|
|
|
... joghurtba forgatjuk. A tészta köré fóliakeretet állítunk. Rásimítjuk a krémet, és 2-3 órára a hűtőbe tesszük. A maradék cukorral előzőleg elvegyített gyümölcskocsonyaport 2 ek. vízben feloldjuk, majd 1 dl forró vízbe keverjük, és felforraljuk. A süteményt a keret eltávolítása után 15 kockára vágjuk. A ribizlit a kocsonyába forgatjuk, és a kockákon elosztjuk. Kb. 30 percre behűtjük... |
2010-03-31 15:48:56 |
|
|
|
|
|
|
... tizenkét részre vágjuk. A zselatint beáztatjuk. A gyümölcsöket megmossuk, megtisztítjuk és átpasszírozzuk. Három evőkanál gyümölcspürét felmelegítünk és a kinyomkodott zselatint ebben feloldjuk. A kész pürés zselatint a többi gyümölcspüréhez adjuk, 3 dkg cukorral ízesítjük és lehűtjük. A tejszín felét felverjük és amikor a gyümölcspüré zselésedni kezd, a tejszínhabot hozzákeverjük... |
|
2010-03-31 14:59:57 |
|
|
|
|
|
|
... krémet beletöltjük. Krém: a cukrot egy lábasba tesszük, és a tűzön barnára pirítjuk. Lehúzzuk a lángról, és mikor már nem olyan forró, először fél dl vizet, majd 2 dl tejet adunk hozzá, és feloldjuk benne a cukrot, takarék lángon oldódásig kevergetjük. A karamellhez adunk 10 dkg lisztet, 3 dl tejet, és olyan sűrűre főzzük, mint egy tejbegrízt. Lehűtjük, és hozzáadjuk a vajat vagy ... |
2010-03-30 20:15:21 |
|
|
|
|
|
|
... sütjük.
3. A krémhez kikeverjük a tojássárgájákat a kétféle cukorral. Felforrósítjuk a tejet, a tojásos masszát beleöntjük, majd kevergetve összemelegítjük. (nem főzzük!)
4. Feloldjuk benne a zselatint, és a krémet lehűlésig kevergetjük. A tejszínből kemény habot verünk, amikor a krém kezd megkötni, beledolgozzuk.
5. Az epret megmossuk, megtisztítj... |
|
2010-03-30 07:14:40 |
|
|
|
|
|
|
... kapucsínó-por
csipetnyi só
Díszíteni:
10 dkg ét-tortabevonó
10 dkg fehér csoki
10 dkg margarin
Elkészítés
1. A Cappuccinó-port fél dl forró vízben feloldjuk, majd kihűtjük. Az átszitált liszttel a tészta minden hozzávalóját összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük.
2. A tésztából kb. 5 cm-s hengert fo... |
|
2010-03-30 06:58:08 |
|
|
|
|
|
|
... agar-agar por, 10 dkg cukor, 2,5 dl kókusztej, 7,5 dkg kandiscukor, 3 tojás, 7 kávéskanál vaníliaaroma
Elkészítése
A kocsonyaalaphoz az agar-agart 5 dl vízben feloldjuk, hozzáadjuk a cukrot, és felforraljuk. Állandóan kevergetve 10 percig, kis lángon főzzük. Amikor kész, a masszát 15x30 cm-es, téglalap alakú formába öntjük, és kihűtjük. 1 órára hűtőbe... |
2010-03-29 19:03:26 |
|
|
|
|
|
|
... kristálycukor
elkészítés
1. A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a kristálycukrot, és a sáfrányt.
2. Megvárjuk, amíg langyos nem lesz, hozzáadjuk az élesztőt, és feloldjuk benne, félrerakjuk, és hagyjuk 15 percig kelni.
3. Egy lábasban a vajat felolvasztjuk, amikor forró, beledobjuk a rozmaring ágacskákat, és 5 percig sütjük benne. Ami... |
2010-03-29 18:05:09 |
|
|
|
|
|
|
... csokor petrezselyem, 5 dkg spenót, őrölt szerecsendió, 5 dkg (sajtforgáccsá reszelt) kemény sajt, őrölt bors, só
Elkészítése
Másfél liter vizet forralunk, és feloldjuk benne a leveskockát, majd félretesszük. A póréhagymát felkarikázzuk, a zeller ágait levágjuk, jól megmossuk, és karikákra vágjuk, a brokkolit leöblítjük, és kis rózsákra szedjük. Az így... |
2010-03-29 09:19:07 |
|
|
|
|
|
|
... megszórjuk az oldalát egy kanál cukorral. Egy lábosban megpirítjuk a lisztet az olvasztott vajon, majd felöntjük a tejjel, és addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ezután a kávéport egy kanál vízben feloldjuk a cukorral együtt, majd hozzákeverjük a megolvasztott csokit és a tojássárgáját. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a többi hozzávalóhoz adjuk a tejes keverékkel együtt. Az ... |
2010-03-28 19:00:19 |
|
|
|
|
|
|
... zsírpapírból kb. 5 dm magas karimát hajtogatunk köré. Eperlekvárral megkenjük. A túrót szitán áttörjük, porcukorral, vaníliás cukorral és reszelt citromhéjjal ízesítjük. A zselatint kevés vízben feloldjuk, meglangyosítjuk és a túrós krémhez adjuk, végül a kemény habbá vert tejszínt is óvatosan beleforgatjuk. A túrós krémet a lekváros piskótára simítjuk, és 1-2 óra alatt megdermesz... |
2010-03-28 11:32:28 |
|
|
|
|