|
|
|
... kibéleljük, és ráöntjük a kikevert masszát. Tűpróbáig sütjük. Közben elkészítjük a krémet. A tejet a liszttel jól kikeverjük és sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. A porcukrot a vajjal vagy a margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, és a kihűlt masszához adjuk. Simára keverjük. A kihűlt tésztára rákenjük, darált dióval és reszelt csokoládéval meghintjük. Hűtőben meg... |
2010-12-05 18:06:07 |
|
|
|
|
|
|
... meggylekvár, 25 dkg dió, 25 dkg porcukor, 4 tojás fehérje, 1 citrom, 0,5 dl rum.
Elkészítés:
A liszteket mély tálban összekeverjük, hozzáöntjük a sütőport, összegyúrjuk a margarinnal, az 5 dkg cukorral kikevert tojássárgájával, fél citrom levével és reszelt héjával, majd sima cipóvá gyúrjuk a tejföllel. Másnapig hűvös helyen a tálban hagyjuk. A következő napon kiliszteze... |
|
2010-12-05 18:03:50 |
|
|
|
|
|
|
... a tojást. A megolvasztott csokoládét nagy keverőtálba csorgatjuk. Hozzáadjuk a kétféle cukrot, a sót, a diót, a lisztet és a sütőport, majd robotgéppel sima tésztává összedolgozzuk. Margarinnal kikent tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben 175 fokon (gáztűzhelynél 2-es fokozaton) kb. 30 percig sütjük. A sütőből kivéve, rácsra téve hűlni hagyjuk. Közben a mázhoz a maradék csoko... |
2010-12-05 17:59:56 |
|
|
|
|
|
|
... margarin, 30 dkg porcukor, 20 dkg liszt, 5 dkg dió, fél csomag sütőpor, 2 dl tejföl, 4 tojás felvert habja, 2 evőkanál kakaópor, csokimáz.
Elkészítés:
A 6 tojássárgát kikeverem a margarinnal, majd hozzáadom a 30 dkg porcukrot, diót, 2 dl tejfölt és a sütőporral elkevert lisztet. Ezután beleforgatom a 4 felvert tojás habját. Fele tésztát őzgerinc sütőbe teszem, a másik fe... |
|
2010-12-05 17:34:56 |
|
|
|
|
|
|
... (búzadara).
Elkészítés:
Sütőpapírral kibélelek egy közepes méretű tepsit, és külön-külön megsütöm mindhárom tésztalapot. A krémhez a tejből és a grízből jó kemény tejbegrízt főzök. A porcukrot a margarinnal habosra keverem, és ha a gríz kihűlt, a kettőt összekeverem. Ezzel töltöm meg a lapokat olyan módon, hogy a tetejére is jusson krém, mert arra csokit reszelek, és már... |
|
2010-12-05 17:32:01 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
15 dkg rétesliszt, 15 dkg darált dió, 8 dkg margarin, 1 tojás, 5-8 tojásfehérje, 1 dkg élesztő, 3 evőkanál porcukor, baracklekvár.
Elkészítés:
A lisztet a margarinnal összegyúrjuk, késhegynyi szódabikarbóna hozzáadásával. Hozzáadjuk még a tojássárgáját, egy evőkanál porcukrot, fél csésze tejet (amit egy evőkanál cukorral megmelegítve, az élesztőt... |
2010-12-05 17:29:12 |
|
|
|
|
|
|
... zsír, porcukor. Töltelék: 20 dkg dió, 5 evőkanál baracklekvár v. málnalekvár, 10 dkg cukor, 1 evőkanál rum v. rumeszencia.
Elkészítés:
A liszt közepére ütjük a tojássárgáját, margarinnal, sütőporral, cukorral, tejföllel kemény tésztát gyúrunk, amelyet kétfelé osztunk. Az egyik felét kinyújtjuk, kizsírozott tepsibe tesszük, rárakjuk a tölteléket: a tojások fehérjét kemény... |
2010-12-05 17:24:48 |
|
|
|
|
|
|
... sütőpor, 2 tojássárgája, 1 evőkanál kakaó, reszelt citromhéj, só. A díszítéshez: 1 tojásfehérje, 5 dkg durvára vágott dió, 10 dkg pikáns gyümölcsíz.
Elkészítés:
A lisztet a margarinnal, a cukorral, a sütőporral, a tojássárgákkal, csipetnyi sóval és annyi hideg vízzel gyúrjuk össze, hogy a rugalmas tésztát kapjunk. Legalább két órára hűtőszekrénybe tesszük. Még jobb, ha e... |
2010-12-05 17:13:33 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
1 tojás sárgáját habosra keverünk 5 dkg margarinnal vagy vajjal, 25 dkg cukorral, 25 dkg liszttel, 1 sütőporral, 3 evőkanál kakaóval, 2,5 dl tejjel.
Máz: 1 tojásfehérje, 5 dkg vaj, 2 dkg kakaó, 20 dkg porcukor.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól kidolgozzuk. Belekeverünk durvára vágott diót, mazsolát, csokit, amit szeretünk. Zsírozott, lis... |
2010-12-05 17:12:52 |
|
|
|
|
|
|
... tűzről. A masszát félbe osztjuk, az egyik felé... |
2010-12-05 17:09:30 |
|
|
|
|