|
|
|
... simítjuk. Beborítjuk a harmadik tortalappal, és 1 órára hideg helyre állítjuk. A maradék joghurtot és mascarponét összekeverjük, a maradék cukorral és citromhéjjal ízesítjük. Belekeverjük a feloldott zselatint, és hideg helyre állítjuk. Amikor dermedni kezd, a torta tetejére és oldalára kenjük. A csokoládés kukoricapelyhet összemorzsoljuk, majd 8 darabot félreteszünk, a többit a t... |
2010-11-03 06:13:51 |
|
|
|
|
|
|
... 3 dl tejszín
A díszítéshez: 5 dkg reszelt csokoládé, kávészemek
Elkészítés: A 4 tojássárgájából a cukor hozzáadásával kemény habot verünk, hozzáadjuk a túrót, a forró vízben feloldott kávéport és a megolvasztott csokoládét. Amikor az egész masszát simára kevertük, óvatosan hozzávegyítjük a tejszínhabot, s jól összedolgozzuk. 6 talpas pohárba kanalazzuk, vagy üvegtálon el... |
|
2010-11-03 06:11:23 |
|
|
|
|
|
|
... ott tartottam, hogy bepácoljuk a húst, vagy előző este, vagy ezzel kezdjük, még a zöldségek aprózása előtt. A húst a pácból kivéve olajon puhára kell sütni, a páclét pedig, hideg vízben feloldott kukoricakeményítővel elkeverve, a húsra lehet önteni, és csak épp felfőzni. A keményítő, ha sokáig fő elveszti a hatását.
Pirítás után a zöldségeket felöntjük szójaszósszal és húslev... |
2010-11-02 19:51:35 |
|
|
|
|
|
|
... ott tartottam, hogy bepácoljuk a húst, vagy előző este, vagy ezzel kezdjük, még a zöldségek aprózása előtt. A húst a pácból kivéve olajon puhára kell sütni, a páclét pedig hideg vízben feloldott kukorica-keményítővel elkeverve a húsra lehet önteni, és csak épp felfőzni.
A keményítő ha sokáig fő elveszti a hatását. "Pirítás után a zöldségeket felöntjük szójaszósszal és húslev... |
|
2010-11-02 18:59:47 |
|
|
|
|
|
|
... Hubertus-likőr, 1 dkg zselatin, 1 dl víz.
A cukrozott gyümölcsöt vágjuk fel egészen apró kockákra és öntsük le a Hubertussal, majd leszűrve keverjük össze a tejszínhabbal, a vízben feloldott zselatinnal. A visszamaradt Hubertussal locsoljuk meg a három lapra vágott tortakarikát, töltsük közéjük a tejszínes tölteléket. A torta oldalát és tetejét is kenjük be vele. Az oldalára ... |
|
2010-11-02 18:43:06 |
|
|
|
|
|
|
... hűlni hagyjuk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A citrom héjái lereszeljük, levét kifacsarjuk. Az átpasszírozott tehéntúrót összekeverjük a citrom levével és héjával, a cukorral és a feloldott zselatinnal. Belekeverjük a kemény habbá vert tejszint is. A piskótatekercset széthajtjuk, és először a sárgabaracklekvárral, majd a túrókrémmel megkenjük. Ismét összetekerjük, és legalább ... |
2010-11-02 18:39:45 |
|
|
|
|
|
|
... Javítja >az emésztést, és a fogyást is segíti.
Torokfájás >- Egy teáskanál mézet olvassz meg a szádban, majd >csurgasd le a torkodon. Enyhíti a gyulladást.
Stressz - > A vízben feloldott méz stabilizáló hatással bír,
> kiegyenlíti a lenteket és a fenteket. Egy rész >mézet oldj fel négy rész vízben.Tartósítószer
> Ha cukor helyett mézet használsz a sütem... |
2010-11-02 10:58:26 |
|
|
|
|
|
|
... porcukorral habverővel fehéredésig keverjük (elektromos habverővel), majd a rum következik (ezt kézi habverővel keverjük bele). Hozzáadjuk a sajtot, majd a felvert tejszínt és végül a feloldott zselatint öntjük hozzá.
A piskótalapot az edény formájára vágjuk, és kávéval meglocsoljuk, de ne áztassuk el. Ráöntjük a krém kb. felét és elsimítjuk.
Erre rátesszük a következő ... |
2010-11-02 04:03:07 |
|
|
|
|
|
|
... vastagon beleöntjük. Ha kisült, deszkára borítjuk, majd mikor kihűlt, vékonyan megkenjük málnaízzel és bevonjuk 4 deci (2 pohár) habbá vert cukrozo... |
2010-11-02 03:55:54 |
|
|
|
|
|
|
... tejjel, kenhető péppé keverjük. A vaníliakrémhez a krém-port a cukorral és 3 evőkanál tejjel elkeverjük. A fennmaradt tejet felfőzzük, levesszük a tűzről, folytonos keverés mellett a feloldott krémport hozzákeverjük, és még egyszer felforraljuk. A tűzről levéve addig keverjük, míg kihűl, nehogy hártya keletkezzen rajta. A teljesen kihűlt tortát kétszer elvágjuk, és a lapokat, papí... |
2010-11-01 18:46:20 |
|
|
|
|