|
|
|
... gombát, s leöntjük vele a darabokra vágott kacsát, amit így még tíz percig párolunk.
A lengyelek hagyomány... |
2015-08-23 22:22:40 |
|
|
|
|
|
|
Szindbád megtérése
A szentimentális férfiak
- Május végén, 1916-ban a szerelmi féltékenység revolvert nyomott egy komoly, meggondolt férfiú kezébe, hogy nejét, a Télikert primadonnáját megbosszulja. A cél a ... |
|
2012-12-04 16:52:54 |
|
|
|
|
|
|
KRÚDY GYULA
TELIHOLD
ELBESZÉLÉSEK 1916-1925
VÁLOGATTA ÉS A SZÖVEGET GONDOZTA
BARTA ANDRÁS
TARTALOM
Uff király
Nemes szívű Artúr
"Arany Alma"
A királyné költője
Hazugság az őszről
Három ezüstlakat
Krisztina ismeretsége
A f... |
2012-04-12 08:27:22 |
|
|
|
|
|
|
... és besózzuk. Az almát hámozzuk és nyolcadoljuk, a hagymát felkarikázzuk, a burgonyát hasábokra vágjuk. Mély tűzálló tál alját kirakjuk a burgonyával és megsózzuk. Erre fektetjük a kacsadarabokat, melyeket meghintünk borssal és majoránnával.
Ezután jönnek az almadarabok, majd a hagymakarikák, s végül a káposztát is rárétegezzük. Meghintjük csomborral, sóval, s beborítjuk az eg... |
|
2012-03-08 20:12:33 |
|
|
|
|
|
|
... majoránna
2 alma
A gombóchoz:
1 dkg élesztő
1 mokkáskanál cukor
1/2 dl tej
25 dkg liszt
Elkészítés:
A kacsadarabokat megtisztítjuk, megmossuk. A káposztát ízlés szerint kimossuk. Apró kockára vágjuk a szalonnát. A hagymát meghámozzuk, apróra daraboljuk.
A szalonnát zsírjára pirítjuk, rátesszük a... |
|
2012-02-26 21:56:30 |
|
|
|
|
|
|
... átmosom és lecsöpögtetem, majd egy evőkanál kacsazsíron lepirítom. Rászórom a csombort, ízesítem sóval, borssal, kis cukorral, és fedő alatt puhára párolom. Tűzálló tálra teszem a kacsadarabokat, körérakom a párolt savanyú káposztát, és az egészet lelocsolom megsózott, megborsozott tejföllel. Annyi időre teszem csak vissza a forró sütőbe, hogy a tejföllel kissé átsüljön.
... |
2012-01-06 15:54:42 |
|
|
|
|
|
|
... kacsamell
1 db hagyma
2 db vilmoskörte
fahéj rúd
szegfűszeg
szegfűbors
majoránna
rozmaring
só
0,5 dl félédes bor
Elkészítés:
A kacsadarabokat megmosom, a bőrét bevagdosom, a fűszerekkel meghintem, és ráfektetem a reszelt hagymára.
A körtét feldarabolom, majd azt is a kacsára teszem, a bort aláöntöm, lefedem, é... |
2011-12-24 11:28:19 |
|
|
|
|
|
|
... kacsamell
1 db hagyma
2 db vilmoskörte
fahéj rúd
szegfűszeg
szegfűbors
majoránna
rozmaring
só
0,5 dl félédes bor
Elkészítés:
A kacsadarabokat megmosom, a bőrét bevagdosom, a fűszerekkel meghintem, és ráfektetem a reszelt hagymára.
A körtét feldarabolom, majd azt is a kacsára teszem, a bort aláöntöm, lefedem, é... |
2011-11-19 21:18:25 |
|
|
|
|
|
|
... megtisztított, apróra vágott vöröshagymát 1 evőkanál kacsazsíron üvegesre fonnyasztom, hozzáteszem a zúzott fokhagymát, majd a tűzről félrehúzva belekeverem a pirospaprikát. Ezután a kacsadarabokat mindkét felükön átsütöm. Kevés vízzel felöntöm, jól megsózom, belevagdalom a megmosott, kicsumázott zöldpaprikát, a lehéjazott és szeletekre vágott paradicsomot, és fedő alatt puhára pá... |
2011-11-07 21:21:58 |
|
|
|
|
|
|
... a|... |
2011-09-22 14:24:27 |
|
|
|
|