Belépés
Tárkonyos füstölt leves csülök
... lekaparjuk, megmossuk, beáztatjuk. Az előkészített húsokat kisebb darabokra vágjuk, hideg vízben feltesszük főni, hozzáadjuk a karikákra vágott vöröshagymát, a fokhagymát és a tárkonyt. Amikor a hús félpuhára főtt, hozzáadjuk a kockára vágott zöldséget és burgonyát. Együtt puhára főzzük. A tejfölt a tojássárgájával és a liszttel simára keverjük, majd a leveshez adjuk. Kiforraljuk....
2010-06-11 01:18:10
Tárkonyos bableves füstölt csü
... megmosott, és hideg vízben áztatjuk. A babot előző nap kiválogatjuk és beáztatjuk. Az előkészített csülköt hideg vízben feltesszük főni, és addig főzzük, amíg könnyen kicsontozható lesz. Amikor megfőtt, a levéből kivesszük, és apró kockákra vágjuk. A főzőlevet kihűtjük, beletesszük az áztatott babot. Amikor a bab félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldséget, a reszelt vöröshagymát, és ...
2010-06-11 01:13:51
Korhelyleves felvidéki módra
... vöröshagyma, 20 g fűszerpaprika, 2 db babérlevél, 5 g egész bors, 1 g köménymag, 3 dl tejföl, 10 g só
A füstölt csülköt megtisztítjuk, megmossuk, beáztatjuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Amikor megpuhult, kicsontozzuk, majd apró kockákra vágjuk. A főzőléhez hozzáadjuk a kimosott káposztát, a szeletekre vágott gombát, fűszerezzük sóval, az egész borssal, a köménymaggal, ...
2010-06-11 00:57:54
Káposztás bableves
... marhalábszár, 20 dkg savanyított aprókáposzta, 4 félmarék szárazbab, 3 fej vöröshagyma, só, őrölt bors, paprika, majoranna, köménymag, 0,5 l tejföl, 4 ek liszt
A lábszárból pörköltöt főzünk, amikor félig megfőtt belerakjuk a kockára vágott füstölt csülköt és az előző este beáztatott száraz babot és készre főzzük. Végén belerakjuk a kimosott savanyú káposztát és a tejföllel és...
2010-06-11 00:49:47
Jókai-bableves
... db tojás, 1/2 csomag petrezselyemzöld
A megmosott füstölt csülköt, beáztatott szárazbabot hideg vízben feltesszük főni. Ha a csülök és a bab félig megpuhult, bezöldségeljük a levest. Amikor a csülök és a zöldségek puhára főttek, kiemeljük őket. Magyaros rántást kész tönk a vöröshagymával, zsírral és pirospaprikával. Besűrítjük a levest, a zöldségeket hasábra, a csülköt 1x1 cm...
2010-06-11 00:41:31
Húsleves csülökből
... sáfrány, 50 g zöldpaprika, 50 g paradicsom, 30 g só
Az előkészített-megmosott és megtisztított- csülköt hideg vízben feltesszük főni. Amíg a csülök fő, előkészítjük a zöldségféléket. Amikor a lé felforrt, lehabozzuk, majd az előkészített zöldségeket a levesbe tesszük a fűszerekkel együtt. lassú forralással 4-5 órán keresztül főzzük. Amikor a csülök megpuhult, levesszük a tűzr...
2010-06-11 00:37:38
Csülkös-fokhagymás krumplileve
... rajta az apró kockákra vágott hagymát, rátesszük a kockázott burgonyát meg répát. Kevergetve rövid ideig pirítjuk, megszórjuk liszttel, beletesszük a zúzott fokhagymát, jól elkeverjük, és amikor már habzik a liszt, beleöntjük a füstölt levet, szükség esetén megsózzuk, 20 percig kíméletesen főzzük. A csülköt falatnyi darabokra vágjuk, a levesbe tesszük, és még 10 percig főzzük. Sni...
2010-06-11 00:19:10
Babgulyás füstölt csülökkel
... olaj, és annyi liszt, amennyit a tojás felvesz, ha kemény tésztát gyúrunk.
A babot és a füstölt csülköt előző este beáztatjuk. Utána az áztatóvízzel mindkettőt odatesszük főni.
Amikor félig megfőtt a bab, beletesszük a karikákra vágott zöldségeket és a kockára vágott burgonyát, a füstölt csülköt kivesszük és apró kockákra vágjuk, majd visszatesszük a levesbe és tovább f...
2010-06-11 00:16:05
Bableves padovai módra csülökk
... vágott hagymát, beletesszük a felvágott zellerzöldet, és a leveshez adjuk. A csülköt kivesszük a főzőléből, kisebb darabokra vágjuk, aztán visszatesszük a levesbe, majd belefőzzük a tésztát. Amikor kész, eltávolítjuk a babérlevelet, ízlés szerint utána sózzuk, borsozzuk. Ezután 10 percig pihentetjük, s amikor besűrűsödött, tetejét megszórjuk vágott petrezselyem-zölddel. Reszelt sa...
2010-06-11 00:15:12
Töltött csülök hidegen
... mellső csülök, 100g ecetes torma, 100 g jonatánalma, 150g sárgarépa, 20g só, 3g cukor.
A megtisztított és megmosott csülköket besózzuk, kevés folyadékot öntünk alá és puhára pároljuk. Amikor megpuhult a csülök egyik oldalát felvágjuk. A csontot óvatosan kiemeljük, ügyelve arra, hogy a hús szét ne essen. A kiemelt csont helyére a következő tölteléket töltjük: az ecetes tormába...
2010-06-11 00:13:26
1 2 3 ............18502 18503 .....26530 26531 26532 .27753 27754 ......37003 37004 37005 
Címkék: előkészített húsokat, karikákra vágott, kockára vágott, liszttel simára, leveshez adjuk, babot előző, előkészített csülköt, levéből kivesszük, főzőlevet kihűtjük, áztatott babot, reszelt vöröshagymát, füstölt csülköt, főzőléhez hozzáadjuk, kimosott káposztát, szeletekre vágott, egész borssal, lábszárból pörköltöt, előző este, kimosott savanyú, megmosott füstölt, zöldségek puhára, zöldségeket hasábra, előkészített zöldségeket, levesbe tesszük, fűszerekkel együtt, csülök megpuhult, apró kockákra, kockázott burgonyát, zúzott fokhagymát, füstölt levet, csülköt falatnyi, tojás felvesz, áztatóvízzel mindkettőt, felvágott zellerzöldet, csülköt kivesszük, csülök egyik, csontot óvatosan, kiemelt csont, következő tölteléket, ecetes tormába, petrezselyemzöld, tojássárgájával, pirospaprikával, bezöldségeljük, zöldségféléket, vöröshagymával, visszatesszük, megtisztítjuk, fűszerpaprika, megtisztított, kicsontozható, korhelyleves, kiválogatjuk, kicsontozzuk, besűrűsödött, aprókáposzta, vöröshagymát, előkészített,
© 2013 TVN.HU Kft.