Belépés
Mákvirág kalács


hozzávalók 4 főre

A tésztához:

* 50 dkg finomliszt
* 4 dkg friss élesztő
* 350 ml langyos tej
* 3 ek porcukor
* 1 mk só
* 2 ek étolaj

A töltelékhez:

* 8 ek darált mák
* 8 ek po...
2011-04-05 10:52:39
húsvéti kalács

1 kg finomliszt (BL 55)
5 dkg élesztő
4 dl tej
1 dl olaj
3 ek cukor
1 mk só
1 citrom reszelt héja
1 cs vaníliás cukor
1kk szódabikarbóna
1 tojás
továbbá
mazsola
szeletelt mandula
mák
kenéshez
1 tojás...
2011-04-02 16:58:51
Gesztenyés habos kocka
... elkeverjük benne.
4. A puding felét rákenjük a gesztenyés masszára, majd a babapiskótát belemártjuk a kávéba, rátesszük a pudingra, és ráöntjük a puding másik felét.
5. Folpack-kal letakarjuk, hogy ne bőrösödjön, és 2-3 órára hűtőbe tesszük.
6. Leszedjük róla a fóliát, felverjük a habot, és rákenjük a süti tetejére.
7. Kakaóval vagy csokireszelékkel...
2011-04-02 10:50:43
Finom fonott kalács
... tejjel kovászt készítünk. Ezalatt 21 dkg lisztet eldörzsölünk 7 dkg vajjal, hozzáadjuk a kovászhoz, beleteszünk még 2 tojássárgáját, 4 dkg porcukrot, kis sót és annyi langyos tejet, hogy kalácskeménységű tészta legyen. Jól kidolgozzuk és kelni hagyjuk.

Ha jól megkelt 4 darabba vágjuk; nyújtótáblán külön-külön megsodorjuk, a négy ágat összefonjuk és vajjal kikent...
2011-03-04 13:22:35
Szentkatolnai Bálint Gábor iga
... megvitatása után kiértékeljük Szentkatolnai Bálint Gábor magyar-mongol kutatását módszertani sempontból.[2] Levonjuk azt a következtetést, hogy Szentkatolnai Bálint Gábor elméleti munkája sokkal szilárdabb alapokon áll, mint Hunfalvyé. Ezért Bálint Gábor nagyobb nyelvtudós volt mint Hunfalvy Pál és munkája sokkal fontosabb szerepet játszik majd a megkövesedett dogmáktól (tantétel...
2011-02-12 14:10:10
Mi történt a szülinapomon ?
Mi történt a szülinapomon ?
/ Múlt - kor /

2011. január 21., péntek: ÁGNES, Agnéta, MENYHÉRT névnapja.

917. január 21.
A kalandozó magyar sereg felgyújtja Bázelt
[2004.05.21. 12:25] Ezen a napon

[2]1188. január 21.
II. Henrik angol király élelmet kér III. Bélától a Magyarországon átvonuló keresztes hadak számára
[2004.05.21....
2011-01-21 15:43:00
Magyarság mint faj és nemzet 7
... Atilla megajándékozta Anatolius és Nonus bizánci követeket, tőlük valók. Atilla birodalma természetesen kiterjedt a kazárokra is.

Hunfalvy a kazárokat egynek veszi a királyi szkíthákkal azonos kabarokkal. Elméletének céljából utóbbiakat a csuvasokkal azonosítja s így következteti, hogy a kabaroktól származik a magyar nyelv török szóanyaga. Így próbál kitérni a szarvaso...
2010-12-05 17:34:04
Sonkába töltött finomság
... zselatin
* 1-2 db főtt sárgarépa
* 10 dkg párizsi
* 10 dkg gépsonka
* 2 db főtt virsli
elkészítés

1. Őzgerincformát kibélelünk folpack-kal, és az aljára sonkát teszünk (Maradjon meg 3 db a tetejére).
2. A tejfölt és a majonézt összekeverjük.
3. Az uborkát, a sárgarépát, a főtt tojást, a párizsit apró kockákra...
2010-11-27 17:46:40
Mázas meggyes kalács
hozzávalók 4 főre

Tésztához

* 1 dl tej
* 60 g kristálycukor
* 2 dkg friss élesztő
* 2 tojás
* 5 dkg olvasztott vaj
* 1 cs Bourbon vaníliás cukor
* 1 mk só
* 450 g liszt

Töltelékhez:
...
2010-11-24 19:20:22
Nincs Cím
... hogy naponta egy ember Angliában 14, az USA-ban 15, Magyarországon pedig 10 dkg fehér cukrot fogyaszt el. A lakosság fogyasztása természetesen nem egyenletes, a fiatalok valószínûleg sokkal több cukrot vesznek magukhoz, mint az idősebbek. Ez abból adódik, hogy az édes cukorkák, csokoládék, egyéb ,,nassok" óriási energia értéket képviselnek. Angliában pl. régen...
2010-11-23 23:27:25
1 2 3 6 7 8 9 10 11 12 13 14 
Címkék: Szentkatolnai Bálint Gábor, Nincs Cím, Ezért Bálint Gábor, Hunfalvy Pál, puding felét, gesztenyés masszára, babapiskótát belemártjuk, puding másik, süti tetejére, négy ágat, kalandozó magyar, kazárokat egynek, királyi szkíthákkal, csuvasokkal azonosítja, kabaroktól származik, magyar nyelv, aljára sonkát, majonézt összekeverjük, főtt tojást, párizsit apró, ember Angliában, lakosság fogyasztása, fiatalok valószín&#251, édes cukorkák, csokireszelékkel, kalácskeménységű, következtetést, őzgerincformát, magyarországon, szódabikarbóna, megajándékozta, összekeverjük, szentkatolnai, kristálycukor, tojássárgáját, természetesen, megkövesedett, szülinapomon, nyújtótáblán, babapiskótát, eldörzsölünk, kiértékeljük, következteti, megsodorjuk, megvitatása, módszertani, kidolgozzuk, töltelékhez, képviselnek, belemártjuk, fogyasztása, beleteszünk, összefonjuk, elméletének, szkíthákkal, csuvasokkal, csokoládék, elkészítés, letakarjuk, bőrösödjön, gesztenyés, elkeverjük, finomliszt, kabaroktól, egyenletes, utóbbiakat, hozzávalók,
© 2013 TVN.HU Kft.