|
|
|
A mediterrán konyha kimondottan kedveli a töltött zöldégeket, amit fűszeres darált hússal töltenek meg. Többnyire sovány borjúhúst használnak hozzá, ami még nyersen összemixelnek a zöldségek kivájt belsejével, fűszerekkel, hagymával és fokhagymával, semmi más nem kerül a töltelékbe, így szénhidrát- és zsírszegény, bármilyen diétába, paleo étrendbe is beilleszthető az ő változatuk. ... |
2017-07-26 11:59:52 |
|
|
|
|
|
|
...hozzávalók / 8 adag
50 dkg fehérbab
25 dkg gersli
2 db füstölt libamell (1-2 db)
40 dkg marhafelsál
2 közepes db vöröshagyma
3 ek fűszerpaprika
2 kávéskanál só
bors ízlés szerint
1 kávéskanál szódabikarbóna
3 gerezd fokhagyma
elkészítés
A babot éjszakára beáztatjuk annyi vízbe, amennyi kb. 5 ujjnyival ell... |
|
2016-12-09 22:00:36 |
|
|
|
|
|
|
Fehérbab-gulyás pulykacombbal
Hozzávalók
1 kg bab (száraz fehér)
1 kg leveszöldség (vegyes)
1,2 kg pulykacomb (2 db)
1/2 kg füstölt sertésoldalas
5 evőkanál tejföl
2 evőkanál liszt
2 kávéskanál őrölt pirospaprika
kevés só
néhány babérlevél
kevés csombor (borsikafű)
... |
2015-12-08 23:27:24 |
|
|
|
|
|
|
Pulykát az ünnepi asztalra!
Az elmúlt évek folyamán a pulyka a magyar háztartások jelentős részében a karácsonyi menü sztárjává vált. Ami nem is csoda, hiszen könnyen elkészíthető, sokféleképp ízesíthető, bármivel tölthető és nagyon kiadós.
A pulyka igen régóta együtt él az emberiséggel. A kutatók szerint az első pulykák már 10 millió évvel ezelőtt is roha... |
|
2014-12-23 22:59:36 |
|
|
|
|
|
|
...
izgalmas riportkönyv jelent meg nemrég a magyar éttermek, büfék, vendéglátóhelyek világáról. Kordos Szabolcs Eszem-iszom Hungary - Merülj alá a vendéglátás világába (XXI. Század Kiadó Kft., 2014) című kötetét akár botránykönyvnek is nevezhetnénk - de leginkább az a botrányos, hogy mivel találkozunk valójában a tányérunkon egy-egy jó hírű étteremben, vagy akár egy balatoni büf... |
2014-07-09 13:19:32 |
|
|
|
|
|
|
A magyar éttermek gyomorforgató trükkjei: mi van a tányéron valójában?
Hogy készül pontosan az éttermi töltött káposzta? Hogy kerül egy kecske szőröstől-bőröstől a balatoni büfébe? Mi a titka az álomsárga burgonyának? A magyar éttermek titkairól rántja le a leplet egy nemrég megjelent botránykönyv.
Izgalmas riportkönyv jelent meg nemrég a magyar éttermek, büfé... |
2014-05-31 22:04:20 |
|
|
|
|
|
|
... A magyar éttermek gyomorforgató trükkjei: mi van a tányéron valójában?
Hogy készül pontosan az éttermi töltött káposzta? Hogy kerül egy kecske szőröstől-bőröstől a balatoni büfébe? Mi a titka az álomsárga burgonyának? A magyar éttermek titkairól rántja le a leplet egy nemrég megjelent botránykönyv.
Izgalmas riportkönyv jelent meg nemrég a magyar éttermek, büf... |
2014-05-31 22:02:24 |
|
|
|
|
|
|
A magyar éttermek gyomorforgató trükkjei: mi van a tányéron valójában?
Pénzcentrum.hu
Hogy készül pontosan az éttermi töltött káposzta? Hogy kerül egy kecske szőröstől-bőröstől a balatoni büfébe? Mi a titka az álom sárgaburgonyának? A magyar éttermek titkairól rántja le a leplet egy nemrég megjelent botránykönyv.
Izgalmas riportkönyv jelent meg nemrég ... |
2014-05-30 11:02:03 |
|
|
|
|
|
|
Aratóleves
Hozzávalók: 50 dkg sertéslapocka, 20 dkg füstölt kolbász, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 2 TV paprika, 2 paradicsom, 40 dkg savanyú káposzta,15 dkg árpagyöngy, 3 dl tejföl, 3 babérlevél, só, őrölt bors.
A húst megmossuk, felkockázzuk. A paradicsomot, a paprikát, a kolbászt felkarikázzuk. A vöröshagymát és a szalonnát apró kockákr... |
2014-02-27 02:36:59 |
|
|
|
|