|
|
|
... a légutakat és a légcsövet, és a szívet is erősíti.
Gyorsítja az anyagcserét
Egy erős fekete, desszert gyanánt: az eszpresszó- és a tejeskávé étkezés után fokozza a gyomorsav és az epeváladék termelődését. Az emésztést, a gyomor és a belek működését így a természetes gyorsító anyagok ismét lendületbe hozzák.
Fokozza a kitartást
Közismert, hogy a k... |
2007-03-15 08:01:17 |
|
|
|
|
|
|
... drukkoljatok az éhségsztrájkomhoz! Igaz már "megtörtem" 3 mini piskótával... Ezt elfelejthetjük, ugye?.. Ezzel a Pali most úgyis csak azt érte el, hogy elkezdett termelődni a gyomorsavam, de nem eszek majd rá semmit. De azért tök édi tőle, hogy megpróbálta "megtörni"... Anyám is állandóan ezzel baszogat.. -.- Hogy mit főzzön.. Nem az éhségemmel... |
|
2007-02-21 20:03:26 |
|
|
|
|
|
|
... szem és a nyelv, aztán pedig a nyál kerül kapcsolatba az étellel.
Mit kell tenni? Nem akar asztalhoz ülni éhesen? Étkezés előtt igyon egy pohár zöldséglevet, amely serkenti a gyomorsav képződését, véd a gyomorégéstől.
Azok a kellemetlen hangok
A nyáltermeléssel párhuzamosan belemelegszik a gyomor és a belek. Biztosan tapasztalta már, hogy időnként ... |
2007-01-29 00:37:52 |
|
|
|
|
|
|
... beszélnek: együnk joghurtot és kefirt, mert a benne található joghurtkúltúra (vagy kefirkultúra, ha van olyan) és baktérium jót tesz az emésztésnek. És itt jön a kérdésem. Ugye a gyomor gyomorsavat tartalmaz ami 1-2% sósavból áll. Ez azt a célt szolgálja, hogy fertőtlenítse az ételt, úgy hogy elpusztítja a baktériumokat. Nem válogat a jót és a rosszat is. Így a joghurtban lévő bak... |
|
2007-01-19 21:03:22 |
|
|
|
|
|
|
... is ajánlott
Mellette szól: Amíg rágózunk, addig sem nassolunk. A folyamatos rágással óránként 11 kalóriát éget el a szervezet.
Ellene szól: A rágózás serkenti a gyomorsav-termelődést, ami fokozza az éhségérzetet. Ha nagyobb mennyiségű gyomorsav termelődik, szervezetünk felkészül az étel ,,fogadására" a gyomorban. Ha azonban nem érkezik táplálék, a ... |
|
2007-01-15 00:58:17 |
|
|
|
|
|
|
... (receptorok) segítségével a külvilág illatanyagait észleli és tudatosítja. A szaglás szoros kapcsolatban van a táplálkozással, mivel a táplálék illata, mint feltételes reflex indítja el a gyomorsav-termelődést. Ezen kívül a szaglásnak egyéb szerepe is van az élőlények mindennapjaiban.
Szájnyálkahártya-gyulladás
Orvosi nyelven sztomatitisz. A száj nyálkahártyá... |
2006-12-30 00:58:45 |
|
|
|
|
|
|
... üdítőket is iszunk, nagy a valószínűsége, hogy megülik a gyomrunkat. Felpuffadunk, a teltségtől majd kiszakad a hasunk, esetleg gyomorrontást kapunk.
JEGYEZZÜK MEG! Az alkohol fokozza a gyomorsavtermelést, a kávé izgatja a gyomor nyálkahártyáját, a szénsavas italok pedig szélképző hatásúak.
Teázzunk!
Ilyenkor sokat segíthet a diéta! Ez esetben fogyasszun... |
2006-12-28 21:43:25 |
|
|
|
|
|
|
... feszültséget, ami a gyomorfájdalmat is kiváltja. Ha a fájdalom sokszor ismétlődik, akkor a gyomor a feszültségben több savat termel a kelleténél. Ezt nevezzük savtúltengésnek. Túl sok gyomorsav viszont nem egészséges, mert a gyomor nyálkahártyája fellazul, gyulladásba jön. Ha hajlandóak vagyunk változtatni, akkor nyert ügyünk van. Ha a gyomorfájdalmak tovább tartanak, és nem tettü... |
2006-10-22 01:59:25 |
|
|
|
|
|
|
... (receptorok) segítségével a külvilág illatanyagait észleli és tudatosítja. A szaglás szoros kapcsolatban van a táplálkozással, mivel a táplálék illata mint feltételes reflex indítja el a gyomorsav-termelődést. Ezenkívül a szaglásnak egyéb szerepe is van az élőlények mindennapjaiban.
Szájnyálkahártya-gyulladás
Orvosi nyelven sztomatitisz. A száj nyálkahártyájá... |
2006-10-21 20:39:02 |
|
|
|
|
|
|
... növényi drog. Túlzott fogyasztása ingerli a vesét és az emésztőcsatorna nyálkahártyáját, ezért egyszerre egy kanálnál többet ne fogyasszunk belőle. A friss torma főzete vagy leve serkenti a gyomorsav képződését és savas kémhatását. A torma főzete enyhíti a bakteriális eredetű hasmenést, a friss tormalé vízzel higítva egy-egy arányban galgalizáló szerként használatos torokgyulladás... |
2006-10-01 00:49:29 |
|
|
|
|