|
|
|
... vízben feloldott keményítőt, és ha már sűrű, leveszem a tűzről. A mascarpone-t elkeverem a kihűlt narancssziruppal, és egy tábla felolvasztott fehércsokival. Jól lehűtöm.
Karamellizált törökmogyoró
1 cup cukor
1/4 cup víz
A mogyorókat saslikpálcára szúrom, nagyon óvatosan, nehogy eltörjenek. A cukrot és a vizet közepes lángon főzöm... |
2011-10-08 15:28:46 |
|
|
|
|
|
|
... Egyetértek. Atyaisten, szegény srác úgy viselkedik, mint egy kis felnőtt. Igazán megérdemel valami mesekönyvet. És csokit. - Ed oktatólag felemelte a mutatóujját. - Sok csokit. Esetleg egy kis karamellát. Vagy savanyúcukrot.
- Ha látsz valami játékot, ami szerinted érdekelheti, akkor azt is. Nem hiszem, hogy otthon sokat játszhatna, és elég hosszú az út még mindig - mon... |
2011-10-04 19:08:00 |
|
|
|
|
|
|
... méz
20 dkg cukor
1 dkg aszkorbinsav
1 dkg borkősav vagy citromsav (gyógyszertárban kaphatók)
5 dl citromlé
6 l víz
Elkészítés: A 20 dkg cukrot szárazon karamellizáljuk, majd kevés vízzel óvatosan felengedjük. 6 l vizet felforralunk, beleöntjük a karamelles vizet, majd a jó alaposan megmosott bodzavirágokat és a héjastól vékonyra szelt citromokat... |
2011-10-01 22:45:16 |
|
|
|
|
|
|
... sörösdobozra ültetett pipit egy sütőtálcán told a sütőbe, 30 perc múlva szedd le a védőfóliákat a husiról és süsd még cirka 15 percig. Nem lesz édes, a bőre viszont gyönörűségesen barnára karamellizálódik, a fokhagymás sörtől pedig különleges aromája lesz.
Jó étvágyat!
#23
2009. március 7. 14:43
Válaszolj!
Üzenet törlése
... |
2011-09-25 20:12:25 |
|
|
|
|
|
|
... csokival együtt szerepel. Szerecsendió és vanília is használható, és a csillagánizs is jó ízesítője lehet kávékoktéljainknak. A kávékoktélokat feldobhatjuk sziruppal, így lehet az alap kávéíz karamellel, csokival, vaníliával, de akár eperrel megbolondított is.
Fontos az ízléses díszítés
Gyakori a narancshéj, citromhéj használata. Megjelennek a kávékoktélokba... |
2011-09-25 17:21:54 |
|
|
|
|
|
|
... körű reklámtevékenységet folytatott. A csokoládék, a bonbonok és a cukorkák egyaránt kelendőkké váltak, s a cégnek olyan népszerű márkái voltak, mint például a tibi csokoládé, a Frutti karamella, a Zizi drazsé, a Ropp ostyaszelet, a Bronhy, a Gripp cukorkák vagy az E kakaó a pöttyös dobozban. Különleges, a világon egyedülálló termékük volt az 1934-től gyártott, úgynevezett "porcel... |
2011-09-21 19:22:14 |
|
|
|
|
|
|
... csokival együtt szerepel. Szerecsendió és vanília is használható, és a csillagánizs is jó ízesítője lehet kávékoktéljainknak. A kávékoktélokat feldobhatjuk sziruppal, így lehet az alap kávéíz karamellel, csokival, vaníliával, de akár eperrel megbolondított is.
Fontos az ízléses díszítés
Gyakori a narancshéj, citromhéj használata. Megjelennek a kávékoktélokban... |
2011-09-20 07:37:27 |
|
|
|
|
|
|
... és a sűtőport elkeverem.
a tejet, a vajat és a cukrot is összekeverem.
a két masszát összekeverem, majd megtöltöm vele a formákat.
20-25 perc alatt megsütöm.
karamell töltelék:
1 / 2 csésze cukor
1 / 4 teáskanál só
3 evőkanál sózott vaj, kockára vágott
1 / 4 csésze + 1 evőkanál tejszín
elkészitése:
egy serpenyőben a ... |
2011-08-28 07:35:29 |
|
|
|
|
|
|
... és a vaniliát egylábasaba öntöm és elkezdem fözni.
felforralom és utána lassú tüzöm kb: 1.5 -2 órát fözöm tovább.
5-10 percenként kevergessük meg.
amikor a készitmény már karamell szinű és sűrűbb , akkor kész van.
üvegekbe tökltjük és mehet a helyére.
... |
2011-08-24 14:21:21 |
|
|
|
|
|
|
... cukros, esetleg mézes, zöld citrommal, mandulatejjel, vagy különféle fűszerekkel (vanília, gyömbér, levendula) ízesített szirupban. Az így elkészített barackot aztán meglocsolhatjuk mézzel, karamellel, csokoládéval. Csőben sütve: A félbe vágott barackokat töltsük meg tojás sárgája, őrölt mandula és darált vajas keksz (vagy püspökkenyér, macarons, pisztácia) keverékével, majd negye... |
2011-08-07 21:37:23 |
|
|
|
|