|
|
|
... nyomelemeket, mint pl. a kálcium, nátrium,foszfor, magnézium, klór, kén, jód, vas, kobalt, réz, cink, kadmium, mangán, stb. A legtöbb vitamint a MÉZ tartalmazza: B1-,B2-,B3-,B5-,B6-,B12-,C-,A-,E- vitaminokat,stb. Természetesen nem egyforma minden MÉZ, annyiféle, ahány növényfajról származik. A fajtamézek jellemzői: AKÁCMÉZ: harmonikus ízű, édes, lágy és kevésbé savas. A... |
2009-09-02 15:28:13 |
|
|
|
|
|
|
... csontritkulás is.
Csontok ellenségei
1. Fehér liszt
A gabonatermékek az átlagos táplálkozás 25-30 százalékát alkotják. Ám a finomítás során elvesző létfontosságú vitaminok és ásványi anyagok hiánya alig felismerhető károkat okoz a csontozat szempontjából. Szilárd, erős csontozat nehezen képzelhető el a finomított lisztből készülő gabonatermékek huz... |
|
2009-09-01 08:23:06 |
|
|
|
|
|
|
... javaslatára került később Merck vitaminkutatásaiba is.
1938-ban kinevezték a kutatás igazgató-helyettesévé, és tagja lett annak a kutatócsoportnak, aki ekkor a piridoxinokkal, a B6 vitaminokkal foglalkozott. Karl csoportjával egy időben a B6 vitaminokkal Németországban Richard Kuhn kutató csoportja foglalkozott, de Merck csoportja volt az, aki meghatározta a struktúrájá... |
2009-09-01 07:47:32 |
|
|
|
|
|
|
... elektromosan ingerlik (szelektív ingeráram-kezelés), hogy az izmokat megóvják a sorvadástól, addig amíg a normális idegvezetés helyre áll. Hasznos lehet az idegregenerálódást elősegítő B1-vitaminok adása is.
A nem-idiopátiás perifériás típusban, illetve a centrális típusú arcidegbénulásban az alapbetegség kezelése az elsődleges, amelyet követően az arcidegbénulás is jav... |
|
2009-08-31 15:20:24 |
|
|
|
|
|
|
... hüvelyesek, tenger gyümölcsei, dúsított gabonafélék, diófélék, olajos magvak, szárított gyümölcsök, zöld leveles zöldségek
Cink: hús, szárnyasok, kagylók, hüvelyesek, kivi
B-vitaminok: hús, hal, tejtermékek, dúsított gabonafélék, diófélék, olajos magvak, zöld leveles zöldségek, hüvelyesek, narancslé, banán, avokádó, hántolatlan gabonamagvak
C-vitamin: citrusfélék, p... |
|
2009-08-31 15:16:34 |
|
|
|
|
|
|
... már ellenállóbbak a fertőzéssel szemben, a veszély még nem múlt el.
Az aranygyökér gazdag cink, szelén, magnézium, mangán, foszfor és káliumforrás, tartalmaz még A, C és B-vitaminokat is.
A bíbor kasvirág, melynek latin nevét jobban ismerik az emberek (echinacea), sok kávésavat, flavonoidokat ta... |
2009-08-31 13:10:40 |
|
|
|
|
|
|
... manikűrözés esetében is.
- Pöttyszerű horpadás: Pikkelysömör.
- Puha, vékony körmök: a hormonrendszer működésének csökkenésére, vérszegénységre, valamint bizonyos vitaminok hiányára utal. Ajánlatos zöld színű zöldségek és gyümölcsök, tojássárgája, kalcium, E- és D vitamin fogyasztása.
- Törékeny, érdes körmök: sörélesztő, búzacsíra és a B vitamin n... |
2009-08-31 02:25:24 |
|
|
|
|
|
|
... felhasználják, de leggyakoribb formában, szárítva jutunk hozzá.
Tápértéke:
A füge tápértékét elsősorban káliumtartalma adja. Fogyasztása elősegíti a vér tisztulását. A B vitaminok az emésztést és a táplálék felszívódását segítik elő, cink tartalma pedig a prosztatabántalmakban szenvedőknek nyújt jobbulást.
Gyógyhatása:
Nemcsak kellemes g... |
2009-08-30 18:04:05 |
|
|
|
|
|
|
... Ez persze nem azonos a vízivással, de minél több koncentrált ételt eszünk, annál több vízre van szükségünk az egyensúly fenntartásához.
A gyümölcsökben és a zöldségekben a víz, a vitaminok és az ásványi anyagok jól felszívható formában találhatók. Sajnos, vegyes táplálkozás ellenére is kialakulhat hiányállapot a kemikáliák növényekre, talajra, vízre gyakorolt káros hatásai m... |
2009-08-29 19:50:25 |
|
|
|
|
|
|
... persze nem azonos a vízivással, de minél több koncentrált ételt eszünk, annál több vízre van szükségünk az egyen-súly fenntartásához.
A gyümölcsökben és a zöldségekben a víz, a vitaminok és az ásványi anyagok jól felszívható formában találhatók. Sajnos, vegyes táplálkozás ellenére is kialakulhat hiányállapot a kemikáliák növényekre, talajra, vízre gyakorolt káros hatásai mia... |
2009-08-29 06:47:37 |
|
|
|
|