008-07-11 09:38:40
Kelbimbóleves
... Kelbimbóleves

Szedjük le 30 dg zsenge kelbimbó külső leveleit, majd vágjuk le a kiálló torzsáját, és erős vízsugár alatt mossuk meg. Egy kis csokor apróra vágott petrezselymet 2 dg olvasztott vajon fonnyasszunk meg. Adjuk hozzá a megtisztított kelbimbót, és dinszteljük pár percig. A nagyobb darabokat előzőleg vágjuk ketté, hogy könnyebben megfőjenek. Utána öntsünk rá 1,...
2008-03-15 00:33:48
1 2 3 4 5 7 8 9 10 
Címkék: Házi Patika, edény szalonnával, reformtáplálkozás egyre, húsevők száma, nagyságrenddel nagyobb, természetes módon, jelentős arányeltolódás, legtöbb esetben, megszokásnak tudható, csirkét daráld, almát gyaluld, hagymát vágd, zsemlét áztasd, ledarált húshoz, tartósítás története, leszedett bogyókat, cukrozott gyümölcsök, befőzve tartósítás, darab fahéjat, tetején keletkezett, lezárt üvegeket, gombák között, világ legnagyobb, gomba egészséges, változatos étkezést, karcsúságot megőrző, olívaolajon megpirítod, felaprított hagymát, kiálló torzsáját, megtisztított kelbimbót, nagyobb darabokat, petrezselyemzöld, kalóriatakarékos, szakkifejezések, arányeltolódás, hozzávetőleges, nagyságrenddel, csirkemellfilé, kelbimbóleves, petrezselymet, élelmianyagok, cukrászmester, gyümölcseiket, rizssziruppal, belehelyezett, gyümölcsökkel, megtisztított, tartósították, gyümölcsöket, zsemlemorzsa, megszokásnak, táplálkozóké, átnyomhatjuk, csirkefasírt, fonnyasszunk, folyadékban, előpuhítása, ínyenceknek, karcsúságot, felaprított,
© 2013 TVN.HU Kft.