|
|
|
... víz, sem pedig zsiradék. Mindkettőből van annyi benne, hogy elég legyen a puhuláshoz, és ne égjen le az étel.
Ha letelt az idő, akkor a fedőt levesszük, és a nélkül m... |
2022-01-08 17:38:48 |
|
|
|
|
|
|
... víz, sem pedig zsiradék. Mindkettőből van annyi benne, hogy elég legyen a puhuláshoz, és ne égjen le az étel.
Ha letelt ... |
|
2018-02-08 18:59:38 |
|
|
|
|
|
|
... összekeverjük az apróra vágott szalonnával,tojással,rízzsel,reszelt vöröshagymával,fokhagymával,sóval,bo rssal,pirospaprikával.A leveleket csavargatjuk henger alakúra,a levelek két végét visszadugjuk,hogy a töltelék keményen megálljon benne és szét ne főjön a főzés alatt.Aztán egy sor mosott savanyú káposztát teszünk egy edénybe,és erre rárakjuk a tölteléket ,majd ismét egy sor káp... |
2016-01-18 09:54:22 |
|
|
|
|
|
|
... befedjük a harmadik ostyalappal és nehezéket teszünk rá. A hűtő alsó részében hagyjuk... |
|
2015-08-24 14:03:25 |
|
|
|
|
|
|
... gazdagítani a tésztát.)
A máktöltelékhez:
Amíg a tészta sül, a forró tejet a darált mákos cukorhoz keverjük, belereszeljük a citrom héját.
Rásimítjuk a félig sült tésztára, és visszadugjuk a sütőbe, amíg a hab készül.
A tojáshabhoz:
Felverjük a tojásfehérjét a porcukorral (én most tettem bele egy vaníliás cukrot is), és az egészet a mákra kenjük.
5 pe... |
|
2015-01-30 12:42:43 |
|
|
|
|
|
|
... gazdagítani a tésztát.)
A máktöltelékhez:
Amíg a tészta sül, a forró tejet a darált mákos cukorhoz keverjük, belereszeljük a citrom héját.
Rásimítjuk a félig sült tésztára, és visszadugjuk a sütőbe, amíg a hab készül.
A tojáshabhoz:
Felverjük a tojásfehérjét a porcukorral (én most tettem bele egy vaníliás cukrot is), és az egészet a mákra kenjük.
5 pe... |
2015-01-29 09:18:12 |
|
|
|
|
|
|
... befedjük a harmadik ostyalappal és nehezéket teszünk rá. A hűtő alsó részében... |
2014-04-22 20:26:18 |
|
|
|
|
|
|
... tejföllel lehet gazdagítani a tésztát.)
Amíg a tészta sül, a forró tejet a darált mákos cukorhoz keverjük, belereszeljük a citrom héját.
Rásimítjuk a félig sült tésztára, és visszadugjuk a sütőbe, amíg a hab készül.
A tojáshabhoz
Felverjük a tojásfehérjét a porcukorral, teszünk bele egy vaníliás cukrot is, és az egészet a mákra kenjük.
5 percig erős tűzön ... |
2014-02-07 10:00:37 |
|
|
|
|
|
|
... tésztát gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk és 1-2 cm-es csíkokra vágjuk. Ezek után feltekerjük a tésztát a dobozokra úgy, hogy mindig fedje egy kicsit az előző csíkot, a végeit pedig visszadugjuk az előző csík alá. Finoman megfogatjuk a deszkán, bekenjük olvasztott Ramával, vagy olajjal. Utána cukorban, cukros dióban meghempergetjük. Én nem hempergettem, hanem szórtam a tésztár... |
2013-01-28 19:20:43 |
|
|
|
|
|
|
... töltelékből; mikor félig össze van sodorva, a levél egyik végét fölhajtjuk és tovább sodorjuk.
Mikor megvan, a töltelék másik végén a levélből egy picit levágunk, és a többit visszadugjuk a töltelékbe. Így készítve, a töltelék soha ki nem bomlik.
Amikor ezzel elkészültünk, egy nagy fazék fenekét, melynek a máza nincs lejőve, zsírral jó vastagon megkenünk, teszünk ... |
2011-12-23 20:12:03 |
|
|
|
|