|
|
|
... rizs
6 szelet baconszalonna
só és bors
Egy fél napra bőséges vízbe áztassuk a babot, majd szűrjük le.
A hagymába szúrjuk bele a szegfűszeget, adjuk hozzá a babot, a kakukkfüvet és szórjuk meg borssal. Adjunk hozzá bőségesen vizet és főzzük fel. Lefedve takarékon 1,5 órán át pároljuk. Ezután szűrjük le.
A vajon futtassuk meg a rizst, majd adjuk hozzá a bab ... |
2010-03-20 18:05:01 |
|
|
|
|
|
|
... főzzük (kb 15 perc). Több levet hagyjunk, mert a végén beleteszünk 1 bögre pelyhet (zab, búza vagy bármi), és készre főzzük.
Fűszerek: borsika, kurkuma, pici só, fakultatívan lehet kakukkfüvet is beletenni.
Kiadós kaja, 2 közepes cukkíniből elkészítve 4 főnek bőven elég.
Önmagában is fogyasztható, de lehet mellé köretet is készteni.(pl. bulgur vagy köles).
... |
|
2010-03-20 17:18:53 |
|
|
|
|
|
|
... Lehet tepsiben és grillen is elkészíteni.
Felszeleteljük a húst, egy kicsikét megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és egymásra rakjuk őket egy mélyebb tálban. A 2 dl olajban elkeverünk kakukkfüvet, borókabogyót és majoránnát, apróra vágjuk a foghagymát, és az apróra vágott vöröshagymát is hozzáadjuk. Hozzáadjuk a mustárt, a fél liter sört s ebbe beletesszük a húst, és ebben páco... |
2010-03-17 17:15:52 |
|
|
|
|
|
|
... Lehet tepsiben és grillen is elkészíteni.
Felszeleteljük a húst, egy kicsikét megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és egymásra rakjuk őket egy mélyebb tálban. A 2 dl olajban elkeverünk kakukkfüvet, borókabogyót és majorannát, apróra vágjuk a foghagymát, és az apróra vágott vöröshagymát is hozzáadjuk. Hozzáadjuk a mustárt, a fél liter sört s ebbe beletesszük a húst, és ebben páco... |
|
2010-03-16 20:14:53 |
|
|
|
|
|
|
...
Elkészítés:
A paradicsompürét egy kis tálba teszem, a dobozában kimérem az olajat és a ketchupöt, hozzáadom a fűszerek kivételével a többi ízesítetőt és a reszelt vagy préselt fokhagymát. A kakukkfüvet, majoránnát, sót, borsot és a köményt egy mozsárban finomra zúzom, és a szószhoz keverem.
Ez a mennyiség kb. 2 tepsi nagyságú pizzához elég. Én e felét felhasználta... |
|
2010-03-16 20:05:54 |
|
|
|
|
|
|
... részleteiben pirítsuk a húst barnára. Vegyük ki a húst, majd fújjuk be a serpenyőt étolajspray-vel és pirítsuk a hagymát világos aranybarnára. Tegyük bele a hagymát, az őrölt köményt, a kakukkfüvet a babérlevelet és pirítsuk 1 percig folyamatosan keverve.
2, A húst tegyük vissza a levével együtt a serpenyőbe, alaposan forgassuk meg, hogy jól átjárják a fűszerek. Öntsünk hozzá... |
2010-03-16 16:31:20 |
|
|
|
|
|
|
... Olajban megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a chilit, a paradicsomot és az újhagymát. sóval, borssal ízesítjük, majd kb. 20 percig pároljuk. Ezután a bazsalikomot és a kakukkfüvet hozzáadjuk. Az olajban megsütjük a húst is, majd tányérokra tesszük, és a tetejére öntjük a szószt. A friss bazsalikomlevelekkel díszítjük az ételt, ízlés szerint teljes kiőrlésű liszt... |
2010-03-16 07:46:15 |
|
|
|
|
|
|
... levágjuk. A petrezselymet finomra vágjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A pulykahúst és a sonkát ledaráljuk. Hozzáadjuk a tojásfehérjéket, a levágott tojások végeit, a kakukkfüvet és a petrezselymet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és összeturmixoljuk.
Margarinnal kikenünk egy 1,8 l űrtartalmú hosszúkás formát vagy őzgerinc sütőt, melyet kibélelünk a sonkaszelet... |
2010-03-15 16:48:12 |
|
|
|
|
|
|
... személyre:
80 dkg bárányérme
1 kis csokor kakukkfű
4 gerezd fokhagyma
1 dl olaj
1 citrom
só, bors
A fokhagymát felaprózzuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, amelyet előzőleg apró darabokra tépkedünk, a citrom reszelt héját, és beleöntjük az olajat. A húst besózzuk, borssal fűszerezzük, majd a pácba tesszük, ahol kb. 3 órát hagyjuk állni. A rost... |
2010-03-15 15:42:54 |
|
|
|
|
|
|
... csirkét, majd a maradék olajban megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk az ananászt, papriká... |
2010-03-15 15:08:24 |
|
|
|
|