|
|
|
... üreges szárú egynyári növény, amely körülbelül 50-120 cm magasra nő meg. Sok apró, sárga, összetett ernyőt alkotó virága van, termésének illata pedig jellegzetes, íze édeskés.
Kaportörténelem
Egyes vélemények szerint a növény őshazája a Közel-Keleten található és innen terjedt el a többi kontinensre.
Az ókori egyiptomiak, görögök és a rómaiak is kedvelté... |
2024-01-19 21:03:00 |
|
|
|
|
|
|
... apró, sárga, összetett ernyőt alkotó virága van, termésének illata pedig jellegzetes, íze édeskés.
Kaportörténelem
Egyes vélemények szerint a növény őshazája a Közel-Keleten található és innen terjedt el a többi kontinensre.
Az ókori egyiptomiak, görögök és a rómaiak is kedvel... |
|
2018-04-16 08:49:12 |
|
|
|
|
|
|
... csak vagy 200 éve beszélhetünk paprikás ... |
2017-09-15 20:03:25 |
|
|
|
|
|
|
... csak vagy 200 éve beszélhetünk paprikás ... |
|
2017-09-15 20:00:46 |
|
|
|
|
|
|
... üreges szárú egynyári növény, amely körülbelül 50-120 cm magasra nő meg. Sok apró, sárga, összetett ernyőt alkotó virága van, termésének illata pedig jellegzetes, íze édeskés.
Kaportörténelem
Egyes vélemények szerint a növény őshazája a Közel-Keleten található és innen terjedt el a többi kontinensre.
Az ókori egyiptomiak, görögök és a rómaiak is ke... |
|
2017-05-11 10:58:36 |
|
|
|
|
|
|
... levesbe engedjük. 3 percig főzzük, majd lehúzzuk az edényt a tűzről, és a levest 5 percig pihentetjük. Belekeverjük a joghurtot, és megsózzuk, borsozzuk. A levesekre halmozzuk a tojást és a kaport, és forrón tálaljuk.
PALCSEK ZSUZSANNA
Forrás: Min... |
2016-06-15 22:58:18 |
|
|
|
|
|
|
... fél maroknyi friss kapor
1 jó nagy evőkanálnyi liszt
húsleves
só
borecet
tejföl
Elkészítése
Gyenge, fiatal zöld kaport, egy kis félmaroknyit megmosunk és egész
apróra megvágunk. Aztán teszünk egy lábasba egy jó nagy evőkanálnyi
rendes barna színű, kissé hígabb rántást, ebbe beletesszük a megvág... |
2016-02-26 13:22:19 |
|
|
|
|
|
|
... csak vagy 200 éve beszélhetünk paprikás szalonnáról, kolbászról, gulyásról és paprikás csirkéről. Használtak ugyan korábban is fokhagymát, sáfrányt, zsályát, rozmaringot, borsot, gyömbért, kaport és majoránnát, csak éppen paprikát nem.
A cikk forrás:
... |
2015-10-23 16:19:59 |
|
|
|
|
|
|
...
a maradék olajon a zöldségeket is előpiritom , majd a húsra rendezem el.
a rétegeket megsózom , borsozom , s a tetejére teszem a fűszereket, paradicsompürét is . petrezselymet, kaport,
betakarás nélkül berakom az edényt a 200 fokos sütőbe és 70 - 80 percig sütöm .
külön megfözöm a babot, s csak az utólsó 10 percre adom az ételhez .
.[kep... |
2015-05-19 07:56:25 |
|
|
|
|
|
|
Szabó Éva
Kedvezett a tegnapi kis eső és egyébként is eljött az idő a kapor szüretre.Mi sok kaport fogyasztunk télen nyáron,szárítva,krémnek egyaránt.Nagyon értékes növény,kedvezőek az élettani hatásai a szervezet számára..Ma krémet készítettem az első szüretből mert ilyenkor még nagyon zsenge és intenzív az aromája. Miután leszedtem a kaprot a tövéről,száráról is le csí... |
2015-05-07 16:48:02 |
|
|
|
|