|
|
|
A rizs pirítása afféle magyar vagy inkább európai szokás.
Kínai "barátném" csak lesett mit is művelek. Számára szentségtörés volt amit a rizzsel tettem.
Ők megmossák.leitatják róla a nedvességet és lobogó forró vizet öntenek rá, 1-3 arányban
majd fűszerezik.
Egészen új rizsízélmény.
Határozottan nem rossz,sőt még egészségesebb is,s nem tapad,nem raga... |
2011-02-09 16:00:06 |
|
|
|
|
|
|
Egy csapat diák azt a feladatot kapta, hogy készítsenek egy listát arról, mit tekintenek most a világ hét csodájának. Valószínűleg némi eltéréssel, de a következők kapták a legtöbb szavazatot:
1. Az egyiptomi nagy piramisok
2. A Tádzs Mahal
3. A Grand Canyon
4. A Panama-csatorna
5. Az Empire State Building
6. A Szent Péter-székesegyház
7. A ... |
|
2011-02-09 12:41:43 |
|
|
|
|
|
|
A világ hét csodája
Egy csapat diák azt a feladatot kapta, hogy készítsenek egy listát arról, mit tekintenek most a világ hét csodájának.
Valószínűleg némi eltéréssel, de a következők kapták a legtöbb szavazatot:
1. Az egyiptomi nagy piramisok
2. A Tádzs Mahal
3. A Grand Canyon
4. A Panama-csatorna
5. Az Empire State Building... |
2011-02-09 10:50:22 |
|
|
|
|
|
|
Február 8. az év 39. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 326 (szökőévekben 327) nap van hátra.
Névnapok: Aranka + Arina, Bagamér, Effi, Elfrida, Jáhel, Jakobina, Janek, János, Jeromos, Jutas, Jutocsa, Salamon, Salvador, Szelemér, Zsaklin
... |
|
2011-02-09 10:12:12 |
|
|
|
|
|
|
... A nyílt titok: Márai Sándor és Tolnay Klári szerelme.
Márai Sándor és Tolnay Klári titkos szerelme I. rész
1.
Márai Sándor (1900-1989) a huszadik század irodalmának egyik legkiemelkedőbb alakja és Tolnay Klári(1914 -1998.) a cs... |
|
2011-02-09 10:05:25 |
|
|
|
|
|
|
Pekingi kacsa
A pekingi kacsát 1330 említi egy receptes könyv, az 1600-as években már javában a császári főfogások egyike, idővel elterjed a felsőbb osztályok köreiben. A ma ismert változat ezzel együtt csak a 19. században alakult ki, de hamar nemzeti jelképpé nőtte ki magát: fogyasztása minden politikusok kellemes diplomáciai gyakorlata volt (és marad) Henry Kissin... |
2011-02-09 08:43:44 |
|
|
|
|
|
|
...
Somogyi József: A faj I. rész
ELŐSZÓ
A fajkérdés
rendkívül bonyolult és sokfelé szétágazó problématömegét
az egyes szaktudományok mindig csak egyoldalúan világítják meg.
Ezért kiváló szaktudósok is sokszor súlyos tévedések áldozatai lesznek,
mihelyt e kérdésben más tudomány illetékessége alá tartozó területre térnek át.
M... |
2011-02-09 07:56:09 |
|
|
|
|
|
|
...
Somogyi József: A faj II. rész
III. A FAJISÁG PROBLÉMÁJA
1. Az emberfajok egysége és változékonysága
A magyar tudományos nyelvhasználat, mely többféle emberfajról beszél,
tulajdonképpen helytelen vagy legalábbis félreérthető.
Zoológiailag ugyanis az egész emberiség közös ősökre visszavezethető egyetlen faj,
mert ennek össz... |
2011-02-09 07:48:53 |
|
|
|
|
|
|
...
A japán konyha alapvető hozzávalói 2.
Japán rizsek
Rövid szemű rizsféleség, ami keményítősebb, megfőve tapadósabb textúrájú, mint a thai vagy kínai hosszú szemű rizsfajták. Helyettesíthető más, rövid szemű rizzsel.
Japán szezámolaj
Szezámmagból előállított étkezési növényi olaj. Kelet-Ázsia nagy részén használják. Japán fajtája lág... |
2011-02-09 06:22:38 |
|
|
|
|
|
|
...
Édes-savanyú leves
A népszerű kínai leves otthon elkészíthető változata.
Hozzávalók: 10 dkg csirkemell, 10 db szárított kínai gomba, 1 nagyobb vagy 2 kisebb sárgarépa, 1 gerezd fokhagyma, 2 nagyobb újhagyma zölddel együtt, 1 tk csípős chili pép (Erős Pista), 2 csirkehúsleves kocka, 1 k olaj, 1 tojás, 1-3 k kukorica-keményítő (attól függően, hogy hígan va... |
2011-02-09 05:45:49 |
|
|
|
|