Belépés
A Jobbik által félreértett lokálpatriotizmus
... (nyugdíjas korúak) két nemzedéke él még egymás mellett - nyomokban. Azért írom, hogy nyomokban, mert az egyik nemzedék az un. ,,fényes szelek" nemzedéke, a másik, pedig az ő gyermekeik, az 1945 után születettek ,,a nagy generáció" nemzedéke.
A ,,fényes szelek" nemzedéke gyermek- és ifjúkorát a Horthy-korszak, nagy Mária-Országa (hazaszer...
2018-10-10 13:53:02
Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya, Magyarország főpátrónája
... leányt, őt kegyelemmel teljesnek és minden asszonynál áldottabbnak nevezvén. Az angyal üdvözlő szavai bátorítsanak minden magyar édesanyát, hogy Isten kegyelmével együttműkö...
2018-10-08 09:38:35
Évközi 27. vasárnap 10.07
... bizalommal kérjék a te segítségedet! Segítsd felelősségteljes döntésükben a fiatalokat! Segítsd a házastársakat, hogy egymás boldogságát mindenben előmozdítsák, és együtt haladjanak, valamint gyermekeiket is vezessék az üdvösség útján!.


Boldog házasság
A szentírástudósok hangsúlyozzák, hogy a bibliai teremtéstörténetet, amely szerint Isten hat nap alatt tere...
2018-10-07 22:44:49
Angyalszó- Boldog házasság, Irányadó válasz, Áldásodat kérve
... te
segítségedet, a te áldásodat! Segítsd felelősségteljes döntésükben a fiatalokat!
Segítsd a házastársakat, hogy egymás boldogságát mindenben előmozdítsák, és együtt haladjanak, valamint gyermekeiket is vezessék az üdvösség útján!
Segítsd a családokat, a szülőket és a gyermekeket, hogy boldogan éljenek!

Irányadó válasz
Napjainkban sokan megkérdezik...
2018-10-07 22:01:24
Tallóztam
... Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad.

Olvasd el, és hagyd magadban megérni. A népmesékben a szülők csak néhány pogácsával és egy-két gondolattal bocsátják útra gyermekeiket. Azokkal a gondolatokkal, melyekről tudják, hogy fontosak, és csakis az övé.

"Gyengéden simogatni csak erős kézzel lehet."

Ez egy fontos gondolat. Azt üzeni, lég...
2018-10-07 08:20:49
Potápi Árpád János: a feszült magyar-ukrán viszony nem befolyásolja a magyar kormány kárpátaljai támogatáspolit
... programnak köszönhetően olyan kárpátaljai településeken nyílnak a közeljövőben magyar óvodák, ahol már megtörtént a nyelvváltás, ám a magyar gyökerekkel rendelkező családok szeretnék, ha a gyermekeik megtanulnák őseik nyelvét. Ugyancsak megköszönte a Tanítók Háza felújításához nyújtott támogatást, amelynek köszönhetően immár megfelelő körülmények között dolgozhatnak a Kárpátalja M...
2018-10-04 23:33:05
Müller Péter gondolatai
... Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad.

Olvasd el, és hagyd magadban megérni. A népmesékben a szülők csak néhány pogácsával és egy-két gondolattal bocsátják útra gyermekeiket. Azokkal a gondolatokkal, melyekről tudják, hogy fontosak, és csakis az övé.

"Gyengéden simogatni csak erős kézzel lehet."


...
2018-10-04 09:54:26
A buszsofőr ajándéka
... a megkönnyebbült szülők és nagyszülők. Sokan szerették volna kifejezni hálájukat és köszönetüket a sofőrnek, aki éppen elég ideig tudta uralma alatt tartani a buszt, hogy megmentse a gyermekeiket. De a sofőrt sehol nem találták. Megkérdezték az egyik rendőrt, hova lett a sofőr.
- Kórházba szállították - felelt a rendőr. - Súlyosan sokkos állapotban van.
- Nos, ez é...
2018-10-03 14:49:07
10 dolog a gyónásról, amit mindenkinek tudnia kéne
... kötelezővé tették gyerekként a hétről-hétre való gyónást anélkül, hogy elmagyarázták volna a gyógyító erőt, ami benne rejlik. Ők aztán felnőttként abbahagyták a szentség gyakorlását, és gyermekeiket sem buzdították. Az erőltetés helyett sokkal fontosabb lenne érteni, és szívből megszeretni a kiengesztelődésnek ezt a gyönyörű formáját Istennel.

1) A gyónási titok abszolú...
2018-09-30 15:28:00
Kalmár Ferenc: a szórványmagyarság a nemzet bástyája
... mondta.
A Rákóczi Szövetség és Alapítványa számos civil szervezettel, valamint a magyar óvodákkal és iskolákkal 2004 óta szervezi a beiratkozási programot, hogy minél többen írassák a gyermekeiket magyar iskolába, és ezzel megálljon a külhoniak asszimilációja. A Szlovákiában indított kezdeményezést időközben kiterjesztették Kárpátaljára, a Délvidékre és Erdélyre, valamint a ...
2018-09-29 20:03:22
1 2 3 ...................232 233 .........348 349 .........463 464 465 
Címkék: Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya, Angyalszó- Boldog, Potápi Árpád János, Müller Péter, Kalmár Ferenc, Tanítók Háza, Kárpátalja, Rákóczi Szövetség, feszült magyar-ukrán, magyar kormány, buszsofőr ajándéka, nemzet bástyája, egyik nemzedék, 1945 után, nagy generáció&#8221, angyal üdvözlő, üdvösség útján, szentírástudósok hangsúlyozzák, szülők csak, fontos gondolat, közeljövőben magyar, magyar gyökerekkel, gyermekeik megtanulnák, megkönnyebbült szülők, sofőrt sehol, egyik rendőrt, hétről-hétre való, gyógyító erőt, szentség gyakorlását, erőltetés helyett, gyönyörű formáját, gyónási titok, magyar óvodákkal, beiratkozási programot, gyermekeiket magyar, külhoniak asszimilációja, felelősségteljes, szentírástudósok, kiterjesztették, támogatáspolit, megkönnyebbült, asszimilációja, kezdeményezést, gondolatokkal, házastársakat, felújításához, elmagyarázták, településeken, hangsúlyozzák, gyermekeiket, szervezettel, szlovákiában, előmozdítsák, dolgozhatnak, köszönhetően, magyarország, segítségedet, bátorítsanak,
© 2013 TVN.HU Kft.