|
|
|
...
Ulrich Attila, a skanzent fenntartó nyíregyházi önkormányzat alpolgármestere a rendezvény szerdai sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: Szabolcs-Szatmár-Bereg megye öt tájegységének, valamint a térségben élő nemzetiségeknek, továbbá a szomszédos régiókban lakóknak a különleges régi ételeit egyaránt megfőzik majd a sóstógyógyfürdői múzeumfaluban, amelynek feladata a gasztronómiai ... |
2016-09-07 15:32:24 |
|
|
|
|
|
|
[..............
/Mindmegette.hu/
Dödölle, berét, macók és bodag. Cicege, pacsni vagy prósza, és sorolhatnánk még ennek a népszerű ételnek a különféle neveit. Olcsó, pofonegyszerű és finom. Mi kell még?
Talán egyetlen más ételnek sincs ennyi neve gazdag és szépséges nyelvünkben. ... |
|
2014-11-24 11:40:33 |
|
|
|
|
|
|
Tócsni, lepcsánka és társai
Dödölle, berét, macók és bodag. Cicege, pacsni vagy prósza, és sorolhatnánk még ennek a népszerű ételnek a különféle neveit. Olcsó, pofonegyszerű és finom. Mi kell még?
Talán egyetlen más ételnek sincs ennyi neve gazdag és szépséges nyelvünkben. A titok nyitja valószínűleg az lehet, hogy egy számtalan változatban készíthető, ige... |
2014-11-22 22:00:33 |
|
|
|
|
|
|
A tócsni (más nevein berét, berhe, bodag, bramborák, cicedli, cicege, enge-menge, görhöny, harula, kremzli, krumplibaba krumplimálé, krumpliprósza, lapcsánka, lapotya, lapotyka, lepcsánka, lepkepotyi, mackó, macok, matutka, pacsni, placki, recsege, röstiburgonya, rösztike,[1] tócsi, toksa) reszelt nyers krumplival és liszttel készült, zsírban, vagy olajban sült nemzetközi népi é... |
|
2014-01-23 10:43:34 |
|
|
|
|
|
|
...
A tócsni (más nevein berét, berhe, bodag, bramborák, cicedli, cicege, enge-menge, görhöny, harula, kremzli, krumplibaba krumplimálé, krumpliprósza, lapcsánka, lapotya, lapotyka, lepcsánka, lepkepotyi, mackó, macok, matutka, pacsni, placki, recsege, röstiburgonya, rösztike, tócsi, toksa) reszelt nyers krumplival és li... |
|
2013-10-24 03:43:22 |
|
|
|
|
|
|
A magyar ősi konyha sajátosan ötvöződött Közép-Ázsia, Kelet-Turkesztán (Újguria), Tibet, Nepál, India, Mongólia, Kína és Ordosz hagyományaival. Amíg a nyugatiak főként pirítottak, nyárson sütöttek, addig a magyarok inkább talpas-lábas üstjeikben, függeszthető agyag edényeikben főztek. Ordosz városától... |
2012-12-21 07:53:13 |
|
|
|
|
|
|
...:D Legismertebb nevei: macok, lapcsánka, lepcsánka, recsege, lapótya, matutka, tócsni, toksa, cicege, tócsni, gánica, matutka, krumliprósza, görhöny, lapotyka...:D... |
2012-10-28 09:35:57 |
|
|
|
|
|
|
Tamási Áron
Szirom és Boly
Magyar rege
Tartalom
Első hónap
Május, vagy a Boly hava
Második hónap
Június, vagy a Hűség hava
Harmadik hónap
Július, vagy a Virágok hava
Negyedik hónap
Augusztus, vagy a Boroszlán hava
Ötödik hó... |
2012-04-07 15:54:21 |
|
|
|
|
|
|
Tócsni, lepcsánka és társai
Dödölle, berét, macók és bodag. Cicege, pacsni vagy prósza, és sorolhatnánk még ennek a népszerű ételnek a különféle neveit. Olcsó, pofonegyszerű és finom. Mi kell még?
Talán egyetlen más ételnek sincs ennyi neve gazdag és szépséges nyelvünkben. A titok nyitja valószínűleg az lehet, hogy egy számtalan változatban készíthető, igen eg... |
2012-01-16 11:55:18 |
|
|
|
|
|
|
Ízőrzők - Penyige - receptek
Aszalt szilvás étel (szilvaleves)
Hozzávalók: 50 dkg aszalt szilva, 30 dkg kristálycukor, csipetnyi só, fél citrom, 10 szem egész fahéj, 12 szem szegfűszeg, 1 liter tej, 1 tojás, 2 evőkanál liszt, 2 púpos evőkanál szilvalekvár.
Az aszalt szilvát langyos vízzel felöntjük, és kicsit áztatjuk.
Leveses fazékban vizet fo... |
2011-12-04 09:18:42 |
|
|
|
|