Belépés
Székrekedésre és csonterősítésre is jó
... méz,
ízlés szerint citromlé.

Elkészítése:
Készítsük elő a rebarbarát, vágjuk kockákra. Forraljuk fel a vizet és tegyük bele a rebarbarát. Kb. 15 percig főzzük, amíg megpuhul. Szűrjük le, hagyjuk kihűlni, majd mézzel és citromlével ízesítsük.

Rebarbarás-narancsos frissítő hozzávalói:
4 csésze víz,
10-15 dkg eper,
3 csésze rebarbara...
2024-02-13 19:48:14
Ezért fogyasszunk sok avokádót!
... könnyen szállítható s mind jobban növekszik fogyasztóinak száma. Termelési területe ugyanis korlátozódik a szubtrópusi éghajlatra. Levéve azonban a fáról, szobahőmérsékleten hamar megérik és megpuhul. Az érett gyümölcsnek magasabb a karotin tartalma.

Tápértéke
Az egyik legértékesebb természetes zsiradékunk. Különösen az önpusztító betegségekkel szemben való harcba...
2024-02-10 23:39:52
Kökény, a fanyar imádni való
... apró, kékesfekete, hamvas, csonthéjas vadgyümölcs. Szeptemberben érik. Éretlen termésének húsa erősen fanyar ízű. Akkor érdemes gyűjteni a gyümölcsöt, amikor a dér már megcsípte, ekkorra megpuhul, fanyarságából veszít, és enyhén édes íze lesz.

Hegyoldalak, erdőszélek, cserjések, napfényes erdők növénye. Már az ókorban is használták.

A kökény gyógyászati felh...
2024-01-10 22:22:56
Lencse
... felaprított sárgarépát és a mustárt.
Sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, majd hozzá
adjuk a 2 db Vegeta Natur Erőleveskockát, és addig főzzük, amíg a
lencse megpuhul.
3. Kiszedünk a főzetből egy merőkanálnyi adagot, amit botmixer
segítségével pépesítünk. Ha ezzel megvagyunk, szedjük vissza
a lábasba, és forraljuk addig a főz...
2024-01-05 06:04:50
Miért ajánlott csirkezúzát ennünk
... nehéz, vagy inkább lehetetlen megenni. Amennyiben fiatal
szárnyastól származik, a zúzát elegendő 40 percig főzni, de ha vén volt a tyúk,
akkor bizony 2 óra is kell, amíg a húsa megpuhul.

Amikor zúzát veszel, előbb figyeld meg, hogy néz ki. A jó minőségű, friss zúza
tiszta és fényes. Fogyasztható párolva, főzve vagy sütve, barbque szósszal és
zöld...
2023-12-09 14:40:50
Zöldséges Tokány
... vékony csíkokra vágott sertésszűz, sózom borsozom, lepirítom, majd kevéske vizet öntök alá, megint zsírjára pirítom, majd megint kevés víz és ezt a szakaszos párolást ismételgetem amíg a hús megpuhul.

Egy felöntésnél víz helyett fehérbort öntök hozzá.

Mikor a hús már majdnem puha hozzáadom a vékony csíkokra vágott kápia paprikát, néhány karika erős paprikát, ...
2023-11-27 15:22:44
Bacönbe tekert csirkemell
... oldalán, amíg a csirkehús átsül és a bacon
ropogós lesz. Ez általában kb. 6-8 perc mindkét oldalról, majd tegyük félre. Főzzük
meg a burgonyát forrásban lévő sós vízben, amíg megpuhul. Szűrjük le a burgonyát,
majd helyezzük vissza a fazékba. Hozzáadjuk a vajat, a tejet, és a tormát a
burgonyához. Keverjük el, majd egy burgonyatörő vagy egy villa segítségéve...
2023-11-08 10:59:39
Nincs Cím
... MERT AKKOR SZÁRAZ ÉS KEMÉNY LESZ!!!
Ha kihűlt, porcukorral meghintjük a tetejét.
MEGJEGYZÉS:
Aznap fogyasztva picit ropogósan oml...
2023-02-21 21:01:13
Az öreg nő szerelme Az öreg nő hatvanegy éves. Papíron.
... lassan megbarnul, mint az asztalon felejtett alma, amit először a legyek kóstolgatnak, majd azok is otthagyják, hadd rothadjon egymagában. Amikor meg már észbe kapunk, akkorra a gyümölcs megpuhul, ráncossá nyomódik egykor roppanó héja és belül a kásás hús hiába édes, nem kell senkinek.
Senki nem várja, hogy ebben a korban megcsapja valami, ki mondani is fura-érzelem. Már nem ...
2022-11-18 07:47:16
Gyors csirke leves
... megfőtt, kiszedem a levesből a húst, a zöldségeket,
a petrezselymet.

A tésztát a leveslébe teszem felforralom, majd lefedem és lassú tűzön
addig főzöm, amíg a tészta megpuhul.

A répát felkarikázom, a zellert felkockázom, ha szeretitek a hagymát is
fel lehet vágni, a húsról leszedem a bőrt, kiveszem a csontokat, ezt is
felkockázom.
...
2022-09-02 16:35:42
1 2 3 .........................158 159 .............238 239 .............316 317 318 
Címkék: Zöldséges Tokány, Nincs Cím, Vegeta Natur Erőleveskockát, MERT AKKOR SZÁRAZ ÉS KEMÉNY LESZ, fanyar imádni, szubtrópusi éghajlatra, érett gyümölcsnek, karotin tartalma, egyik legértékesebb, önpusztító betegségekkel, kökény gyógyászati, merőkanálnyi adagot, zúzát elegendő, húsa megpuhul, szakaszos párolást, vékony csíkokra, csirkehús átsül, burgonyát forrásban, burgonyatörő vagy, villa segítségéve, asztalon felejtett, legyek kóstolgatnak, gyümölcs megpuhul, korban megcsapja, leveslébe teszem, tészta megpuhul, répát felkarikázom, zellert felkockázom, húsról leszedem, csonterősítésre, erőleveskockát, székrekedésre, fanyarságából, petrezselymet, szeptemberben, fogyasztóinak, legértékesebb, betegségekkel, merőkanálnyi, kóstolgatnak, korlátozódik, segítségével, felkarikázom, ismételgetem, fogyasztható, burgonyatörő, elkészítése, zsiradékunk, fogyasszunk, vadgyümölcs, csirkezúzát, természetes, kékesfekete, gyümölcsnek, felforralom, citromlével, zöldségeket, szállítható, felöntésnél, szubtrópusi, felkockázom, hegyoldalak,
© 2013 TVN.HU Kft.