|
|
|
... tiszta és ragyogó, mint
a tej.
Hozzávalók:
Zselatinpor
Tej
uborkalé
Szódabikarbóna
Lépésről lépésre
Tegyél 2 evőkanál zselatinport egy tálba
Adj hozzá 2 evőkanál tejet
Adj hozzá fél teáskanál szódabikarbónát
Adj hozzá 1 evőkanál uborkalevet
Keverd el jól és tedd mikrohullámú sütőbe 10-12 másodperc... |
2020-08-03 16:14:08 |
|
|
|
|
|
|
... pudingot főzünk.
Amikor már kihűlt, beledolgozzuk a tejfölt.
A fagyasztott áfonyát edénybe tesszük, egy kevés vízzel felöntjük, néhány percig főzzük, majd hozzáadjuk a zselatinport (ügyeljünk a víz mennyiségére, irányadó a csomagoláson szereplő útmutató).
A kihűlt tésztát megkenjük a lekvárral, a töltelékkel, a tetejére pedig ráöntjük az áfonyás öntetet.... |
|
2019-01-06 16:39:31 |
|
|
|
|
|
|
... epres pürét ráöntjük a piskótára, elegyengetjük, kihűtjük. Akkor jó, ha a püré már megkötött
A 400 ml habtejszínt a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a kevés vízben fe... |
2019-01-06 16:22:38 |
|
|
|
|
|
|
... epres pürét ráöntjük a piskótára, elegyengetjük, kihűtjük. Akkor jó, ha a püré már megkötött
A 400 ml habtejszínt a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a kev... |
|
2018-07-26 13:49:26 |
|
|
|
|
|
|
... összedolgozzuk, majd a tortaforma aljára nyomkodjuk.
A krémhez a túrót összekeverjük a porcukorral, a citrom reszelt héjával és a kifacsart levével, a vaníliával, majd hozzáadjuk a zselatinport, végül a habtejszínt és ráöntjük a kekszes alapra.
A tetejét ízlés szerinti gyümölcsökkel beborítjuk, majd a leírás szerint elkészített tortazselét a tetejére locs... |
|
2018-06-03 00:49:00 |
|
|
|
|
|
|
... tejben, majd forraljuk addig, amíg besűrűsödik. Ezután öntsük a tortára pakolt banánokra, és várjunk addig, amíg kissé megszilárdul.
4. 1,5 deci vízbe rakjunk 3 evőkanál zselatinport, majd egy lábasba téve 1 dl tejszínnel együtt gyenge tűznél melegítsük meg, ám semmiképpen se főzzük fel!! A maradék tejszínből verjünk kemény habot, és keverjük el azt a tejföllel, a cuko... |
2018-03-24 18:09:52 |
|
|
|
|
|
|
... elkészítjük a másik lapot is.
A krémhez felforralunk 3 dl tejet a cukorral, majd besűrítjük a maradék 1 dl tejben elkevert amaretto pudinggal. Még melegen hozzáadjuk a zselatinport, és jól kikeverjük. Kihűtjük, majd kihabosítjuk a mascarponéval, és hozzákeverjük a kemény habbá vert, habfixálóval összekevert tejszínt.
Az egyik piskótalapot magas peremű tep... |
2017-12-02 23:56:17 |
|
|
|
|
|
|
... szórjuk, és alacsony hőfokon kb. 5 percig pároljuk.
A pudingport feloldjuk a maradék almalében, az almás keverékhez adjuk, és további kb. 4 percig együtt főzzük. Beleszórjuk a zselatinport, összedolgozzuk, majd félrehúzzuk. Az almamassza felét hideg vízzel kiöblített őzgerincformába öntjük, és dermedni hagyjuk. A tetejét kirakjuk a piskótakorong egyharmadával, beborítjuk a m... |
2017-12-01 12:15:20 |
|
|
|
|
|
|
... helyzetet, mert a tövisek körüli bőr be is gyulladhat. Szerencsére akad egy házi módszer, mely olcsó és pofonegyszerű.
Csak keverj össze egy teáskanálnyi, sütéshez használatos zselatinport három teáskanálnyi tejjel, és addig kavargasd, míg homogén masszát nem kapsz, azután dobd be a keveréket körülbelül tíz másodpercre a mikrohullámú sütőbe. Melegítés után újra kutyuld ... |
2017-07-16 17:15:10 |
|
|
|
|
|
|
... személyre: 8 vékony szelet gépsonka, 20 dkg juhtúró, 3 evőkanál reszelt ecetes torma, 40 dkg franciasaláta, 1 evőkanál zselatinpor, 3 dl húsleves (lehet kockából is)
A zselatinport föloldjuk a húslevesben és megmelegítjük. Leszűrjük és egy hideg vízzel kiöblített forma aljába, öntjük fél centi vastagon. A juhtúrót simára keverjük az ecetes tormával, a krémet a so... |
2017-06-05 07:58:33 |
|
|
|
|