Belépés
A fejfájásról
... sajtot, a fetasajtot, gorgonzolát, valamint a svájci típusokat.
- Alkohol: több oka is van annak, hogy egy ital legurítása fájdalmat okoz. A múltban főként a tartósítószereket, a szulfitokat hibáztatták, de inkább okoznak allergiát vagy asztmát, mint fejfájást. Ugyanakkor az alkohol fokozza az agyban a véráramlást, és kiszáradást okozhat, amely szintén fejfájáshoz vezethet....
2015-04-20 23:42:40
Vészjelzéseket küld a szervezet
... élelmiszer-kiegészítők az ipari feldolgozáson átesett élelmiszerekben. Sokan nem bírják a konzerváló anyagként használt szalicilátokat, a szeszes és az üdítő italok gyártási folyamatában felhasznált szulfitokat és kéndioxidot. Ismert a kínai vendéglő-szindróma: az ételeket nátrium-glutamátokkal ízesítik, amiből még egy molekula is okozhat anafilaxiás sokkot. Az orvosnő arra figyel...
2015-03-23 07:43:06
4 veszélyes méreganyag, ami megtalálható
... és tésztákban található ételszínezékek rákkeltőek lehetnek. Mindenképp kerüljük az aszpartámot, a brómozott növényi olajat, a BHA-t, a BHT-t, az MGS-t, a nitriteket, a szacharint, a szulfitokat és a különböző színezékeket.

Genetikailag módosított növények és élelmiszerek (GMO): genetikailag módosított élelmiszernek nevezünk minden olyan terméket, amely bármilyen formába...
2014-11-26 18:42:54
Ezekkel mérgezik halálosan élelmiszereinket!
... súlytöbbletet, fejfájást okozó glutamátot, a szintetikus avasodást gátlókat (E 320, 321), a fejfájást, hányást, asztmás rohamokat kiváltó, elsősorban borokban és lekvárokban előforduló szulfitokat (E 220-228).

Külön felhívja a figyelmet a hólyagrák kialakulásában oroszlánrészű bifenilre (E 230), valamint a hasnyálmirigyrákéban a nitrites húskészítményekre, melyek kivált...
2013-07-04 06:40:52
Ezekkel mérgezik halálosan élelmiszereinket!
... súlytöbbletet, fejfájást okozó glutamátot, a szintetikus avasodást gátlókat (E 320, 321), a fejfájást, hányást, asztmás rohamokat kiváltó, elsősorban borokban és lekvárokban előforduló szulfitokat (E 220-228).

Külön felhívja a figyelmet a hólyagrák kialakulásában oroszlánrészű bifenilre (E 230), valamint a hasnyálmirigyrákéban a nitrites húskészítményekre, melyek kivált...
2013-07-03 17:59:07
Szénanáthás? Így étkezzen!
... légutakat.
szénanátha idején érdemes a vörösbort elhagyni egy időre, ugyanis serkenti a hisztamin termelődését, ami hozzájárulhat a tünetek kialakulásához.
a bor és a sör szulfitokat tartalmaznak, ami bizonyos embereknél allergiás reakciókat válthat ki, így például asztmát is. Ha egy pohár borral vagy sörrel üldögélve a kertben hirtelen elkezd viszketni a szemünk, vagy e...
2013-04-18 17:00:19
Ezekkel mérgezik élelmiszereinket!
... súlytöbbletet, fejfájást okozó glutamátot, a szintetikus avasodást gátlókat (E 320, 321), a fejfájást, hányást, asztmás rohamokat kiváltó, elsősorban borokban és lekvárokban előforduló szulfitokat (E 220-228).
Külön felhívja a figyelmet a hólyagrák kialakulásában oroszlánrészű bifenilre (E 230), valamint a hasnyálmirigyrákéban a nitrites húskészítményekre, melyek kiváltképpen...
2013-03-07 06:20:28
Az "E" számokról
... Nézzünk meg néhányat közülük.

E330. Ez bizony nem más, mint a közönséges citromsav.

A fehér borokat (de a vöröset is) kénezni kell, mert különben megromlanak. Ehhez szulfitokat használnak, melyek mennyisége szigorúan szabályozott literenként és ezek a szulfitok az E 220-228 közti számokkal vannak feltüntetve.

A foszforsav az E338, ami nem káros,...
2013-01-08 18:34:08
Ételek, amik fejfájást okoznak
... a fetasajtot, gorgonzolát, valamint a svájci típusokat.

- Alkohol: több oka is van annak, hogy egy ital legurítása fájdalmat okoz. A múltban főként a tartósítószereket, a szulfitokat hibáztatták, de inkább okoznak allergiát vagy asztmát, mint fejfájást. Ugyanakkor az alkohol fokozza az agyban a véráramlást, és kiszáradást okozhat, amely szintén fejfájáshoz vezethet....
2012-04-20 20:14:52
Az aszalt gyümölcs miért szénhidrát?
Csatlakozom az előttem szólóhoz. :) Épp a minap vettem aszalt tőzegáfonyát és rá volt írva, hogy szulfitokat nem tartalmaz valamint az összetétele: tözegáfonya, nádcukor, napraforgó olaj. A szénhidrát és zsírtalma említésre se méltó annyira minimális. :) Tehát nyugodtan fogyasztható az aszalt termék. http://kmdholding.com/hunnha7...
2012-01-19 13:32:53
1 
Címkék: aszalt gyümölcs, svájci típusokat, ital legurítása, múltban főként, szulfitokat hibáztatták, alkohol fokozza, ipari feldolgozáson, konzerváló anyagként, üdítő italok, orvosnő arra, brómozott növényi, különböző színezékeket, szintetikus avasodást, hólyagrák kialakulásában, nitrites húskészítményekre, vörösbort elhagyni, hisztamin termelődését, tünetek kialakulásához, pohár borral, kertben hirtelen, közönséges citromsav, fehér borokat, előttem szólóhoz, minap vettem, aszalt termék, élelmiszereinket, élelmiszerekben, kialakulásához, kialakulásában, szalicilátokat, vészjelzéseket, ételszínezékek, súlytöbbletet, oroszlánrészű, élelmiszernek, glutamátokkal, feldolgozáson, hozzájárulhat, szabályozott, tartalmaznak, megtalálható, kiváltképpen, termelődését, genetikailag, élelmiszerek, fogyasztható, színezékeket, tőzegáfonyát, folyamatában, véráramlást, szintetikus, lekvárokban, tözegáfonya, szulfitokat, kiszáradást, fejfájáshoz, szénanáthás, kéndioxidot, anafilaxiás, fejfájásról, felhasznált, kiegészítők, gorgonzolát,
© 2013 TVN.HU Kft.