|
|
|
... f... |
2007-07-29 00:39:02 |
|
|
|
|
|
|
... önkormányzatoknak nagy szerepük lehet e védelemben.
Az 1848 utáni korszakának emlékbeszédei, melyeket (pl Szalay László fölött, Kazinczyra emlékezve) mondott - haladó, értékes elemet tartalmaznak.
Solferino után részben megváltoztatta álláspontját; részben Deák és Kemény vezette, a kiegyezést előkészítő csoporttal újra utat talált magának a közéletbe. Az And... |
|
2007-07-28 20:55:55 |
|
|
|
|
|
|
... szükségletét.
Mik azok a transz-zsírsavak, és hol rejtőznek?
A leveles tésztában, a nugátkrémekben, a zacskós levesekben, a chipsben. Ezek a termékek nagy mennyiségben tartalmaznak iparilag előállított, vagyis mesterséges zsírokat. Úgy keletkeznek, hogy a folyékony növényi olajakat élelmiszer-technológiai eljárással megkeményítik. Ezek ,,zsírsavmutánsok&... |
2007-07-26 00:32:39 |
|
|
|
|
|
|
... acaulis). A másik előnyös módszer a méregtermelés, mivel a növényevő állatok az evolúció során képessé váltak arra, hogy megkülönböztessék az ehető és a mérgező fajokat. Mérgező anyagokat tartalmaznak (és egyúttal emésztést javító gyógynövények) például az ,,enciánkék" tárnicsok, amelyek közül a Nagymezőn a Szent-László tárnics (Gentiana cruciata) igen nagy tömegben, a ... |
|
2007-07-26 00:07:49 |
|
|
|
|
|
|
... felesleges görcsöktől.
Fél órával lefekvés előtt fogyasszon fehérjét, egy szelet halat vagy szárnyast, pár szem mogyorót, esetleg kortyoljon el egy csésze mézes tejet. Ezek mind tartalmaznak triptofán aminosavat, amely aktiválja a melatonin nevű alváshormont.
Ha éjszaka gyakran kell kijárnia a vécére, este már csak keveset igyon. Az alvás nyugalmát az alkohol... |
|
2007-07-25 00:39:15 |
|
|
|
|
|
|
... továbbá fogyaszthatunk kalóriamentes italokat, a tea számos fajtájából válogathatunk.
2. Alaposabban nézzük meg a ,,zsírmentes" termékeket. Noha ezek valóban nem tartalmaznak zsírt, ám tele lehetnek cukorral, amely zsír formájában rakódik le a testünkön.
3. Gondoljuk meg, mit eszünk lefekvés előtt! A legjobb, ha vacsora után már nem rágcsálunk semm... |
2007-07-23 06:30:30 |
|
|
|
|
|
|
... italokat, igyunk inkább vizet.
10. Kevesebb sót fogyasszunk
A só nemcsak ízesítő, hanem konzerváló anyag is, ezért a feldolgozott élelmiszerek amúgy is igen sok sót tartalmaznak.
11. Alkoholt csak mérsékelten fogyasszunk
Az ajánlások szerint férfiak számára napi 2, nők számára napi 1 ital a megengedhető.
12. Az étteremben is ü... |
2007-07-23 00:36:57 |
|
|
|
|
|
|
... legrégebb óta használt ízesítője az ázsiai konyha leleménye. Japánban és Kínában a VI. században, a buddhizmus elterjedésével jelentkezett az igény olyan új ízesítőkre, melyek nem tartalmaznak húst, ám mégis intenzív hatásuk van. Feltehetőleg Kínában zen buddhista papok készítették először ezt a borostyánsárga, szójabab és búza, vagy árpa keverékéből álló, élesztővel, vízzel és só... |
2007-07-23 00:28:48 |
|
|
|
|
|
|
... salátákban, mártásokban - ha szeretjük a mexikói konyhát, nem is lesz nehéz.
Hal
Tanulmányok bizonyítják, hogy a tengeri halak igen sok omega 3 zsírsavat tartalmaznak, és ha legalább kétszer egy héten fogyasztjuk, csökkenthetjük a szívbetegségek kockázatát. A nők esetében pedig különösen fontos, ha terhességük alatt, illetve kismamaként minél töb... |
2007-07-20 05:37:20 |
|
|
|
|
|
|
... feltételezhetően egészségkárosító hatású adalékanyagokat.
A készítmények jelentős része csak a leégést kiváltó UV-B sugarak ellen nyújt védelmet, míg az UV-A-t szűrő összetevőt nem tartalmaznak. Az UV-A sugarak összefüggésbe hozhatóak a bőr károsodásával, illetve öregedésével, immunrendszeri problémákkal és a bőrrák kialakulásában is szerepük lehet. A legmagasabb (30<) ... |
2007-07-19 22:51:01 |
|
|
|
|