Belépés
ooOoo
... projekt fut, és szeretném helyesen használni. A VÁTI honlapján pl. egy anyagban szerepel a ,,Magyar-Szerb Határmenti Program" és a ,,Magyarország és Szerbia határ menti kapcsolatainak..." megfogalmazás. Melyik a helyes?

A határ menti kifejezés különírva helyes: ,,Magyarország és Szerbia határ menti kapcsolatainak..." Az írásgyako...
2018-10-19 18:22:28
KKM: díszdoktori címet kapott Szijjártó Péter Asztanában
...
A közlemény szerint a tiszteletbeli doktori címet olyan, a saját területükön kimagasló teljesítményt nyújtó személyek kapják, akik támogatják a Kazguu Egyetem nemzetközi kapcsolatainak fejlődését.
Az intézménynek több magyar kötődése van, partnerségi viszonyt ápol a Budapesti Corvinus Egyetemmel, valamint a különböző mobilitási programjaiban részt vevő diákok 10 százalék...
2018-10-10 11:21:14
EP-választás - Barnier nem indul az Európai Néppárt csúcsjelölti tisztségéért
... döntést, hogy kötelessége és felelőssége végigvezetni Nagy-Britannia uniós kiválásának tárgyalásait a lehető legjobb eredmény elérésével, amely az unió és a szigetország jövőbeli kapcsolatainak alapját képezi majd.
Az Európai Parlament (EP) legnagyobb létszámú pártcsaládja Helsinkiben, november 7-én és 8-án tervezett csúcstalálkozóján dönt a listavezető, az úgynevezett csúcsj...
2018-09-28 16:24:22
Fővárosi Közgyűlés - Jóváhagyták a Betlehem és Budapest közötti testvérvárosi megállapodást
... meghívólevelét. A meghívólevélben a betlehemi városháza egyúttal javaslatot tett arra, hogy "Budapest és Betlehem között testvérvárosi együttműködés létesüljön elsősorban a két város baráti kapcsolatainak erősítése, sokszínűvé tétele, valamint a kölcsönös érdeklődésre számot tartó területeken való együttműködés lehetőségének megteremtése céljából".
Tarlós István a meghívásána...
2018-09-26 10:28:24
Mike Pompeo: a Moszkva és Washington kapcsolatainak javítását célzó amerikai erőfeszítések nem hoztak eredményt
...
Pompeo "sajnálatosnak" minősítette ezt a tényt, mert - mint fogalmazott - "a világban vannak területek, amelyeken közösek az érdekeink". Ezek között említette a terrorizmus elleni küzdelmet. Fontosnak tartotta leszögezni azt is, hogy a két országnak csak az érdekei közösek, nem pedig az értékrendjük.

A külügyminiszter hangsúlyozta, hogy Donald Trump elnök is megpr...
2018-09-23 19:13:12
Brexit - Corbyn: a munkáspárti kongresszus szavaz az újabb EU-népszavazásról
... konzervatív vasárnapi brit lap értesülései szerint a minapi informális salzburgi EU-csúcs után - amelyen az uniós vezetők elvetették a brit EU-tagság megszűnése utáni időszak kereskedelmi kapcsolatainak szabályrendszerére kidolgozott brit javaslatcsomagot - a konzervatív párti miniszterelnök, Theresa May közvetlen munkatársai felvetették az előrehozott választások kiírását már nov...
2018-09-23 15:22:11
2016 éve született Kossuth Lajos
... egyenlőséget, állami segítséggel - értékbecsléssel és hitellel - végrehajtott kötelező örökváltságot, szabad birtokforgalmat, s végül Ausztria és Magyarország érdekeinek és kapcsolatainak a kölcsönös elismerését kívánta.

1848 október 18 -án Batthyány személyes korteskedése mellett Pest megye országgyűlési követté választotta Kossuthot és Szentkirályi M...
2018-09-19 15:30:45
Elmaradt a szerb és a koszovói elnök találkozója Brüsszelben
... után közölte, hogy továbbra is nézetkülönbségek vannak a felek között, de bízik abban, hogy a következő hónapokban sikerül jogilag kötelező érvényű megállapodásra jutni a két ország kapcsolatainak normalizálásáról.
Közleményében Mogherini emellett arról tájékoztatott, hogy a következő brüsszeli találkozót még szeptemberben megtartják.
Marko Djuric, a szerb kormány Koszov...
2018-09-07 16:04:06
Tőzsde - Gyenge kezdés New Yorkban
... S&P-500 index 0,20 százalék, a Nasdaq Composite index 0,21 százalék veszteséget mutatott.
A piacokat elsősorban az Egyesült Államok Kanadával és Kínával fenntartott kereskedelemi kapcsolatainak valószínű romlása aggasztja. Az Egyesült Államok és Kanada nem ért el eredményt a NAFTA kereskedelmi egyezményt felváltó megállapodás múlt pénteki határidejének lejártáig. Kínával kap...
2018-09-05 15:40:16
Az OSZK-ban mutatkozik be a Hsziling Pecsétfaragó Társaság
... államtitkára hangsúlyozta, hogy a felmérhetetlen gazdagságú kínai civilizáció kincseivel a magyar közönség egyre gyakrabban találkozhat, köszönhetően a két ország egyre szorosabbra fonódó kapcsolatainak. Ugyanakkor a kínai közönség is egyre mélyebben ismerheti meg a magyar kultúrát a mind gyakoribb magyar bemutatkozások révén - fűzte hozzá.
A most megnyílt tárlat a kínai kult...
2018-09-03 18:02:29
1 2 3 ...............47 48 ........71 72 .......94 95 96 
Címkék: Szijjártó Péter Asztanában, Európai Néppárt, Fővárosi Közgyűlés, Mike Pompeo, Kossuth Lajos, Hsziling Pecsétfaragó Társaság, Magyar-Szerb Határmenti Program&#8221, Kazguu Egyetem, Budapesti Corvinus Egyetemmel, Európai Parlament, Tarlós István, Donald Trump, Theresa May, Szentkirályi, Közleményében Mogherini, Marko Djuric, Nasdaq Composite, Egyesült Államok Kanadával, Egyesült Államok, munkáspárti kongresszus, újabb EU-népszavazásról, koszovói elnök, anyagban szerepel, határ menti, közlemény szerint, tiszteletbeli doktori, saját területükön, intézménynek több, különböző mobilitási, lehető legjobb, szigetország jövőbeli, úgynevezett csúcsj, betlehemi városháza, kölcsönös érdeklődésre, világban vannak, terrorizmus elleni, érdekei közösek, külügyminiszter hangsúlyozta, minapi informális, uniós vezetők, brit EU-tagság, konzervatív párti, előrehozott választások, kölcsönös elismerését, felek között, következő hónapokban, következő brüsszeli, szerb kormány, piacokat elsősorban, felmérhetetlen gazdagságú,
© 2013 TVN.HU Kft.