Belépés
Vadas zsemlegombóccal
... 4 db zsemle
40 dkg liszt
4 db tojás
3 dl tej
petrezselyemzöld


Elkészítés

A húst felszeleteljük, megsózzuk, megborsozzuk, megforgatjuk lisztben, majd forró olajban hirtelen kisütjük. Papírszalvétára szedjük, és lecsepegtetjük.
A húsokat ezután egy nagyobb lábasba tesszük. A megtisztított sárgarépá...
2018-09-24 21:36:20
Vadas csirkéből zsemlegombóccal
...

petrezselyem


Elkészítés

A répákat és a hagymát megpucoljuk, közepesre aprítjuk. Az egészet egyben feltesszük főni annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Megsózzuk, megborsozzuk, kevés kurkumával ízesítjük, hozzáadjuk a leveskockát és 4-5 babérlevelet. Felforraljuk, majd lassú tűzön legalább fél óra alatt teljesen puhára főzzük. Időnként...
2018-09-24 21:34:22
Mustáros-tejfölös csirkecomb
... só
bors
3 dkg vaj
4 dl tejföl
2 ek mustár
20 dkg sajt


Elkészítés

A combokat megtisztítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd átkenjük a puha vajjal. Tepsibe rakjuk, ráöntjük a mustárral elkevert tejfölt, és fóliával lefedjük.
170 fokra előmelegített sütőben 80-90 percig sütjük. Ezután levessz...
2018-09-22 23:55:17
Sertéscsülök pékné módra hagymaágyon sütve
... sör


Elkészítés

A krumplit meghámozzuk, hasábokra vágjuk. A csülökből eltávolítjuk a csontot, félbevágjuk. Egy nagy nyél nélküli serpenyőt kizsírozunk, ráterítjük a krumplit. Megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük a (sült krumplis) fűszerkeverékkel.
Rátesszük a húst, a bőrét átlósan beirdaljuk. Megszórjuk borssal és majoránnával, megken...
2018-09-22 00:29:59
Fokhagymakrémleves kenyérkockával
... aranysárgára pároljuk kb. 5 perc alatt. Felöntjük a levessel, és a forrástól számított 10-15 percig főzzük, hogy a fokhagyma aromája kibontakozhasson. Belekeverjük a tej színt, megsózzuk, megborsozzuk, majd gyengébb tűzön összemelegítjük, és kevergetve besűrítjük kissé néhány perc alatt.
Végül a levest a fazékban botmixerrel krémesre turmixoljuk, adagonként tányérokba...
2018-09-20 01:04:34
Spenótos-lazacos lasagne
... sajt


Elkészítés

A spenótot (ha mirelitet használunk) kiolvasztjuk, a levét kissé leöntjük. Egy serpenyőben kicsit megpároljuk, ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A tejből, lisztből és a vajból sűrű besamelt készítünk. Egy lábasban felforrósítjuk a vajat, kevergetés mellett enyhén megpirítjuk ra...
2018-09-15 23:51:29
Bajor májgombócleves
... megöntözzük a felforrósított tejjel. Hozzáadjuk a villával elkevert tojást és tojássárgáját, valamint a májat és a mustárt. Lazán összeforgatjuk a hagymás keverékkel, és megsózzuk, megborsozzuk.
A májas masszából vizes kézzel 8 db gombócot formázunk, és a felforralt alaplébe helyezzük. A tüzet gyengébbre vesszük, és a gyöngyöző lében megfőzzük a gombócokat 8-10 perc a...
2018-09-15 23:39:17
Töltött szélű spenótos pizza
... darabokra vágjuk.
A serpenyőben felhevített 1 ek olívaolajon megizzasztjuk a hagymákat. Hozzáadjuk és megfonnyasztjuk a spenótot, beleforgatjuk a bazsalikomot, és megsózzuk, megborsozzuk.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A megkelt tésztát átgyúrjuk, sodrófával 1 vagy 6 darab közepesen vastag kerek lappá nyújtjuk, és kerek formákba vagy sütőpapírral leterí...
2018-09-06 23:24:42
Pulykamell Wellington módra
... tészta
1 db tojás

Elkészítés

A hagymát és a fokhagymát egy kevés olajon serpenyőben megpirítjuk, hozzáadjuk a felaprított laskát, megsózzuk, megborsozzuk, fűszerezzük oregánóval és rozmaringgal, majd félretesszük.
Az egész pulykamellfilét bedörzsöljük sóval, borssal, és megkenjük áfonyalekvárral. Ráhalmozzuk a gombás keveréket, m...
2018-09-06 23:18:28
Füstölt húsos quiche karfiollal
... A karfiolos-pórés-füstölt húsos keveréket elosztjuk az elősütött tésztán. A tejszínt a tojással habosra keverjük, majd a tésztára locsoljuk. Végül ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk, rászórjuk a reszelt sajtot, és 180 fokon 40-45 percig sütjük.



FAZEKA...
2018-09-01 23:51:59
1 2 3 .................106 107 .........159 160 ........211 212 213 
Címkék: Pulykamell Wellington, húst felszeleteljük, húsokat ezután, nagyobb lábasba, megtisztított sárgarépá, hagymát megpucoljuk, egészet egyben, combokat megtisztítjuk, puha vajjal, mustárral elkevert, krumplit meghámozzuk, csülökből eltávolítjuk, nagy nyél, bőrét átlósan, forrástól számított, fokhagyma aromája, fazékban botmixerrel, levét kissé, serpenyőben kicsit, vajból sűrű, lábasban felforrósítjuk, felforrósított tejjel, villával elkevert, hagymás keverékkel, májas masszából, felforralt alaplébe, tüzet gyengébbre, gyöngyöző lében, gombócokat 8-10, serpenyőben felhevített, sütőt előmelegítjük, megkelt tésztát, kevés olajon, felaprított laskát, egész pulykamellfilét, gombás keveréket, elősütött tésztán, tojással habosra, tésztára locsoljuk, reszelt sajtot, kibontakozhasson, fűszerkeverékkel, petrezselyemzöld, zsemlegombóccal, összemelegítjük, megfonnyasztjuk, pulykamellfilét, papírszalvétára, áfonyalekvárral, összeforgatjuk, felforrósított, felszeleteljük, kenyérkockával, lecsepegtetjük, májgombócleves,
© 2013 TVN.HU Kft.