|
|
|
... 2-3% sóval behintve
hagyjuk állni 1-2 óra hosszat, majd kinyomkodva használjuk fel. Ha
az egyes összetevőket elkészítettük, tegyünk a tiszta üvegek aljára
1-2 szelet tormakarikát és fûszerezésül néhány szem fekete borsot,
mustármagot, koriandert. Erre rakjuk elkeverten vagy rétegesen az
egyes zöldségeket. Ügyeljünk, hogy az egyes zöldségek minden... |
2010-11-05 04:00:40 |
|
|
|
|
|
|
A tartósítás története dióhéjban
Őseink a leszedett bogyókat, gyümölcsöket napon szárították, majd jégverembe tették, hogy tovább tartósítsák azokat. A görögök és a rómaiak már mézben és mustban tartósították gyümölcseiket, sőt, a cukrozott gyümölcsök receptje is tőlük ered. A befőzve tartósítás alapját egy 18. századi francia cukrászmester teremtette meg azzal, hogy ráj... |
|
2008-11-29 16:53:53 |
|
|
|
|