|
|
|
Klasszikus panna cotta:
1 dl zsíros friss tej (minimum 3,5 %-os)
6 dl 30%-os habtejszín
4 lapnyi zselatin
10 dkg finomított fehér kristálycukor
1 rúd bourbon vanília
Karamellöntet:
50 dkg cukor
10 dkg vaj
5 dl sűrített tej
Eperöntet:
50 dkg eper
méz, ízlés szerint
Csokoládéöntet
20 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj... |
2015-07-28 21:56:18 |
|
|
|
|
|
|
A vaníliás-tejszínes krémhez szinte mindenféle gyümölcs, öntet jól illik
Panna cotta, az olasz csodadesszert
A panna cotta Észak-Olaszországból, Piemontéből származó édes, fényes felületű, vaníliától pettyezett puding, amit tojás nél... |
|
2015-07-27 10:56:13 |
|
|
|
|
|
|
... (pl. amaretti), friss zöld fűszerekkel (bazsalikom, citromfű, menta, rozmaring, tárkony) vagy bármi mással, ami harmonizál a desszertben elrejtett ízekkel.
Krémbe zárt csodadesszert a trifle Krémbe zárt csodadesszert a trifle
A trifle-t elkészíthetjük pohárdesszert formájában is, illetve a szinteken is variálhatunk. Könnyíteni lehet rajta, ha a krémréteg véko... |
2011-06-04 09:38:10 |
|
|
|
|
|
|
Csodadesszert: túrós eklerfánk eperrel, rebarbarával
... |
|
2011-05-17 14:21:17 |
|
|
|
|
|
|
Panna cotta, az olasz csodadesszert
A panna cotta Észak-Olaszországból, Piemontéből származó édes, fényes felületű, vaníliától pettyezett puding, amit tojás nélkül készítenek, jó minőségű, magas zsírtartalmú tejből és tejszínből. Ha jól kihűtjük, a nyári esték sztárja lehet - fagylalt helyett, de a téli hónapokban is remek záróakkordja egy-egy jól sikerült vendégségnek.|... |
|
2009-03-30 14:23:31 |
|
|
|
|