|
|
|
... gyufaszál vastagságúra vágom, zsírjára sütöm, majd hozzáadom a félkarikára vágott hagymákat és lepirítom. Mikor a hagyma megpirult, jöhet hozzá a vékony csíkokra vágott sertésszűz, sózom borsozom, lepirítom, majd kevéske vizet öntök alá, megint zsírjára pirítom, majd megint kevés víz és ezt a szakaszos párolást ismételgetem amíg a hús megpuhul.
Egy felöntésnél víz helye... |
2023-11-27 15:22:44 |
|
|
|
|
|
|
... tarkabors
Elkészítés:
A burgonyát meghámozom, nagy lyukú sajtreszelőn
lereszelem, majd hozzáadom a tojást, az aprított
snidlinget, a reszelt sajtot, sózom borsozom és
alaposan összekeverem.
A gofrisütőt megspriccelem olajjal, belekanalazom a
burgonyás tojásos egyveleget és szép pirosra sütöm.
Ízlés szerint mártoga... |
2023-09-27 11:21:37 |
|
|
|
|
|
|
... dkg burgonya kockára vágva, megfőzve
50 dkg savanyúkáposzta
3 szál újhagyma
Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors
Elkészítés:
A hússzeleteket sózom, borsozom, nem klopfolom, majd tetszőleges
zsiradékon mind a két oldalát szép pirosra sütöm. Amikor megsült,
megpakolom a tetejét juhtúróval, majd 10 percre 170 fokra előmelegített ... |
2023-08-19 06:36:49 |
|
|
|
|
|
|
... dkg burgonya kockára vágva, megfőzve
50 dkg savanyúkáposzta
3 szál újhagyma
Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors
Elkészítés:
A hússzeleteket sózom, borsozom, nem klopfolom, majd tetszőleges zsiradékon mind a két oldalát szép pirosra sütöm. Amikor megsült, megpakolom a tetejét juhtúróval, majd 10 percre 170 fokra előmelegített sütőbe teszem.... |
2023-08-15 17:11:20 |
|
|
|
|
|
|
... van.
Akkor az én receptem:
Előző este beáztatom a borsót, az reggelre duplájára duzzad. Fölteszem főzni, majd forráskor leszedem a habját. Főzöm tovább, míg meg nem puhul. Majd sózom, borsozom, teszek bele fokhagyma pelyhet (vagy egy gerezd zúzott fokhagymát). Ezt követően ízlés szerint mustár, s néhány kanál tejfölt. Forralom egyet és kész. (Az elfőtt vizet tetszés szer... |
2023-04-01 06:21:20 |
|
|
|
|
|
|
... megpárolom a hagymát és a fokhagymát, (lehet sima olaj is, zsír nem jó), amire aztán rádobom a felszeletelt gombát. Addig pirítom a gombát, amíg lehetőleg elfő az összes leve, de közben sózom, borsozom ízlésünknek megfelelően.(Egyes recept kakukkfüvet, tárkonyt rozmaringot is említ, én ettől ódzkodnék, elviszi az ízeket másik irányba.)
Egy kevés sűrített paradicsomot öntsünk ... |
2023-01-11 16:15:35 |
|
|
|
|
|
|
... összekeverem.
A sertésszűzet, hosszában bevágom úgy, hogy nem vágom át teljesen, csak ki lehessen hajtani, majd a másik oldaláról is bemetszem, szétterítem, leterítem folpackkal, kiklopfolom, sózom, borsozom, majd megkenem a fűszervajjal, feltekerem és tetszőleges vastagságú tekercseket vágok belőle, melyek végeit megtűzöm egy fogpiszkálóval.
Felhevített serp... |
2022-12-16 17:33:11 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselyemzölddel lábasba teszem, felöntöm
vízzel vagy alaplével és felforralom. A fővés közben keletkező habot
folyamatosan leszedem.
Amikor már nem keletkezik több hab, sózom, borsozom, fedővel
befedem és lassú tűzön 30-40 perc alatt készre főzöm. A főzésiidő
függ a hús és a zöldségek méretétől, ellenőrizzük, hogy megföttek-e.
Amik... |
2022-09-02 16:35:42 |
|
|
|
|
|
|
... zöldségszeletelővel felcsíkozom,
hideg vízzel átmosom, majd hagyom lecsepegni.
A burgonyához adom a karikára vágott újhagymát, a feldarabolt
tarját, a tojást, sózom, borsozom, megszórom a liszttel és
alaposan összekeverem.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítek és tetszőleges méretű
halmokat kanalazok bele a burgonyából, kilapítgatom és ... |
2022-04-25 13:41:31 |
|
|
|
|
|
|
... paradicsom
Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A tésztát a csomagoláson lévő útmutató szerint kifőzöm.
A csirkemellet vékony csíkokra vágom, sózom, borsozom, megszórom a fűszerpaprikával és tetszőleges zsiradékon megsütöm, majd tányérra szedem.
A visszamaradt zsiradékhoz öntöm az olvasztott vajat, hozzáadom a li... |
2022-04-01 22:08:12 |
|
|
|
|