Belépés
Márton napon a libacomb az étlapon
... dkg fehér és 50 dkg lilakáposzta

cukor
ecet
olaj
kávéskanál köménymag
2 szem szegfűszeg és bors
1/2dl vörösbor vagy pezsgő
Elkészítés: a libacombokat megmossuk, sózzuk és bedörzsöljük majoránnával. Lábasba tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy a húsokat két ujjnyira betakarja. Az almát felszeleteljük, és a combok mellé rakjuk a lábasba....
2021-11-03 18:31:18
Konfitált libacomb
... nagyobb cikkekre vágott almát, a babérlevelet és a fahéj darabokat. A lábasra rárakjuk a fedelét, majd 110 fokra előmelegített sütőben 4,5 óra hosszat sütjük (konfitáljuk).
A libacombokat kivesszük a zsiradékból, és egy tepsibe rakjuk. 180 fokra előmelegített sütőben tovább pirítjuk a bőrét, ízlés szerint.
Tálaláskor köretként most krumplipürét kínáltam, és felezett őszi...
2021-03-18 21:56:59
Kiskunfélegyházi savanyúkáposztán sült libacomb
... héjában főtt burgonya, fél dl étolaj, só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 4 libacomb.
Egy tepsit kiolajozunk, a beáztatott savanyú káposztát a vízből kinyomva elterítjük rajta. A libacombokat besózzuk, kicsit állni hagyjuk, majd őrölt borssal is bedörzsöljük, és a káposzta tetejére tesszük.
A héjában főtt krumplit megtisztítjuk, hasábokra vágjuk, és a combok melletti rések...
2018-08-08 14:06:02
Ropogós libasült hagymás burgonyával
... 60 dkg burgonya
2 fej vöröshagyma
6 dkg vaj
1 csipet őrölt szerecsendió

frissen őrölt bors

Elkészítés

A libacombokat bedörzsöljük a száráról lemorzsolt kakukkfű levelekkel, majd sózzuk, borsozzuk minden oldalán. 190 fokra előmelegített sütőbe rakjuk és kb. egy óra alatt aranybarnára, ropogósra sütjük. (A...
2017-11-10 23:24:03
Töltött libacomb szilvás vörös káposztával és újhagymás...
... felforrósított olajon pirítsuk meg a megtisztított, felaprított újhagymát. Adjuk hozzá a burgonyát, és kevergetve pirítsuk aranyszínűre.

6. Rendezzük tányérokra a félbevágott libacombokat, és halmozzuk melléjük a káposztát, továbbá a burgonyát. A pecsenyelével meglocsolva tálaljuk.

...
2016-11-10 23:14:01
Márton napi liba Receptek
... minden oldalát megpirítjuk benne, majd egy lábosba rakjuk. A hagymát felaprítjuk, a gombát é...
Fényezett libacomb recept
Elkészítésí idő: 60 perc

Elkészítés: A libacombokat megtisztítjuk, majd besózzuk, és kuktában 3 dl vízzel puhára pároljuk. Utána tepsibe tesszük és bekenjük a mézzel, majd pirosra sütjük. Mártás készítése: a fokhagymát össze...
Fokhag...
2015-11-11 08:27:04
Konfitált libacomb recept
... bors
2 szál rozmaring
2 szál kakukkfű
4 gerezd fokhagyma
3 db babérlevél
1 közepes db vöröshagyma
Sütőzsiradék
1 kg libazsírelkészítés

A libacombokat egy hőálló tálban (legjobb az öntöttvas edény) elrendezzük.
Beletesszük a megtisztított fokhagyma gerezdeket, a vöröshagymát, a fűszerereket (rozmaring, kakukkfű, babérlevél, só, bor...
2015-11-09 20:12:39
Márton napra
... vörösborecet,
2 evőkanál száraz vörösbor,
2 jonatán alma,
2 evőkanál dzsem,
3 evőkanál cukor,
só,
bors,
szegfűszeg

Elkészítés:
A libacombokat sóval-borssal bedörzsöljük, és kuktába tesszük. Mellédobjuk a megtisztított fokhagymát. Kevés vizet aláöntve 30 percig pároljuk.

A húst áttesszük egy tepsibe, aláöntjük a l...
2015-11-09 17:11:42
Édeni régi étkek - receptes könyv
Üregi Éva: Édeni régi étkek


Jó étvágyat!

Kertünk kincsei

Figyelem! A hozzávalók mindig 4 személyre értendők!

Paprikás krumpli

Hozzávalók:

1kg krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 szál kolbász vagy

6-8...
2015-07-30 08:15:48
Libacomb sajt-szufléval és mézes sütőtökkel
... szárazra. Ezután alaposan dörzsöljük be sóval. A libazsírt olvasszuk fel, keverjünk hozzá ízlés szerint őrölt borsot, kakukkfüvet, rozmaringot és egy kevés sót. Forgassuk bele a besózott libacombokat, majd fedjük le a tálat, és pár órára (akár egész éjszakára) tegyük be a hűtőbe, hogy az ízek jól átjárják a húst.

Egy tepsibe helyezzük egymás mellé a bepácolt combokat, ö...
2014-11-23 19:18:31
1 2 3 .5 6 .8 9 10 11 
Címkék: Üregi Éva, libacombokat megmossuk, almát felszeleteljük, combok mellé, fahéj darabokat, lábasra rárakjuk, libacombokat kivesszük, tepsibe rakjuk, tepsit kiolajozunk, beáztatott savanyú, vízből kinyomva, libacombokat besózzuk, káposzta tetejére, héjában főtt, combok melletti, libacombokat bedörzsöljük, száráról lemorzsolt, félbevágott libacombokat, pecsenyelével meglocsolva, lábosba rakjuk, hagymát felaprítjuk, libacombokat megtisztítjuk, fokhagymát össze, hőálló tálban, öntöttvas edény, megtisztított fokhagyma, libacombokat sóval-borssal, megtisztított fokhagymát, húst áttesszük, hozzávalók mindig, libazsírt olvasszuk, besózott libacombokat, tepsibe helyezzük, bepácolt combokat, savanyúkáposztán, kiskunfélegyházi, felszeleteljük, felforrósított, megtisztított, megtisztítjuk, pecsenyelével, előmelegített, libacombokat, sütőzsiradék, vöröshagymát, bedörzsöljük, babérlevelet, fűszerereket, majoránnával, vörösborecet, krumplipürét, aranyszínűre, lilakáposzta, szerecsendió, aranybarnára, meglocsolva,
© 2013 TVN.HU Kft.