|
|
|
... sütjük, átfordítjuk a másik oldalára és még egyszer 25 percig sütjük.
Akkor jó a padlizsán, ha a héja ráncos és puha a húsa. A padlizsán szárát levágjuk, héját lehúzzuk és húsát lekaparjuk a héjról. Összeturmixoljuk a hozzávalókkal.
Friss, vagy pirított kenyérre kenve tálaljuk.
Nagyon sokfajta elkészítési módja van. Van aki a fokhagymára esküszik ... |
2024-02-05 22:23:45 |
|
|
|
|
|
|
... paprika
2 db paradicsom
1 közepes fej vöröshagyma
1 nagy doboz tejföl
20 dkg trappista sajt
só,bors,delikát
Elkészítése:
A burgonya külső héját lekaparjuk, megmossuk, majd 4 felé vágjuk
és kivajazott jénaiba tesszük. Rátesszük az apróra vágott paprikát
és hagymát.
A tetejére ráhelyezzük a vékonyra kivert hús és ... |
|
2023-12-23 06:21:53 |
|
|
|
|
|
|
... és egyéb szövetből a következő szerrel vehetünk ki. Egy rész tojássárgájából és 5 rész spirituszból keveréket készítünk, ezt addig hagyjuk a folton, míg ki nem szárad, aztán óvatosan lekaparjuk. A visszamaradó enyhe foltot meleg vízbe mártott rongyocskával könnyen eltávolíthatjuk.
Folttisztító fehérneműhöz. Ismeretlen eredetű foltoknál, amelyek nem jönnek ki a mos... |
2017-06-20 14:24:29 |
|
|
|
|
|
|
... Vigyázzunk, hogy ne barnuljon meg! Ráöntjük a tojást és lapáttal időről-időre átkeverjük, miközben a serpenyőt rázogatjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és a serpenyő oldalára tapadt részeket lekaparjuk. A paradicsomot és a sonkát a masszába forgatjuk, majd mindaddig folytatjuk a keverést-rázogatást, amíg a tojás krémes állagúvá válik. Ne szárítsuk ki! Amikor a teteje még folyékony, a ... |
|
2017-06-12 22:50:35 |
|
|
|
|
|
|
... 1 közepes fej vöröshagyma
350 g tejföl
20 dkg trappista sajt
só, bors, delikát, kis őrölt gyömbér
Elkészítése:
A burgonya külső héját lekaparjuk, megmossuk, majd 4 felé vágjuk és kivajazott jénaiba vagy tepsibe tesszük.
Rátesszük az apróra vágott paprikát és hagymát.
A tetejére ráhelyezzük az enyhén fűszerezett... |
|
2016-11-09 19:43:36 |
|
|
|
|
|
|
... húsleveskocka
Elkészítés
A pác hozzávalóit összekeverjük, dupla nylonzacskóba öntjük, beletesszük a csirkemellfiléket, jól összerázzuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap lekaparjuk a pácot a filékről, a húst körbetekerjük baconnel, és egy tűzálló edényben sorban lerakjuk. Előmelegített sütőben 220 fokon 10 percig sütjük, majd 250 ... |
2016-08-19 22:45:34 |
|
|
|
|
|
|
... is!)
A kihűlt tortalapról lehúzzuk a sütőpapírt, és visszahelyezzük a formába. Amikor elkészült a krém, a tortalapra kenjük, és jól lehűtjük.
Kb. 5 darab kekszről lekaparjuk a krémet, és apróra tördeljük. (Most fontos, hogy szép, apró és morzsalékos legyen!) Egyenletesen a torta tetejére szórjuk. Ezután a tortaforma szélét levesszük, és tálaló tálra vagy tálc... |
2015-10-21 12:56:41 |
|
|
|
|
|
|
... a felvert habtejszínt, a 0,5 dl vízben feloldott zselatint, végül könnyedén belekeverjük az összetört kekszet. A krémet a tortalapra kenjük és jól lehűtjük.
6 db kekszről lekaparjuk a krémet, apróra törjük, és a torta tetejére szórjuk, majd a tortaforma szélét levesszük és a tortát tálcára rakjuk. A habtejszínt felverjük, és csillagcsővel ellátott habzsák segítségével 1... |
2015-10-08 21:52:23 |
|
|
|
|
|
|
... sajt
petrezselyemzöld
zsálya és rozmaringlevél
vöröshagyma
Elkészítés:
Az apróbb burgonyát sós vízbe rakjuk, kissé áztatjuk, majd a külsőhéját lekaparjuk. Sós vízben feltesszük főni, de nem főzzük teljesen puhára.
Egy tűzálló tálat alaposan kivajazunk, és a leszűrt burgonyát beletesszük, rásimítjuk az időközben elkészítet... |
2015-07-07 23:54:23 |
|
|
|
|
|
|
... paprika
2 db paradicsom
1 közepes fej vöröshagyma
1 nagy doboz tejföl
20 dkg trappista sajt
só,bors,delikát
Elkészítése:
A burgonya külső héját lekaparjuk,megmossuk, majd 4 felé vágjuk
és kivajazott jénaiba tesszük. Rátesszük az apróra vágott paprikát
és hagymát. A tetejére ráhelyezzük a vékonyra kivert hús és
paradicso... |
2015-06-29 07:43:40 |
|
|
|
|