|
|
|
... tesszük úgy, hogy az olaj ellepje. A tészta nagyjából 2 perc alatt szép aranybarnára sül. Ekkor az olajból kiemeljük, és egy kicsit oldalra billentjük, hogy a fölülről belefolyt olaj kicsuroghasson belőle. Egy villával a sült tésztát a forma mellett körben meglazítjuk, és ügyesen konyhai papírtörlőre csúsztatjuk, lecsöpögtetjük. A formát újra a forró olajba merítjük néhány pillana... |
2016-02-03 12:42:44 |
|
|
|
|
|
|
... Kevergetni, nyomogatni nem szabad, mert a csírakezdemények könnyen megsérülnek. Az öblítést és a víz leöntését kétszer ismételjük meg. Ezután lefordítva az edényt hagyjuk, hogy a szűrőn át kicsuroghasson a víz. Ebben az állapotban tartjuk a következő 12 órán keresztül, vagy egy éjszaka alatt. Az előcsíráztató pohár lyukacsos tetejének van pereme, de ha befőttes üveget vagy más edé... |
|
2012-06-13 12:40:56 |
|
|
|
|
|
|
... állni
hagyjuk. Közben néhány alkalommal megforgatjuk. A paprikát megmossuk,
csumáját és magházát eltávolítjuk, és belülről is átmosva, nyílásával
lefelé fordítjuk, hogy a víz kicsuroghasson belőle. A sós-ecetes
káposztát enyhén kinyomkodjuk és szorosan beletöltjük a paprikákba.
Bő szájú, nagy üvegbe helyezzük, jól kihasználva a helyet. Az... |
2010-11-04 06:40:04 |
|
|
|
|
|
|
... vízzel háromszor kiöblítjük az üvegeket, hogy lúgos oldat nyomokban se maradjon bennük. Ezután szájukkal lefelé fordítva, egy tiszta abroszra borítjuk valamennyit, hogy az öblítővíz kicsuroghasson belőlük. Az üvegek zárására szolgáló tetőkkel és egyéb eszközökkel is ugyanígy járunk el.
Fertőtlenítés:
Az üvegek fertőtlenítése két módszerrel történhet. Az egyik... |
|
2010-01-15 15:52:01 |
|
|
|
|
|
|
A tartósítás története dióhéjban
Őseink a leszedett bogyókat, gyümölcsöket napon szárították, majd jégverembe tették, hogy tovább tartósítsák azokat. A görögök és a rómaiak már mézben és mustban tartósították gyümölcseiket, sőt, a cukrozott gyümölcsök receptje is tőlük ered. A befőzve tartósítás alapját egy 18. századi francia cukrászmester teremtette meg azzal, hogy ráj... |
|
2008-11-29 16:53:53 |
|
|
|
|
|
|
... át állni hagyjuk. Közben néhány alkalommal megforgatjuk. A paprikát megmossuk, csumáját és magházát eltávolítjuk, és belülről is átmosva, nyílásával lefelé fordítjuk, hogy a víz kicsuroghasson belőle. A sós-ecetes káposztát enyhén kinyomkodjuk, és szorosan beletöltjük a paprikákba. Bő szájú, nagy üvegbe helyezzük, jól kihasználva a helyet. Az ecettel, cukorral, sóval és vízzel pik... |
2008-11-07 22:45:37 |
|
|
|
|
|
|
... át állni hagyjuk. Közben néhány alkalommal megforgatjuk. A paprikát megmossuk, csumáját és magházát eltávolítjuk, és belülről is átmosva, nyílásával lefelé fordítjuk, hogy a víz kicsuroghasson belőle. A sós-ecetes káposztát enyhén kinyomkodjuk, és szorosan beletöltjük a paprikákba. Bő szájú, nagy üvegbe helyezzük, jól kihasználva a helyet. Az ecettel, cukorral, sóval és vízzel pik... |
2008-04-07 14:05:24 |
|
|
|
|
|
|
... készítésénél a savót nagyjából leszedik a leülepedett alvadékról és négyszegletes faládikákba merítik.
E ládikák oldalfalai lyukakkal vannak ellátva, hogy a fölösleges savó kicsuroghasson belőlük.
A sajtok 1-2 napig maradnak a ládikákban majd 1-2 napig sima deszkák közé szorítják őket, hogy téglaalakjukat megőrizzék; végül a sajtpincébe viszik őket, ahol néhány napig s... |
2007-05-16 00:21:18 |
|
|
|
|