|
|
|
hozzávalók 4 főre
A tésztához:
* 50 dkg finomliszt
* 4 dkg friss élesztő
* 350 ml langyos tej
* 3 ek porcukor
* 1 mk só
* 2 ek étolaj
A töltelékhez:
* 8 ek darált mák
* 8 ek po... |
2011-04-05 10:52:39 |
|
|
|
|
|
|
1 kg finomliszt (BL 55)
5 dkg élesztő
4 dl tej
1 dl olaj
3 ek cukor
1 mk só
1 citrom reszelt héja
1 cs vaníliás cukor
1kk szódabikarbóna
1 tojás
továbbá
mazsola
szeletelt mandula
mák
kenéshez
1 tojás... |
|
2011-04-02 16:58:51 |
|
|
|
|
|
|
... elkeverjük benne.
4. A puding felét rákenjük a gesztenyés masszára, majd a babapiskótát belemártjuk a kávéba, rátesszük a pudingra, és ráöntjük a puding másik felét.
5. Folpack-kal letakarjuk, hogy ne bőrösödjön, és 2-3 órára hűtőbe tesszük.
6. Leszedjük róla a fóliát, felverjük a habot, és rákenjük a süti tetejére.
7. Kakaóval vagy csokireszelékkel... |
2011-04-02 10:50:43 |
|
|
|
|
|
|
... tejjel kovászt készítünk. Ezalatt 21 dkg lisztet eldörzsölünk 7 dkg vajjal, hozzáadjuk a kovászhoz, beleteszünk még 2 tojássárgáját, 4 dkg porcukrot, kis sót és annyi langyos tejet, hogy kalácskeménységű tészta legyen. Jól kidolgozzuk és kelni hagyjuk.
Ha jól megkelt 4 darabba vágjuk; nyújtótáblán külön-külön megsodorjuk, a négy ágat összefonjuk és vajjal kikent... |
|
2011-03-04 13:22:35 |
|
|
|
|
|
|
... megvitatása után kiértékeljük Szentkatolnai Bálint Gábor magyar-mongol kutatását módszertani sempontból.[2] Levonjuk azt a következtetést, hogy Szentkatolnai Bálint Gábor elméleti munkája sokkal szilárdabb alapokon áll, mint Hunfalvyé. Ezért Bálint Gábor nagyobb nyelvtudós volt mint Hunfalvy Pál és munkája sokkal fontosabb szerepet játszik majd a megkövesedett dogmáktól (tantétel... |
|
2011-02-12 14:10:10 |
|
|
|
|
|
|
Mi történt a szülinapomon ?
/ Múlt - kor /
2011. január 21., péntek: ÁGNES, Agnéta, MENYHÉRT névnapja.
917. január 21.
A kalandozó magyar sereg felgyújtja Bázelt
[2004.05.21. 12:25] Ezen a napon
[2]1188. január 21.
II. Henrik angol király élelmet kér III. Bélától a Magyarországon átvonuló keresztes hadak számára
[2004.05.21.... |
2011-01-21 15:43:00 |
|
|
|
|
|
|
... Atilla megajándékozta Anatolius és Nonus bizánci követeket, tőlük valók. Atilla birodalma természetesen kiterjedt a kazárokra is.
Hunfalvy a kazárokat egynek veszi a királyi szkíthákkal azonos kabarokkal. Elméletének céljából utóbbiakat a csuvasokkal azonosítja s így következteti, hogy a kabaroktól származik a magyar nyelv török szóanyaga. Így próbál kitérni a szarvaso... |
2010-12-05 17:34:04 |
|
|
|
|
|
|
... zselatin
* 1-2 db főtt sárgarépa
* 10 dkg párizsi
* 10 dkg gépsonka
* 2 db főtt virsli
elkészítés
1. Őzgerincformát kibélelünk folpack-kal, és az aljára sonkát teszünk (Maradjon meg 3 db a tetejére).
2. A tejfölt és a majonézt összekeverjük.
3. Az uborkát, a sárgarépát, a főtt tojást, a párizsit apró kockákra... |
2010-11-27 17:46:40 |
|
|
|
|
|
|
hozzávalók 4 főre
Tésztához
* 1 dl tej
* 60 g kristálycukor
* 2 dkg friss élesztő
* 2 tojás
* 5 dkg olvasztott vaj
* 1 cs Bourbon vaníliás cukor
* 1 mk só
* 450 g liszt
Töltelékhez:
... |
2010-11-24 19:20:22 |
|
|
|
|
|
|
... hogy naponta egy ember Angliában 14, az USA-ban 15, Magyarországon pedig 10 dkg fehér cukrot fogyaszt el. A lakosság fogyasztása természetesen nem egyenletes, a fiatalok valószínûleg sokkal több cukrot vesznek magukhoz, mint az idősebbek. Ez abból adódik, hogy az édes cukorkák, csokoládék, egyéb ,,nassok" óriási energia értéket képviselnek. Angliában pl. régen... |
2010-11-23 23:27:25 |
|
|
|
|