Belépés
Meggyes piskótatekercs
... margarinnal, a maradék cukorral, a likőrrel és a vanília aromával simára keverjük. A krémet egyenletesen a kihűlt piskótalapra simítjuk, végül rászórjuk a meggyet, és kissé a krémbe...
2010-04-28 13:59:39
Recept
... fokhagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 db tojás,
só,
bors,
majoránna,

Elkészítés:
A töltelékhez áztassuk be hideg vízbe a zsemléket, majd jó alaposan nyomkodjuk ki. Tegyük egy tálba, adjuk hozzá a vágódeszkán lekapart májat, a tojást, az összevágott petrezselyemzöldet. Tegyük bele a finomra összevágott hagymát és fokhagymát. fűszerezzük da...
2010-04-24 19:33:54
Áfonyás túrótorta
... összegumizzuk, és a piskótát összetörjük sodrófával. A piskótamorzsát összedolgozzuk a már kissé kihűlt, ám folyékony margarinnal, és az alján sütőpapírral kibélelt 26 cm-es, kapcsos tortaformába nyomkodjuk. Legalább fél órára hűtőszekrénybe állítjuk. Közben a zselatint elkeverjük hideg vízzel. A friss áfonyát átválogatjuk, a mirelit gyümölcsöt felengedjük. Néhány szép szemet félr...
2010-04-24 18:21:16
Finomságok
... keksz helyett tehet a tésztába is kókuszreszeléket. Nedves kézzel golyókat készítünk belőle és egyenként megforgatjuk őket a kókuszban. Összeállítjuk a hóemberkéket, egy kicsit összenyomkodjuk a 3 részt, hogy szét ne jöjjenek.

Az orra zizi, a szeme felaprított mazsola, a kabát gombok pedig francia drazsé.


************************************ *********...
2010-04-23 06:41:32
Rizses káposztapuding
... de már nem forraljuk. Jól összekeverjük, ezután adjuk hozzá a tojássárgájákat és a fehérjékből vert kemény habot. A masszát négy egyforma, lehetőleg hőálló bögrébe vagy egyéb formába nyomkodjuk. A megtöltött edénykéket beleállítjuk egy háromujjnyi vízzel telt tepsibe, majd az egészet betoljuk a 90-100 fokra előmelegített sütőbe. Addig gőzöljük, amíg a beleszúrt hurkapálcára már ne...
2010-04-22 07:24:04
Recept
... befűszerezett húsokat. Erős lángon mindkét oldalát addig süssük, míg a hús pirulni nem kezd. Utána tegyük át egy nagy tepsire, majd szórjuk a tetejére az összetört kukoricapelyhet, és kezünkkel nyomkodjuk rá. Forró 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt fejezzük be a sütését.
Mossuk meg jól a burgonyákat, tegyük egyenként egy darab alufóliára, sózzuk, majd csomagoljuk be. Sütőben...
2010-04-21 17:24:44
......
2010-04-21 10:07:15
......
1970-01-01 01:00:00
Gyümölcsös krémsajttorta
... citromfű
Elkészítés:
A nejlonzacskóba tett piskótát sodrófával morzsalékokra törjük, majd a megolvasztott vajjal jól eldolgozzuk. Az alján margarinnal kikent 22 cm-es, kacsos tortaformába nyomkodjuk, és körben a karimánál 2-3 cm magas peremet készítünk. Kb. 30 percre hűtőszekrénybe állítjuk.
A mascarponét simára keverjük 5 dkg cukorral és a citromlével. Belef...
2010-04-21 07:42:13
Amerikai almás pite
... rászórjuk a maradék diót. A tészta másik felét kinyújtjuk és kb. 3 cm széles csíkokat vágunk, és rácsos formában beborítjuk vele az almatölteléket. A csíkokat a szélén lévő tésztához nyomkodjuk. Felvert tojással megkenjük (ez elhagyható) és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd 180 fokon kb. 50-60 percig, amíg a rács aranysárga nem lesz. Langyosan, porcukorral meg...
2010-04-20 12:00:37
Joghurtos málnatorta
... málna
Elkészítés:
A nejlonzacskóba tett mogyorós csókot klopfolóval összetörjük. A megolvasztott vajat jól eldolgozzuk a morzsával, olajjal kikent 26 cm-es tortaforma aljára nyomkodjuk és kb. fél órára hűtőbe állítjuk.
Vízben feloldunk 18 g zselatint. A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A joghurtot összekeverjük 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral ...
2010-04-19 20:52:04
1 2 3 ....................125 126 ...........188 189 190 191 ..........250 251 252 
Címkék: maradék cukorral, vanília aromával, krémet egyenletesen, kihűlt piskótalapra, töltelékhez áztassuk, vágódeszkán lekapart, finomra összevágott, piskótát összetörjük, piskótamorzsát összedolgozzuk, alján sütőpapírral, zselatint elkeverjük, friss áfonyát, mirelit gyümölcsöt, kicsit összenyomkodjuk, orra zizi, szeme felaprított, kabát gombok, fehérjékből vert, masszát négy, megtöltött edénykéket, háromujjnyi vízzel, egészet betoljuk, 90-100 fokra, beleszúrt hurkapálcára, nagy tepsire, összetört kukoricapelyhet, darab alufóliára, nejlonzacskóba tett, megolvasztott vajjal, alján margarinnal, mascarponét simára, maradék diót, tészta másik, szélén lévő, rács aranysárga, megolvasztott vajat, citrom héját, joghurtot összekeverjük, vaníliás cukorral, petrezselyemzöld, kókuszreszeléket, kukoricapelyhet, összenyomkodjuk, tojássárgájákat, hűtőszekrénybe, nejlonzacskóba, piskótamorzsát, összedolgozzuk, káposztapuding, almatölteléket, piskótatekercs, krémsajttorta, előmelegített, megolvasztott, összeállítjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.