Belépés
A GYÓGYÍTÓ KONYHA 26
... válasszuk a DURILLO durumbúzából
készült termékeket.
SAVANYÍTÓ
Az eddig használt ecetet nem lesz nehéz almaecetre,
majd citromlére lecserélni. A konzervu-
borkával szemben részesítsük előnyben a házilag kov
ászoltat. Ha az étel jellege megengedi,
savanyított tejtermékkel, aludttejjel, joghurttal,
kefir...
2015-05-03 00:42:51
Tvn konyha A titokzatos E-betű
A titokzatos E-betűkről

kémiát már évszázadok óta használják az élelmiszeriparban. Az elsô próbálkozások természetesen még nem az adalékanyagok hozzáadásáról, a szín, az íz stb., megóvásáról szólak. Eleink az élelmiszerek eltarthatóságának idejét akarták növelni. Kezdetben aszalták, szárították a gyümölcsöket, a bogyókat. Azután megjelent a sóval való tartósítás, az er...
2011-08-09 19:19:43
Lehet készíteni
... fogyasztjuk. 1 rész szörp, 6-7 rész víz (tej) arányban tanácsos keverni.

Bodzaszörp 2.

Hozzávalók:

3,5 kg cukor
38-40 bodzavirág
3 citrom
5,5 dkg borkő sav
7 g nátrium-benzoát

Elkészítése: 5 l vizet felforralunk - 3,5 kg cukrot beleteszünk, és ha forr, beledobunk 38-40 db bodzavirágot, és levesszük a tűzről...
2011-05-21 08:23:44
Miért nem bomlik a nagyi
... A tejsav sói, nem károsak
E-330 (citromsav és sói) Fogyasztásuk ártalmatlan
E-331 (nátrium-citrát)
E-332 (kálium-citrát)
E-333 (kalcium-citrát)
E-334 (L-borkősav és sói) Természetesek, állatkísérletekben vesekőképzők
E-335 (nátrium-tartarát)
E-336 (kálium-tartarát)
E-337 (kálium-nátrium-tartarát) ...
2009-07-10 15:32:58
vizkő eltávolítása !
... porcelán edényeken keletkezett szilárd vízkövet eltávolíthatjuk, ha az edénybe 20%-os ecetet teszünk és azt 12 órán át benne hagyjuk.
* Ha alumíniumedényen képződött a vízkő, borkősav telített oldatával szedjük le, úgy, hogy a borkősavat néhány órán át áztassa az edény falát.
* A vízcsapokra lerakodott vízkövet citrommal és ecettel tisztíthat...
2009-05-02 17:27:27
Louis Pasteur
... figyelmet: a tudományos akadémián arról számolt be, hogy bizonyos vegyületek kétféle alakban jelenhetnek meg, és a kétféle molekula egymás tükörképi párja. Pasteur a szôlô erjedésekor keletkezô borkôsav és az azonos összetételu "racémsav" krisztallográfiás vizsgálatával jutott a nevezetes következtetésre. Eilhardt Mitscherlich (1794-1863) német vegyész már korábban kimutatta...
2007-07-06 13:31:39
Élelmiszer adalékok (E)
... (kalcium-laktát) A tejsav sói, nem károsak
E-330 (citromsav és sói) Fogyasztásuk ártalmatlan
E-331 (nátrium-citrát)
E-332 (kálium-citrát)
E-333 (kalcium-citrát)
E-334 (L-borkősav és sói) Természetesek, állatkísérletekben vesekőképzők
E-335 (nátrium-tartarát)
E-336 (kálium-tartarát)
E-337 (kálium-nátrium-tartará...
2007-03-18 21:44:58
1 
Címkék: GYÓGYÍTÓ KONYHA, Louis Pasteur, Eilhardt Mitscherlich, titokzatos E-betű, titokzatos E-betűkről, elsô próbálkozások, adalékanyagok hozzáadásáról, élelmiszerek eltarthatóságának, sóval való, edénybe 20%-os, vízcsapokra lerakodott, tudományos akadémián, kétféle molekula, szôlô erjedésekor, azonos összetételu, nevezetes következtetésre, alumíniumedényen, következtetésre, eltávolíthatjuk, hozzáadásáról, természetesek, természetesen, vizsgálatával, adalékanyagok, próbálkozások, élelmiszerek, durumbúzából, fogyasztásuk, eltávolítása, mitscherlich, felforralunk, tejtermékkel, bodzavirágot, gyümölcsöket, savanyított, ártalmatlan, összetételu, aludttejjel, megóvásáról, fogyasztjuk, elkészítése, keletkezett, vízcsapokra, szárították, beleteszünk, részesítsük, erjedésekor, jelenhetnek, használják, lerakodott, titokzatos, hozzávalók, évszázadok, joghurttal, bodzavirág, tartósítás, termékeket, almaecetre, vegyületek, bodzaszörp, lecserélni, citromlére, tudományos, tisztíthat, élelmiszer, beledobunk, készíteni, oldatával, válasszuk,
© 2013 TVN.HU Kft.