|
|
|
Hozzávalók:
Az előtésztához:
50 deka kenyérliszt (BL 80)
3 deci víz
1 deka friss élesztő
1 csipetnyi cukor.
A hozzávalókat egy tálba tesszük és jól összegyúrjuk. Takarjuk le és addig kelesszük, amíg túlkel. Ennek biztos jele, hogy a tészta összeesik. Ezután átgyúrjuk és lezárható edényben a hűtőbe tesszük.
Ha kenyeret sütünk, a... |
2015-03-06 22:31:32 |
|
|
|
|
|
|
Miből készül a tészta? A kérdés nem is olyan egyszerű, mint aminek látszik. Akit már magával ragadott a sütés-főzés tudománya, az jól tudja, hogy a liszt minőségén nagyon is sok múlik. Egy gondos háziasszony azonban ezen a kérdésen túl kíváncsi a rejtelmekre és titkokra is, melyeket most a különböző lisztek és tészták kapcsán fejtegetünk.
... |
|
2010-09-20 20:17:46 |
|
|
|
|
|
|
Mindennapi kenyerünk Magyarországon!
Egy betanított munkás is bőven képes havi nettó 70 ezerért kenyértésztát összedobni
Vissza a cikkek menüjéhez
Mindennapi kenyerünket süssük meg magunk! Garantáltan ekkor járunk a legjobban.
Ehetjük azonnal forrón, vagy akár pár nap múlva, ilyenkor is teljes az élvezeti értéke, és nem utolsósorban tutira tudj... |
2010-09-07 22:20:59 |
|
|
|
|
|
|
I. FEJEZET
A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro... |
|
2008-12-01 23:35:02 |
|
|
|
|